تفاوت بین روانشناس، روانپزشک و روانکاو چیست؟
روانکاوی مؤثرتر از روانشناسی است؟ روانکاوی چیست؟ در این مقاله به تفاوت روانکاو و روانشناس به طور کامل پرداخته شده است.
روانپزشک کیست؟
روانپزشک دارای مدرک پزشکی می باشد که به آن ها اجازه می دهد نه تنها بیماری های روانی را تشخیص دهند بلکه دارو نیز تجویز کنند. روانپزشک علاوه بر تشخیص در درمان و پیشگیری از اختلالات سلامت روان، از جمله افسردگی، اضطراب، اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD)، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)، اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی، اختلالات خواب، اختلالات خوردن و سوء مصرف مواد نیز تمرکز دارد.
روانپزشکان از چندین روش درمانی از جمله روان درمانی (گفتار درمانی) و داروها مانند داروهای ضد افسردگی، آرام بخش، ضد اضطراب، ضد روان پریشی، خواب آور، تثبیت کننده های خلق و خو و محرک ها استفاده می کنند.
آیا روانپزشک درمانگر است؟
اکثر روانپزشکان دارو درمانی و سایر درمان های پزشکی را مدیریت می کنند و گفتار درمانی ارائه نمی دهند. بیماران اغلب با درمانگر و روانپزشک به طور همزمان کار می کنند تا اختلالات سلامت روان خود را به بهترین نحو درمان کنند. با این حال، برخی از روانپزشکان گفتگو درمانی و سایر درمان های بالینی را به بیماران پیشنهاد می کنند.
7 نکته که نشان می دهد باید به روانپزشک مراجعه کنید:
- وقتی افکاری وجود دارد که به شما صدمه می زند.
- وقتی درگیر خشم و خشونت شدید هستید.
- توهم دارید (فکر کردن به چیزهای غیر منطقی، دیدن یا شنیدن چیزها یا صداهایی که توهم هستند).
- هنگامی که نوسانات زیادی در خلق و خوی وجود دارد (همیشه همراه با روان درمانی توصیه می شود).
- هنگامی که اختلال شناختی همراه با کاهش عملکرد وجود دارد ( همراه با عصب روان درمانی).
- زمانی که روان درمانی یا مشاوره جواب نمی دهد.
پیش روانشناس برم یا روانپزشک
اینکه به مشاور یا روانپزشک مراجعه کنید به مشکلات و اهداف شما بستگی دارد. اگر در مواجهه با استرس، مشکلات خانوادگی، ازدواج، مدرسه، محل کار یا موقعیت های اجتماعی مشکل دارید، گفتگو درمانی با یک مشاور یا روانشناس می تواند مفید باشد.
با این حال، اگر علائم شدیدتر یا آزاردهندهتری را تجربه میکنید، مانند شنیدن یا دیدن چیزهایی که وجود ندارند، داشتن افکار خشونت آمیز نسبت به دیگران، افکار آسیب رساندن به خود یا خودکشی، ممکن است به روانپزشک مراجعه کنید.
درمانگر، بسته به آموزش و مجوز خود، از گفتار درمانی استفاده می کند، که یک تاکتیک رایج است تا شما را تشویق کند تا به پاسخ ها و نتیجه گیری های منطقی در مورد مشکلات برسید. درمانگران می توانند استراتژی های مقابله ای را به شما ارائه دهند و به شما در تغییر الگوهای تفکر منفی و مدیریت استرس کمک کنند.
روانشناسانی که با کودکان کار میکنند ممکن است مهارتهای تفکر و تواناییهای تحصیلی آنها را ارزیابی کنند و رویکردهایی را که برای کودکان مناسب است، مانند بازیدرمانی ارائه می دهند.
روانپزشکان ممکن است برای درمان اختلالات زیر تجویز کنند:
- اختلالات اضطرابی
- اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)
- اختلال دو قطبی
- افسردگی شدید
- اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
- روانگسیختگی
- اختلالات مصرف مواد
روانکاوی چیست؟
رویکردی که روانکاو انجام می دهد، تحلیل است. یکی از تفاوتهای اصلی با سایر رویکردهای روانشناختی این است که روانکاوی با ناخودآگاه سر و کار دارد: یعنی فرض میکند که ما کنترل داوطلبانه یا آگاهانه بر روند زندگی خود نداریم، بنابراین تحلیل عمیق ناخودآگاه ضروری است. درمان روانکاوی بررسی می کند که چگونه این عوامل ناخودآگاه بر روابط فعلی و الگوهای فکر، عواطف و رفتار تأثیر می گذارند.
روانکاوی برای چه کسانی مفید است| هزینه روانکاو خوب در تهران
به زبان ساده می توان گفت که روانکاوی برای کسانی مناسب است که دردهای عاطفی عمیق را تجربه می کنند. این درمان به افراد کمک می کند که با مشکلات خود کنار بیایند.
روانکاوی به افراد کمک می کند تا با اختلالات روانی و درگیری های درونی مقابله کنند و همچنین درک خود و آزادی را افزایش دهند. مراجعه به روانکاو زمانی توصیه می شود که در فرد تمایل به بررسی دقیق و عمیق وضعیت ناراحتی فعلی وجود داشته باشد.
در اینجا برخی از دلایلی است که ممکن است به روانکاو مراجعه کنید:
- اگر می خواهید درک بیشتری از خودتان و مشکلاتی که بر سر راهتان قرار می گیرد ایجاد کنید.
- اگر می خواهید بدانید که هم گذشته، هم حال و هم زندگی درونی و بیرونی با هم هماهنگ می شوند.
- اگر می خواهید تجربیات خود را درک کنید و درک کنید که چه اتفاقی برای شما و روابطتان افتاده است.
- اگر در مورد نحوه عملکرد ذهن کنجکاو هستید و می خواهید با مشکلات ریشه ای مقابله کنید.
- اگر می خواهید آرامش پیدا کنید و می خواهید این تغییرات پایدار باشد.
روان درمانی چیست؟
روان درمانی یکی از راه هایی است که به ما کمک می کند تا با مشکلات زندگی خود کنار بیاییم. روان درمانی باعث می شود که از چیزهای جدید آگاه شویم، به گونه ای متفاوت با مشکلات خود برخورد کنیم و در نهایت پاسخ ها و راه حل های مطلوبی را پیدا کنیم که باعث می شود در مورد خود و در زندگی خود احساس خوبی داشته باشیم.
روان درمانی برای رهایی ما از رنج های غیرضروری که بر زندگی ما سنگینی می کند، بازیابی اعتماد به نفس و امنیت که از دست داده ایم مفید بوده و همچنین به ما کمک می کند تا نه تنها به دیگران بلکه به توانایی های خود نیز اعتماد کنیم.
روان درمانی چگونه کار می کند؟
روان درمانی مبتنی بر تبادل فرد به فرد است که طی آن روانشناس به ما کمک می کند که با خودمان رو در رو شویم. این منجر به تغییر دیدگاه میشود، که در آن میتوانیم احساس راحتی میکنیم، در واقع تغییر برای ما ناخوشایند است.
مدت زمان فرآیند روان درمانی چقدر است؟
درمان چقدر طول می کشد؟ کی میفهمم حالم خوب شده؟ آیا درمانگر به من می گوید یا خودم آن را متوجه می شوم؟ این سوالات در توسعه یک فرآیند درمانی ایجاد می شوند.
اول از همه، زمان تخمین فرآیند درمانی بسته به پیچیدگی دلیل مشاوره و نوع درمان مورد استفاده متفاوت است، به همین دلیل زمان آن بسیار متغیر است. اگرچه درمان به طور میانگین بین 12 تا 15 جلسه طول می کشد، گاهی اوقات دوره درمان می تواند تا چندین سال نیز ادامه یابد. به این ترتیب، مدت زمان درمان بستگی به نیازها، انگیزه ها، اهداف، مشکل، ساختار شخصیت، روش و رویکرد مورد استفاده، تعهد، صداقت، ریتم جلسات و مسائل دیگر متفاوت می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.