اولین بار است که یک مشاور را ملاقات می کنید
این اولین بار است که یک مشاور را ملاقات می کنم (هر آنچه در جلسه اول مشاوره در انتظار شماست)
مشاور : به هر قصد و نیتی به مراکز مشاوره ای مراجعه کرده باشید، دانستن این نکته که قرار است در جلسه اول انتظار چه چیزی را داشته باشید، برای شما احساس امنیت بیشتری ایجاد خواهد کرد. ما در اینجا قصد داریم به شما اطلاعات کافی در ارتباط با روند جلسه اول در اطاق مشاوره بدهیم، پس با ما همراه باشید.
در ابتدا باید بدانید، در جلسه اول مشاوره، مشاور به طور معمول سؤالات مشخصی در مورد شما و زندگیتان خواهد پرسید. این اطلاعات به او کمک می کند به یک ارزیابی اولیه از موقعیت شما دست یابد. سؤال هایی که از شما پرسیده می شود شامل:
چرا به مشاوره رجوع کرده اید.
احتمالاً یک مسئله خاص شما را به گرفتن مشاوره مایل کرده است. مشاور باید مشکلات سطحی شما را قبل از این که بتواند به مسائل عمیق تر برسد، تشخیص دهد.
پیشینه شما و موقعیت در حال حاضرتان.
درمانگر، یکسری سؤالات درباره زندگی شما خواهد پرسید، به عنوان مثال: به دلیل این که خانواده تان نقش مهمی درباره این که شما چه کسی هستید بازی می کند، سؤالاتی در ارتباط با اعضای خانواده تان و ارتباطشان با یکدیگر و شما پرسیده می شد. همچنین یک درمانگر به بررسی آسیب های احتمالی دوران کودکی و نوجوانی، شناخت دیدگاه های شما نسبت به مذهب و اعتقادات و باورهای اجتماعی تان و کسب اطلاعات درباره دوستان صمیمی، درباره روابط عاطفی، موقعیت شغلی و تحصیلی شما و حتی بررسی تفریحات و سبک زندگی تان می پردازد.
چند پیشنهاد مهم
-
لطفاً فقط آنجا روی مبل لم ندهید.
درمان یک تلاش گروهی است. اگر شما در جلسه درمانی فعال نباشید، مشاوره شما ارزشمند و مفید نخواهد بود. با درمانگر خود همراهی کنید و در بحث ها اشتراک داشته باشید.
-
دروغ گفتن ممنوع!
درمانگرها آموزش دیده اند تا سؤالات درست بپرسند اما باور کنید آنها ذهن خوانی بلد نیستند. اگر می خواهید درمانگرتان درست و به موقع شما را کمک کند، اطلاعات صحیح در اختیارش قرار دهید.
-
آماده باشید.
قبل از این که به جلسه درمانی بروید، بدانید که چگونه می خواهید مشکلات و احساساتتان را توضیح دهید.
یک راه برای آماده بودن این است که دلایلتان را برای رفتن به مشاوره روی کاغذ بنویسید، مشکلاتتان را لیست کنید و برای آنها مثال هایی از قبل آماده داشته باشید چرا که مثال ها بهترین راه برای بیان منظور شما به مشاورتان است.
[همسرم به من بی توجه است، به طور مثال وقتی بیمار می شوم از من مراقبت نمی کند]
-
سوال بپرسید.
هر چه بیشتر بفهمید که مشاورتان چه برنامه ای در ذهن دارد، احساس راحتی بیشتری می کنید. درباره پروسه درمان سؤال کنید و اگر چیزی را متوجه نشدید، از او بخواهید تا مجدداً برایتان توضیح دهد.
-
در مورد احساساتتان صادق و رو راست باشید.
چیزهای زیادی در طول جلسه درمان از ذهن شما می گذرد. به عکس العمل و احساسات خود گوش کنید و آنها را با درمانگرتان در میان بگذارید.
سخن آخر
مشاوره یا درمان یک راه حل سریع برای حل مشکلات شما نیست، مشاوره یک روند منطقی و علمی است. شما می توانید با کمک مشاورتان راه های منطقی برای حل معضلات شخصی خود پیدا کنید. روابط تان با دیگران را اصلاح کنید و از زندگی خود لذت ببرید. درمانگر شما برای پیمودن این راه به تلاش، صداقت و همراهی شما نیاز دارد. زندگی آرام حق شماست.
منبع : psychcentral
سلام.شماوره انلاین چجور بگیرم برا ازدواج؟
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
021-22354282
سلام . چطور می توانم مشاورآنلاین برای فرزند نوجوانم بگیرم ؟
سلام میشه راهنمایی کنید چه جوری باید مشاوره انلاین رو با یکی از مشاورین داشته باشم؟
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
دفتر شریعتی:
۰۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵ خط ویژه