دلیل اصلی کم خونی
دلیل اصلی کم خونی:کم خونی دلیل های متفاوتی دارد ولی بعضی دلیل ها مانند
احساس خستگی و…. از علت های شایع این بیماری است.
احساس خستگی و ضربان قلب نا مرتب، دلیل اصلی کم خونی می باشد
نمی دانید چرا همیشه احساس خستگی دارید؟ ضربان قلب نامرتبی دارید؟ در سرتان احساس سبک بودن
می کنید و به صورت مداوم سر درد دارید؟ دست ها و پا هایتان هم در زمستان و تابستان دچار سردی
می شود. این نکات امکان دارد بعضی مواقع ناشی از کم خونی باشد.
کم خونی (آنمی) یکی از فراوان ترین اختلالات خونی می باشد که بین خانم ها در سنین بارداری و اشخاص
مسن رایج می باشد و در منطقه های شمالی کشور به علت وجود نوعی انگل که به انگل خونخوار مشهور
می باشد شایع می باشد و گاهی علت آن فقر آهن است.
تعریف کم خونی و انواع آن
اکنون بپردازیم که کم خونی چه می باشد؟ با درست نشدن سلول های جدید قرمز خون، شخص مبتلا به
کم خونی می شود؟
کم خونی مدل های مختلف دارد. از علت های به وجود آمدن کم خونی کمبود غذایی، خونریزی ،
ناهنجاری های ژنتیک ، بیماری های مزمن ، یا مسمومیت های دارویی است اما یکی از مهم ترین
دلیل های کم خونی در ایران، انتخاب رژیم غذایی نا مناسب و تغذیه غیر استاندارد است.
موقعی که مقداری از گلبول های قرمز سالم شما برای رساندن اکسیژن از ریه ها به بافت های بدن مقدار
لازم نباشد ، شخص دچار کم خونی می شود.
کم خونی در تعقیب زنان و اشخاص دچار به بیماری های مضر گوارشی ، روماتیسمی ، عفونی ، کلیوی و….
است. بارداری و از بین رفتن خون به علت عادت های ماهانه مداوم موجب می شود
خانم ها بیشتر به کم خونی دچار شوند . همچنین مبتلایان به بیماری های مضر داخلی به علت سوء تغذیه و فقر آهن ،
ویتامین ها اسید فولیک و 12B و همینطور کم شدن توانایی ساخت گلبول های قرمز سالم در مغز استخوان
بیشتر به کم خونی مبتلا می شوند.
راه های تشخیص کم خونی
با انجام آزمایش CBC و دیدن کم شدن هموگلوبین می توان کم خونی را شناسایی کرد ، در صورت
مطمئن شدن از وجود کم خونی ، برای شناسایی دلیل کم خونی آزمایش های کاملی صورت می گیرد.
محققان می گویند ، احتمال مبتلا شدن به آنمی (اختلال کم خونی ) در اشخاص مسن ، اشخاصی که در
رژیم غذایی خود آهن استفاده نمی کنند ، اشخاصی که تمرین های ورزشی سنگین انجام می دهند ،
خانم ها در هنگام عادت ماهانه و دوران حاملگی و اشخاصی که دچار بیماری های شدید و مضر مانند :
بیماری های خود ایمنی ، کبد ، تیروئید و التهاب روده بیشتر از اطرافیان می باشد. در حالیکه کم خونی با
آنمی ، علامت هایی را دارا می باشد که با آشنا شدن با آن می تواند اشخاص را از مشکلات و عوارض کم
خونی دور کند.
منابع غذایی مفید در معالجه کم خونی
دلیل کم خونی زیاد و متفاوت بودن آن می باشد و فقط با رجوع کردن به پزشک و انجام آزمایش های مورد
احتیاج ، علت و نوع معالجه کم خونی نشان داده می شود. استفاده از غذا های سر شار از آهن مانند : گوشت
قرمز ، جگر ، ماهی ، عدسی، سویا ،باقلا، میوه های خشک و سبزیجاتی که برگ سبز تیره دارند از کم خونی
و فقر آهن جلوگیری می کند.
تخم مرغ، جگر ، لبنیات ، اسفناج و موز حاوی فولات و ویتامین 12B زیادی می باشند . مصرف خودسرانه
قرص آهن یا اصرار بی اهمیت برای تجویز آمپول های به اصطلاح خونساز شامل ویتامین ، اغلب دارای ضرر
می باشد و در مواقعی باعث مسموم شدن شود.
منبع: مقالات کانون مشاوران ایران
دیگر مقالات:
http://moshaver.kanonm.ir/%D9%BE%DB%8C%D8%B4%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%81%D8%B3%D8%B1%D8%AF%DA%AF%DB%8C/
http://moshaver.kanonm.ir/10-%D8%AA%D9%85%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%88%D8%B1%D8%B2%D8%B4%DB%8C-%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%BA%D8%B2/
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.