همسرم خیلی شکاک است. با شکاکیت همسر چه باید کرد؟
با شکاکیت همسر چه کنیم؟ شک و بی اعتمادی قاتل ازدواج است.
یک همسر یا شوهر، که مشکوک است، به زمین و زمان و خصوصا همسرش، با عینک بدبینی نگاه می کند و بسیار در معرض سوء تفاهم رفتار دیگران است.
چنین فردی حتی به روزمره ترین امور زندگی، مانند خرید همسرش، شک می کند و دائما سعی می کند همسرش را با توهمات بدبینانه سرزنش کند.
طرف دیگر معمولا با نگرانی از این بی اعتمادی احساس ناراحتی می کند و در موارد حاد تصمیم می گیرد که طلاق بگیرد و جدا شود.
در این مقاله در مورد این موضوع، به ویژه با کسانی که زندگی مشترک خود را به دلیل سوء ظن بی پروا همسر خود در آستانه فروپاشی می بینند صحبت می کنیم.
شکاکیت همسر
در زیر، با ما همراه شوید تا دانش لازم را درباره نگرش همسر شکاک پیدا کنید.
- شما عامل سوء ظن همسر نیستید
قبل از هر چیز، سعی کنید قبول کنید که شما علت شک و تردید همسرتان نیستید، یا اگر شما چیزی برای انجام آن دارید، توانایی های شما خیلی زیاد نیست.
به عنوان مثال، همسرتان عادت دائمی چک کردن تماس های تلفنی و یا پیام های تلگرام را دارد، اما باید بدانید که شما علت چنین رفتارهایی نیستید، اما سوء ظن همسر شما به خاطر نگرش های مختلف او است، به این معنی که او به دنبال حوادثی متفاوت از زندگی دیگران است.
شوهر که با سوء ظن آلوده نیست، هیچ مشکلی در صحبت کردن با همسرش با همکاران مردش نمی بیند، اما شوهر مشکوک ممکن است از یک گفتگوی معمولی، داستان داستان عاشقانه و توهمات غیر منطقی برای خود بسازد.
بعید است که بتوانید به چنین افرادی ثابت کنید که ادراک آنها غلط است و آنها باید نگاه خود را تغییر دهند، بنابراین بهتر است که سوء ظن همسر خود را شخصی نکنید.
در حقیقت، گرایش شدید شکاکان به خیانت، نشان دهنده یک احساس ناامنی یا عدم استقلال است که سبب می شود دیگران گمراه و گناهکار شوند تا سوء ظن و بی اعتمادی خود را توجیه کنند.
درست است که سوء ظن همسر شما، حتی اگر شما نماینده او نیستید، در نهایت شما را متوجه خواهد کرد، اما سعی کنید سوالات و پاسخ های همسر خود را تا آنجا که ممکن است پاسخ دهید و به خودتان آسیب نرسانید.
- سخنان همسر خود را بشنوید
بگذارید طرف دیگر بداند که می تواند احساساتش را به شما بگوید.
ترس ها و نگرانی های او را بشنوید و سعی کنید کشف کنید که این احساسات منفی از چه قرار است.
وقتی همسرتان به شما می آموزد و می تواند مسائل را با شما مطرح کند، او تشویق خواهد شد تا عواطف منفی و ترس های غیر قابل توجیه را کنار بگذارد.
- حالت تدفاعی نگیرید
هنگامی که همسرتان چند بار از شما سوال می کند، مثلا کسی که با او صحبت می کنید و با آن صحبت می کنید، هر لحظه ممکن است صبر شما سرشار شود، اما به جای دفاع از خود، به آرامش برسید.
اگر شما در میان کلمات همسرتان پرش یا حرکت کنید و واکنش های خود را نشان دهید، تنها چیزها را بدتر می کنید و سوء ظن همسرتان را تشدید می کنید.
در عوض، حسادت همسر خود را در نظر بگیرید.
گفته هایی مانند “وای دوباره دوباره شروع نکن ” یا “واقعا معایبی که فکر می کنید نیست” فقط طرف دیگر اشتباه می کند هیچ کدام از مشکلات شما را حل نمی کند.
به جای این جملات تحریک آمیز، اجازه دهید همسر شما صحبت کند و فرصتی برای شنیدن داشته باشد.
وقتی که تمام کلمات همسرتان را می شنوید، می توانید موضع خود را بیان کنید.
- در مورد رفتار خود مراقب باشید
شاید گاهی اوقات شما بدون اضطراب به عنوان بهانه ای برای همسر خود عمل می کنید.
به عنوان مثال، کسی که ساعت ها با ساعت تلفنی صحبت می کند یا با گوشی ور می رود، سوء ظن همسرش ممکن است فقط ناشی از رفتار غیر متعارف او باشد.
ممکن است فکر کنید که چنین رفتارهایی بهانه ای برای سوء ظن نیستند، اما این احتمال را می دهد که طرف دیگر این رفتارها را نشانه های مخفی ببیند.
برای جلوگیری از این شک و تردید، باید سعی کنید شکاف های رابطه تان را پر کنید و اعتماد همسر خود را با صحبت کردن در مورد دلیل رفتار خود جذب کنید.درباره انواع اختلال روانی
- خلق و خوی خود را فراموش نکنید
آسان نیست اعتراف کنید که هر روز باید با سوء ظن همسر خود مواجه شوید، اما این اشتباه گمراه کننده را نادیده نگیرید، روزتان را خراب نکنید یا به ان صدمه نزنید.
به خاطر داشته باشید که تنها می توانید احساسات خود را کنترل کنید و در کنترل احساسات دیگران نباشید.
بنابراین قدرت را که می توانید به احساسات خود اعمال کنید نادیده نگیرید.
فراموش نکنید که شما مسئول احساسات خود هستید و همسرتان نمی تواند بدون اینکه از خودتان سوال کند ناراحت نشود یا باعث ناراحتی شما شود.
یکی از ویژگی های منفی در زوجین که می تواند زمینه ساز به وجود آمدن اختلافات بسیار زیادی در طول زندگی مشترک برای زن و شوهر باشد شکاکیت آنهاست.
در واقع شکاکیت یکی از طرفین نسبت به فرد دیگری می توانند باعث آزرده شدن فرد مقابل و نیز خود فرد شود.
لذا شکاکیت همسر را می توان به عنوان یکی از معضلات مهم به خصوص در زندگی های مشترک کنونی در میان جوانان دانست.
شاید علت اصلی شکاکیت همسر را بتوان به شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه نیز نسبت داد چرا که به دلیل وجود روابط مخفی در برخی خانواده ها که متاسفانه روزبه روز نیز در حال افزایش است.
شکاکیت همسران زیاد شده است.
شک همسر نه تنها خود فرد را مورد آزار و اذیت قرار می دهد بلکه طرف مقابلش را نیز اذیت می کند چرا که یکی از ویژگی های آنها چک کردن مداوم طرف مقابل است و در این لحظات همواره طرف مقابل تصور می کند که آیا کار اشتباهی انجام داده است که همسر او در حال چک کردن اوست.
شکاکیت و بدبینی رابطه مستقیم دارند.
در واقع افراد بدبین احتمال بیشتری برای مبتلا شدن به شکاکیت در طول زندگی و به خصوص در کنار همسر خود دارند.
آنها مداوم به تفکرات و خیال بافی های منفی پرداخته و همواره تصور می کنند که همسر آنها در حال خیانت به آنهاست.
نوع حاد شکاکیت به همسر نوعی است که با وجود هیچ گونه علائم مشکوکی در همسر فرد به صورت مداوم به همسر خود شک می کند.
ولی نوع معمولی آن نوعی است که فرد بعد از دیدن برخی اقدامات و حرکات و رفتارهای مشکوک در طرف مقابل خود شک می کند.
واقع حالت اول کاملا نابجا است و اختلالی روانی است و مسلما به مشاوره های تلفنی و ازدواج برای بهبود شرایط نیاز دارد.
اما مورد دوم به دلیل وجود علائم و نشانه ها می تواند قابل قبول تر بوده ولی به هر حال بایستی مورد مشاوره روانشناسی برای بهبود شرایط و روابط با همسر قرار بگیرد.
شکاکیت و بدبینی همسر می تواند سبب به وجود آمدن شرایط بسیار ناگوار در طول زندگی مشترک برای افراد باشد.
تصور کنید که در زیر یک سقف به صورت مشترک با فردی زندگی می کنید که مرتب در حال چک کردن گوشی تلفن همراه شما، جستجو کردن در لباس ها و جیب های شما و در وسایل شخصی شما است.
مسلما شما احساس نا مطلوبی از این امر خواهید نمود و شرایط به گونه ای بد برای شما رقم خواهد خورد حتی در برخی موارد بدبینی همسر و شکاکیت او به حدی زیاد می باشد که سبب به وجود آمدن مشکلات بسیار اساسی و ریشه ای در طول زندگی مشترک برای افراد می شود.
در نهایت موجبات جدایی و طلاق عاطفی و در نهایت گسیختگی خانواده را فراهم می کند.
عده ای گمان می کنند که شکاکیت و بدبینی فقط مختص جنس مرد بوده و در واقع مردم به خاطر وجود حس غیرت و تعصب بدبین و بدگمان می شود.
اما بایستی گفت بسیاری از خانم ها نیز در شرایط کنونی و در طول زندگی مشترک با همسر خود دچار بدبینی و شکاکیت شده و تنها نمی توان مردان را آغازکننده شکاکیت و دارنده این ویژگی نامطلوب و منفی دانست.
راهکار کاهش تنش در بین زن و شوهر
در ادامه به ارائه راهکارهای می پردازیم که می تواند سبب کاهش تنش در بین زن و شوهر به هنگامی که یکی از آنها به شکاکیت مبتلا است بشود.
- همواره باید رفتارها و حرکات خود را مدنظر قرار دهیم.
- مثلا اگر همسرمان شک می کند بایستی تلاش کنیم تا حرکات تحریک آمیزی که موجبات شک بیشتر او می شود را حذف نموده و رفتار خود را اصلاح کنیم.
- مثلا اگر همسرمان نسبت به رفت و آمد ما با دوستانمان در محیط های بیرون از خانه حساس است باید تلاش کنیم تا حد امکان این رفت و آمدها را کاهش دهید.
- اگر از رفت و آمد با یک شخص خاص خوشش نمی آید باید تلاش کنیم تا به خاطر رابطه مهم زندگی مشترک روابط با فرد مورد نظر را کاهش دهیم.
- مطالب گفته شده به این معنا نیست که در مقابل همسر شکاک و شکاکیت همسر خود بایستی خود را در خانه حبس نموده و تمام ارتباطات خود را با کسانی که به هر نحوی او با آنها ارتباط مناسبی برقرار نمی کند را قطع نمایید.
- اما به هر حال باید بدانید که زندگی مشترک شما اولویت شماست و شوهر شماست و یا زن شماست که با شما خواهد ماند.
- این مسائل می تواند تأثیر مستقیمی بر روابط عاطفی میان شما در درون محیط خانواده و در نتیجه پوشش دادن تمام مسائل مهم زناشویی شما باشد.
- لذا تلاش کنید تا حد امکان با کاهش حساسیت های همسر خود نسبت به موضوع خاصی که او مد نظر دارد شکاکیت همسر خود را تا حد امکان کاهش دهید.
- به او اطمینان دهید که فرد مناسب برای ادامه زندگی مشترک و نیز رابطه مناسب عاطفی و زناشویی هستید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.