قصه شب برای کودکان هشت ساله

قصه شب برای کودکان هشت ساله، قصه برای کودکان دبستانی، قصه شب آموزنده، قصه های آرامبخش کودکانه،قصه برای شب کودکان ۹ساله همه در این مقله آورده شده است. قصه های کودکانه برای خواب شب که در این مقاله آورده شده است از بهترین راه ها برای کاهش استرس کودک پیش از خواب می باشد. برای داستان های بیش تر مقالات دیگر ما را از دست ندهید.

قصه شب برای کودکان هشت ساله

نکات روانشناسی و تربیتی داستان که مورد نیاز کودک ۸ ساله است:

  • تشویق به کار گروهی
  • شناخت بیش تر جایگاه خود در جهان
  • شروع به تفکر در مورد آینده

داستان۱: کفش نو علی

مریم و علی هردو ۸ سالشونه و بچه های شجاع و مهربونی هستند. پدر و مادر اون باهم همسایه هستند و مریم و علی بعد از انجام تکالیف و کمک به پدر و مادرشون به حیاط آپارتمان می روند و باهم بازی می کنند.

یک روز، علی کفش نو خریده بود و نمی تونست بندهاش رو ببنده و با بندهای باز رفت پایین که بازی کنه، چند دقیقه که گذشت بند زیر پاش گیر کرد و افتاد. مریم که از مادرش یاد گرفته بود بند کفشش رو ببنده سریع به کمک علی رفت و به اون یاد داد که چجوری بند کفشش رو ببنده تا زمین نخوره.

اونا به بازیشون ادامه دادند اما مریم هرکاری می کرد نمی تونست توپ را داخل سبد پرت کنه، برای همین خیلی ناراحت بود علی که ناراحتی مریم رو دید به مریم یاد داد چجوری توپ پرتاب کنه و مریم هم کلی توپ داخل سبد پرت کرد.

مامان مریم صداشون زد و ازشون خواست که مثل یک تیم با هم همکاری کنند و نذری ها را پخش کنند. علی سینی رو گرفت و مریم زنگ همسایه ها را می زد و آش ها رو تقسیم می کرد. مریم گفت که علی چون تو بودی من تونستم زودتر نذری ها رو پخش کنم و حالا زودتر می تونیم بریم بازی کنیم.

اون روز روزی خیلی خوبی برای علی  و مریم بود و هردو بهم کمک کردند، علی یاد گرفت چجوری بند کفشش رو ببنده و مریم یاد گرفت که توپ را داخل سبد بندازه. از طرفی اونا فهمیدن که با کار گروهی و تیمی می تونن کارها رو سریع تر و بهتر انجام دهند.

داستان ۲: لک لک و خرچنگ

روزی روزگاری در کنار چشمه ای لک لکی زندگی می کرد و همیشه تعداد زیادی ماهی میخورد و سیر بود اما با بالا رفتن سن به مرور شکار کم تری داشت و گرسنه می ماند. برای همین تصمیم گرفت تا کاری کند. این بار کنار رودخانه ایستاد اما شکار نکرد به مرور ماهی ها و خرچنگ ها از او پرسیدند که چه شده است؟

لک لک به ماهی ها گفت که از انسان ها شنیده است که قرار است آن چشمه قرار است خشک شود و به ماهی ها و خرچنگ ها پیشنهاد داد که آن ها را با منقار خود به دریاچه ای که در نزدیکی دیده است منتقل کند تا زنده بمانند.

هر بار لک لک بر میگشت و به ماهی ها میگفت که دوستانشان در جایی امن خوشحال منتظر آن ها هستند تا زمانی که نوبت به آخرین خرچنگ رسید. هنگامی که آخرین خرچنگ در منقار لک لک بود متوجه شد که زیر پایشان خبری از دریاچه نیست. هنگامی که از لک لک پرسید که کجا می روند لک لک به زیر پایشان اشاره کرد و خرچنگ انبوهی استخان ماهی مشاهده کرد.

در این هنگام خرجنگ که متوجچه نیت  لک لک شده بود با پنجه های تیزش گردن لک لک را چنگ گرفت و هر دو به زمین افتادند. خرچنگ به دلیل گوست محکمی که داشت زنده ماند و راه خود را به چشمه پیدا کرد.

نتبجه گیری: این داستان به کودکان کمک می کند تا به هرکسی اعتماد نکنند و همیشه از هوش خود کمک بگیرند.

داستان ۳: قدرت اتحاد

روزی از روزها کبوتر دانایی بود که بسیار عاقل بود و تمام کبوترهای دیگر به او احترام می گذاشتند. روزی کبوترها در حال گشتن دانه های برنج زیادی دیدند و به سمت آن رفتند. و ناگهان همه در تار صیاد گیر کردند. پرنده دانا از روی شاخه درخت متوجه این اتفاق شد.

کبوترها گریه می کردند و ناراحت نبودند که ناگهان صدای کبوتر دانا را شنیدند: تور را به سمت خودتان نکشید و به جای آن همه باهم پرواز کنید. کبوترها همزمان شروع به پر زدن کردن و تور را با خود بلند کردند. کبوتر خردمند نزد موش رفت و از او خواست تا با دندان های تیز خود تور را پاره کند و در نهایت پرنده ها آزاد شدند.

نتیجه اخلافی: اهمیت کار اخلافی

قصه شب آموزنده

داستان ۴: داستان لاک پشت و غاز

در سرزمینی دور  دو لک لک و یک لاک پشت با هم دوست بودند و در کنار هم زندگی می کردند به مرور آن سرزمین دچار خشک سالی شد و لک لک ها قصد کردند که از آن سرزمین کوچ کنند. در این هنگام لاک پشت گریه می کرد و نمیخواست که دوستانش او را ترک کنند اما نمی توانست پرواز کند.

لک لک ها که گریه او را دیدند به او گفتند: ما آرواره های قوی داریم اگر بتوانی از دستورات ما پیروی کنی می توانیم تو را با خودمان ببریم. لاک پشت با خوشحالی موافقت کرد. غاز ها با منقار خود دو انتهای یک چوب را گرفتند و از لاک پشت خواستند که میان چوب را با آرواره خود محکم بگیرد و از او خواستند تا در تمام طول پرواز ساکت بماند.

غازها پرواز کردند در طول مسیر مردم میخندیدند و به هم میگفتند نگاه کنید غاز ها یک لاک پشت را جابه جا می کنند. ناگهان لاک پشت گفت : این آدم ها چه می گویند و به پایین پرت شد. لک لک ها با افسوس به او نگاه کردند و زیر لب گفتند: لعنت به دهانی که بی موقع باز شود.

نتیجه گیری: حرف زدن بی موقع باعث به خطر افتادن خیلی چیزها می شود.

قصه شب برای کودکان هشت ساله

داستان ۵: داستان سه ماهی 

روزی سه ماهی در دریاچه ای زندگی می کردند و با هم دوست بودند، ماهی اول بسیار عاقل بود و همیشه به مسائل عاقلانه نگاه می کرد، ماهی دوم مدبر و شاد بود و ماهی سوم به سرنوشت اعتقاد داشت. روزی ماهیگیری با دوستانش به آن چشمه آمد و با دیدن ماهی ها گفت فردا می آییم و ماهیگیری می کنیم. ماهی اول که این حرف ها را شنیده بود آمد و این حرف را به دوستانش زد.

ماهی دانا به آن ها گفت که بیایند و از کانال به دریاچه ای دیگر بروند، ماهی دوم که شاد و مدبر بود گفت فردا راهی برای فرار از دست آن ها پیدا می کند و سومی نیز گفت که او همیشه اینجا زندگی می کرده و هرچه بشود مهم نیست. ماهی اول از طریق کانال فرار کرد. فردا شد و ماهیگیران آمدند. و با تور دو ماهی را اسیر کردند ماهی مدبر خود را به مردن زد و ماهیگیران او را رها کردند ولی ماهی سوم را گرفتند و خورند.

نتبجه: کسی که خود را با شرایط وفق ندهد اسیر می شود.

داستان۶: شیر احمق و خرگوش باهوش

نکته: « این داستان برای کودکان بزرگسال مناسب تر است و ممکن است کودکان کم سن را ناراحت کند»

روزی روزگاری در حنگلی شیری گرسنه و وحشی زندگی می کرد که تمام حیوانات را شکار می کرد و بسیار دردنده بود. حیوانات که از جان خود ترسیده بودند نزد شیر رفتند و به او گفتند ما هر روز نزد تو قربانی می آوریم ولی از ما شکار نکن، شیر پذیرفت. بالاخره نوبت به خرگوش باهوش رسید، خرگوش کلی فکر کرد و نقشه چید.

روزی که قرار بود خوراک شیر شود دیر از خواب بیدار شد و به آرامی به نزد شیر رفت . وقتی رسید متوجه شد که شیر بسیار عصبانی است. به آرامی و با ترس گفت جناب شیر حیوانات برای شما شش خرگوش آماده کرده بودند اما سر راه شیر دیگری جلوی ما را گرفت و پنج نفر از ما را خورد و به ما گفت که او سلطان جنگل است. شیر نعره ای زد و گفت این شیر کجاست. خرگوش او را به لبه چاهی برد وقتی شیر خم شد تصویر خود را در آب دید و تصور کرد شیر دیگه ای است پنجه خود را به سمت او برد و ناگهان درون آب افتاد و غرق شد.

قصه های آرامبخش کودکانه

داستان۷: پرنده حریص

روزی روزگاری ملکه پرنده ای بود که تمام پرنده ها غذای خود را نزد او می بردند و ملکه غذاها را بین همه تقسیم می کرد تا پرنده ای گرسنه نماند. روزی پرنده ای  در راه خود گاری های حمل غذا را دید که از آن ها گندم می ریخت. پرنده جواب حریص شد و فکر کرد که این دانه ها متعلق به اوست.

به پیش ملکه رفت و به او گفت که در راه روستا صیادان زیادی دیده است و بهتراست که بقیه پرندگان از آن مسیر دوری کنند. ملکه که تصور می کرد کبوتر کوچک صداقت دارد حرف او را پذیرفت و به پرنده های دیگر گفت که از روستا دوری کنند.  به مرور پرنده چاق تر می شد زیرا دیگر نیازی به پرواز نداشت و غذای او آماده بود. همین باعث شد که یک روز شکارچیان به راحتی او را به دام بیندازند و شکار کنند.

داستان۸: دوست وفادار

سال ها پیش شیری زندگی می کرد که بسیار مهربان بود و حیوانات جنگل خودش را شکار نمی کرد،  شیر که سلطان جنگل بود فکر کرد که برای خود باید درباری تشکیل دهد به همین منظور روباه کلاغ و پلنگ را صدا زد.

او به روباه گفت تو بسیار باهوش هستی پس دست راست من باش، به پلنگ گفت بسیار سریع هستی بنابراین محافظ من خواهی بود و به کلاغ گفت تو بسیار سریع هستی و پرواز می کنی بنابراین فرستنده من هستی و برای من خبر می آوری. من از شما می خواهم که هر روز برای من غذا فراهم کنید.

روزی کلاغ به پیش شیر آمد و گفت ای شیر توانا در بیابان نزدیک جنگل شتر بزرگی دیدم، شتر ها گوشت خیلی خوشمزه ای دارند بیا او را شکار کنیم و همراه با شیر و پلنگ و روباه راحی بیابان شدند اما شیر در بیابان آسیب دید و پنجه هایش سوخت. روباه فکری به سرش زد و سریع به سمت شتر دوید و از او کمک خواست شتر که جوان بود پذیرفت و شیر را تا جنگل رساند.

روباه، پلنگ و کلاغ همه منتظر بودند که شیر شتر را بدرد اما شیر به شتر گفت: ای شتر مهربان من دوست دارم که در دربار من باشید.

روباه و کلاه و پلنگ ناراحت و خشمگین بهم نگاه کردند و به دنبال نقشه ای گشتند. فردا که شد پیش شیر رفتند و گفتند ای شیر توانا ما غذایی برای تو پیدا نکردیم. کلاغ گفت ای شیر مرا بخور تا سیر شوی. روباه گفت تو که پادشاه را سیر نمی کنی پادشاه مرا بخور.

پلنگ گفت من از همه شما گوشت بیش تری دارم پس پادشاه باید مرا بخورد. شتر که این را دید زانو زد و گفت پادشاه باید من را بخورد که از همه بزرگ تر هستم. شیر که از مکر آن ها آگاه شده بود گفت خب پس من شما را به ترتیبی که گفتید می خورم و تا به سمت کلاغ رفت همه بجز شتر فرار کردند.

شیر شتر را در آغوش گرفت و به او گفت که از این به بعد تو بهترین دوست من خواهی بود.

داستان ۹: داستان الاغ و روباه 

روزی روزگاری الاغی بود که به مزرعه های مختلف میرفت و در مزارع می چرخید. روزی در یکی از مزارغ با یک روباه آشنا شد روباه که از خرگوش های کوچک تغذیه می کرد به الاغ گفت که مزرعه ای می شناسد که پر از علوفه می باشد. روباه و الاغ راه افتادند هنگامی که به مزرعه جدید رسیدند الاغ شروع به خواندن کرد روباه گفت با این کار مزرعه داران به آن ها حمله می کنند اما الاغ گوش نداد و به خواندن ادامه داد. روباره شروع به فرار کرد ولی الاغ که آهنگ می خواند متوجه حمله مزرعه داران نشد.

نتیجه: برای هر کاری جایی وجود دارد.

قصه برای شب کودکان ۹ساله

داستان ۱۰: میمون وفادار

سال ها پیش کشاورزی با همسر و فرزند کوچکش زندگی می کردند روزی از روزها مرد میمون زخمی را در نزدیک خانه پیدا کرد و پس از مداوا آن را نزد همسر خود برد و از او خواست تا زمان بهبودی از میمون مراقبت کنند.

زن کشاورز پذیرفت فقط از او خواست تا میمون را نزد بچه نبرد شاید که به آن آسیب برساند مرد هم قبول کرد اما یک روز که زن خانه نبود مرد بی توجه به میمون برای کاری بیرون رفت. وقتی همسر مرد برگشت متوجه که میمون خونی است و با ترس به اتاق فرزند خود دوید اما مشاهده کرد که بچه سالم است اما ماری در اتاق مرده است. با خوشحالی به سمت میمون رفت و برای او هدایایی خرید تا خوشحال شود.

نتیجه: نباید زود قضاوت کرد.

داستان۱۱: قضاوت گربه

روزی روزگاری در جنگلی کبکی زندگی می کرد که خانه ای درون درخت داشت خانه کبک بسیار زیبا و گرم بود یک روز که برای شکار بیرون رفته بود خرگوش وارد خانه او شد و آن را تصرف کرد. فردای آن روز که کبک بازگشت با خرگوش دعوا کرد اما خرگوش می گفت که خانه را خالی پیدا کرده و حال مال اوست.

آن ها برای شکایت خود به دنبال قاضی گشتند و به بیرون جنگل رفتند که روباهی دیدند. با کمی ترس از دور روباه را صدا زدند و از او کمک خواستند روباه با صدایی لرزان گفت: من دیگر پیر شده ام و صدای شما را نمی شنوم کمی جلوتر بیایید. وقتی کبک و خرگوش جلو رفتند گربه آن ها را شکار کرد.

نتبجه: نباید به حرف غریبه ها گوش داد.

داستان۱۲: داستان پرنده‌های کوچک و باد شدید

روزی روزگاری، پرنده‌های کوچکی روی درخت بلندی زندگی می‌کردند. یک روز باد شدیدی وزید و شاخه‌ی درختی که روی آن لانه ساخته بودند، ترک خورد. پرنده‌ها خیلی ترسیدند و نمی‌دانستند چه کار کنند.
یکی از پرنده‌ها گفت: «اگر هرکدام از ما یک چوب کوچک بیاوریم، می‌توانیم شاخه را تقویت کنیم و لانه‌مان را نجات دهیم.»
همه با هم موافقت کردند و شروع به آوردن چوب‌های کوچک کردند. هر پرنده به سهم خود تلاش کرد، و در نهایت شاخه آن‌قدر محکم شد که باد دیگر نتوانست آسیبی به آن بزند.

پرنده‌ها یاد گرفتند که با همکاری و مشارکت، حتی مشکلات بزرگ را هم می‌توان حل کرد.

داستان۱۳:کلاغ و دانه‌ی گندم

کلاغ کوچکی در مزرعه‌ای زندگی می‌کرد. روزی یک دانه‌ی گندم پیدا کرد و با خودش گفت: «اگر این دانه را بخورم، فقط یک وعده سیر می‌شوم. اما اگر بکارمش، شاید چیز بیشتری به دست بیاورم.»
کلاغ دانه را کاشت و هر روز از آن مراقبت کرد. چند ماه بعد، یک خوشه گندم طلایی رشد کرد. کلاغ خوشه را برداشت، دانه‌ها را جدا کرد و دوباره کاشت. به زودی، مزرعه‌ای کوچک برای خودش داشت.

کلاغ یاد گرفت که صبر و تلاش همیشه نتیجه خوبی دارد.

منبع : قصه شب برای کودکان هشت ساله

علائم افسردگی در نوجوانان دختر

علائم افسردگی در نوجوانان دختر بسیار مهم می باشد زیرا احتمال ابتلای دختران نوجوان به اختلالات خلقی مانند افسردگی دو برابر بیشتر از پسران نوجوان است. دلیل این امر ممکن است به روند تکاملی و اینکه چگونه دختران و پسران به طور متفاوتی در ارتباط با محرک های عاطفی قرار می گیرند، مربوط باشد.

علائم افسردگی در نوجوانان دختر

یکی از بارز ترین نشانه های دختر افسرده، کناره گیری است. نوجوان افسرده شروع به حذف خود از فعالیت‌ها، محیط‌ها و رویدادهای اجتماعی می‌کند که قبلاً با شادی در آن ها شرکت می کرده است.

علاوه بر این از علائم افسردگی در نوجوانان دختر می توان به افت نمرات در کارنامه درسی او اشاره کرد. نشانه های بارز و اساسی دیگر افسردگی در نوجوان دختر شامل ۴ دسته است:

علائم روانی

  • احساس غم و اندوه مداوم
  • عصبانی شدن بر سر مسائل کوچک
  • روی افکار یا اعمال خودکشی متمرکز است
  • کمبود اعتماد به نفس
  • نداشتن امید به آینده و احساس بی‌معنایی
  • مشکل در تمرکز و تصمیم‌گیری

علائم جسمانی

  • خیلی بیشتر از حد معمول یا خیلی کمتر از حد معمول می خوابد. باید به او کمک کنید تا کم خوابی نوجوان را درمان کنید.
  • عادات غذایی خود را به شدت تغییر دهد ( پرخوری یا کم خوری)
  • از کمبود انرژی یا عدم علاقه به فعالیت ها شکایت می کند

علائم رفتاری

  • نادیده گرفتن سلامت جسمانی
  • نمی خواهند در مورد آینده بحث کنند
  • اعتیاد به گوشی های هوشمند یا رسانه های اجتماعی
  • علاقه نداشتن به فعالیت‌های لذت‌بخش گذشته: از دست دادن علاقه به سرگرمی‌ها و تفریحات.
  • کناره‌گیری اجتماعی: کاهش ارتباط با دوستان و خانواده.
  • مشکل در تمرکز، به خاطر سپردن و تصمیم گیری
  • سوء مصرف مواد مخدر یا الکل می تواند در برخی از موارد شدید علائم افسردگی در نوجوانان دختر باشد.

شما به عنوان والدین، نقش بسیار مهمی در بهبود فرزندتان دارید. با مراجعه به روانشناس نوجوان، می‌توانید یاد بگیرید که چگونه بهتر از او حمایت کنید و به او کمک کنید. برای صحبت با برترین روانشناسان می توانید با شماره های ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگیرید و به صورت حضوری، آنلاین یا تلفنی صحبت کنید

شدت علائم افسردگی در نوجوانان دختر می تواند متفاوت باشد و نوجوان می تواند روزهای خوب و بد داشته باشد. گاهی اوقات تشخیص تفاوت بین علائم افسردگی در نوجوانان دختر و تغییراتی که در دوران نوجوانی تجربه می کنید دشوار است، اما مهم است که با نوجوان خود صحبت کنید و دقیقاً احساس آن ها را درک کنید.

انواع افسردگی در نوجوانان

انواع افسردگی در نوجوانان به صورت‌های مختلفی ظاهر می‌شود و بر اساس شدت و نوع علائم دسته‌بندی می‌گردد.

  1. افسردگی اساسی: ویژگی بارز این نوع افسردگی دوره‌های طولانی غم، بی‌انگیزگی و علائم جسمی و روانی شدید است.
  2. افسردگی مزمن: علائمی مشابه ها افسردگی اساسی دارد ولی به صورت دوره های طولانی تر ( مثلا دو ساله).
  3. افسردگی فصلی: این افسردگی در فصولی که نور طبیعی کمتر است (مانند پاییز و زمستان) بروز می‌کند.
  4. اختلال دوقطبی: این اختلال شامل دوره‌های افسردگی و شیدایی است که به صورت های مختلف ممکن است متناوب باشد.
  5. افسردگی ناشی از مشکلات جسمی یا مصرف مواد: این نوع افسردگی ممکن است به دلیل مشکلات جسمی، تغییرات هورمونی یا مصرف مواد مخدر بروز کند.

تفاوت افسردگی در دختران و پسران نوجوان

دختران نوجوان از نظر شناخت عاطفی بهتر و سریعتر از پسرها به بلوغ می رسند و این طبیعت حساس آن هاست که آن ها را در برابر افسردگی و اضطراب آسیب پذیرتر می کند. در ادامه علائمی آورده شده است که باعث افسردگی دختران می شود و آن ها را بیش تر از پسران در برابر افسردگی در سنین نوجوانی حساس می سازد:

  1. تفاوت های هورمونی: دختران نوجوان زود به بلوغ می رسند، تغییرات هورمونی ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را برای برخی از دختران افزایش دهد، با این حال، نوسانات خلقی موقت مربوط به بلوغ طبیعی است. با این حال، این تغییرات به تنهایی باعث افسردگی نمی شود. تغییرات بدن، بزرگ شدن سینه ها در دوران نوجوانی، اضافه وزن و مشکلات دیگر باعث می شود که نوجوان حساس تر شود و بیش تر در معرض افسردگی قرار بگیرد.
  2. تفاوت در اجتماعی شدن: به دختران آموزش داده می شود که نسبت به عقاید دیگران حساس تر باشند.
  3. رویدادهای استرس زا زندگی: شواهد حاکی از آن است که زنان در طول زندگی خود ممکن است رویدادهای استرس زاتری را تجربه کنند و نسبت به آن ها حساسیت بیشتری نسبت به پسران داشته باشند.
  4. قدرت نابرابر: فشار تحصیلی و انتظارات تحصیلی برای زنان بیشتر است و جامعه انتظارات بیش تری از آن ها دارد. در همه جای جهان زنان برای رسیدن به مقام مشابه مردان باید بیش تر از آن ها تلاش کنند. نوجوانان نیز این امر را در مدرسه و در خانه بخصوص در صورت حضور برادر بزرگ تر درک می کنند.بسیاری از خانواده ها آزادی بیش تری برای پسران خود در نظر می گیرند و دختران را محدود تر می کنند این امر باعث می شود که دختران احساس افسردگی پیدا کنند.

چرا دختران نوجوان به افسردگی مبتلا می‌شوند؟

  1. تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی در دوران بلوغ می‌تواند بر خلق و خو تاثیر بگذارد.
  2. فشارهای تحصیلی: رقابت‌های تحصیلی، انتظارات بالا و نگرانی از آینده می‌توانند باعث استرس و افسردگی شوند.
  3. مشکلات روابط اجتماعی: مشکلات با دوستان، خانواده یا همسالان می‌تواند بر عزت نفس و سلامت روان نوجوان تاثیر بگذارد.
  4. عوامل ژنتیکی: سابقه خانوادگی افسردگی می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.
  5. رویدادهای استرس‌زا: وقایع ناگواری مانند طلاق والدین، مرگ عزیزان، یا آزار و اذیت می‌تواند باعث افسردگی شود.

درمان می‌تواند به نوجوان شما کمک کند تا زندگی شادتر و سالم‌تری داشته باشد. با کمک روانشناس، او می‌تواند مهارت‌های مقابله با مشکلات را بیاموزد و احساس بهتری پیدا کند. برای صحبت با برترین روانشناسان می توانید با شماره های ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگیرید و به صورت حضوری، آنلاین یا تلفنی صحبت کنی

اختلالات مرتبط با افسردگی در نوجوانان دختر

درک این نکته مهم است که اضطراب و افسردگی اغلب در نوجوانی اتفاق می افتد و ممکن است نیاز باشد که به عنوان دو اختلال جداگانه درمان شوند. احتمال بروز اضطراب بدون افسردگی بیشتر از افسردگی بدون اضطراب است.

  1. تفکر در مورد خودکشی. خودکشی سومین علت اصلی مرگ در بین نوجوانان و جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله است و می دانیم که اکثر نوجوانانی که خودکشی می کنند از یک بیماری روانی رنج می برند.
  2. اختلالات خوردن. دخترانی که اختلالات خوردن دارند اغلب هیچ نشانه ای از افسردگی را نشان نمی دهند. در واقع، آن ها اغلب دارای عملکرد بالا و مناسب هستند و علائم افسردگی در نوجوانان دختر را نشان نمی دهند.
  3. اختلال استرس پس از سانحه. در صورتی که نوجوان در گذشته تجربه‌ی یک رویداد تروماتیک داشته باشد، ممکن است این اختلال همراه با افسردگی بروز کند.
  4. اختلال دوقطبی. گاهی اوقات افسردگی می‌تواند بخشی از اختلال دوقطبی باشد که در آن دوره‌های افسردگی و شیدایی (مانیا) به‌صورت متناوب رخ می‌دهند.
  5. اختلال کم‌توجهی/بیش‌فعالی (ADHD). نوجوانانی که با ADHD زندگی می‌کنند، به دلیل مشکلاتی مانند کاهش تمرکز، عملکرد پایین تحصیلی یا مشکلات روابط، در معرض خطر بیشتری برای افسردگی هستند.

درمان افسردگی در نوجوانان دختر

افسردگی دختران نوجوان که زود تشخیص داده می شود را می توان به طور موثرتر و اغلب قبل از شروع سایر اثرات منفی مانند اضطراب، وسواس یا اختلال های جدی تر دیگر درمان کرد.

روان درمانی

  • درمان شناختی-رفتاری (CBT): کمک به نوجوان برای شناسایی افکار منفی و جایگزینی آن‌ها با افکار مثبت و واقع‌بینانه.
  • درمان بین‌فردی (IPT): متمرکز بر بهبود روابط و رفع مشکلات ارتباطی که ممکن است در افسردگی نقش داشته باشند.
  • مشاوره حمایتی: ایجاد فضایی امن برای صحبت درباره احساسات و تجربیات.
  • درمان خانوادگی: برای بهبود روابط خانوادگی و ایجاد حمایت بیشتر در محیط خانه.

درمان دارویی

در برخی موارد، پزشک ممکن است داروهای ضد افسردگی را تجویز کند. ملاحظات مهم:

  • مصرف دارو باید تحت نظر دقیق پزشک باشد.
  • تغییرات خلقی یا افزایش افکار خودکشی در ابتدای درمان باید به‌سرعت گزارش شود.

تغییر سبک زندگی

  • ورزش منظم: فعالیت‌های بدنی مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری یا یوگا می‌توانند سطح سروتونین و اندورفین را افزایش دهند.
  • رژیم غذایی سالم: مصرف غذاهای مغذی، میوه‌ها، سبزیجات و کاهش مصرف شکر و کافئین.
  • خواب کافی: تنظیم زمان خواب و کاهش استفاده از وسایل الکترونیکی قبل از خواب.
  • مدیریت استرس: یادگیری مهارت‌های مقابله با استرس از طریق مدیتیشن، تمرینات تنفسی یا هنرهای خلاقانه.

شما به عنوان والدین، نقش بسیار مهمی در بهبود فرزندتان دارید. با مراجعه به روانشناس نوجوان، می‌توانید یاد بگیرید که چگونه بهتر از او حمایتکنید و به او کمک کنید. برای صحبت با برترین روانشناسان می توانید با شماره های ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگیرید و به صورت حضوری، آنلاین یا تلفنی صحبت کنید

درمان افسردگی نوجوانان در خانه

توجه داشته باشید که این راهکارها مکمل درمان‌های حرفه‌ای هستند و نباید جایگزین آن‌ها شوند. اگر افسردگی نوجوان شدید یا مزمن است، حتما به روان‌شناس مراجعه کنید.

  1. تمرینات ورزشی: ورزش منظم می‌تواند به بهبود خلق و خو و کاهش علائم افسردگی کمک کند.
  2. تغذیه سالم: یک رژیم غذایی متعادل و مغذی می‌تواند انرژی و سلامت روان را بهبود بخشد.
  3. یوگا و مدیتیشن: این روش‌ها می‌توانند به کاهش استرس و اضطراب کمک کنند.
  4. گوش دادن فعال: به نوجوان خود اجازه دهید آزادانه احساساتش را بیان کند و بدون قضاوت به حرف‌های او گوش دهید.
  5. سرگرمی‌ها: تشویق نوجوان به انجام فعالیت‌هایی که از آن‌ها لذت می‌برد، مانند گوش دادن به موسیقی، خواندن کتاب، نقاشی یا گذراندن وقت با دوستان.
  6. گذراندن وقت در طبیعت: بودن در طبیعت می‌تواند احساس آرامش و نشاط را افزایش دهد.

توصیه برای والدین

یک شروع خوب و مناسب برای کاهش علائم افسردگی در نوجوانان دختر این است که با آرامش به نوجوان خود توضیح دهید که نگران او هستید. این مکالمه به شیوه ای آرام و بدون تقابل باعث می شود که بتواند راحت با شما صحبت کند یا بداند که در صورت نیاز می تواند با شما در مورد مشکلات و احساساتی که تجربه می کند، صحبت کرده و اضطراب و افسردگی کم تری را احساس کند.

می‌توانید زمان با کیفیتی را برای انجام کاری که نوجوانتان معمولاً از آن لذت می‌برد، با هم بگذرانید. در حالی که هر دوی شما درگیر این فعالیت هستید، ممکن است فرصت های بیشتری برای صحبت با آن ها در مورد احساسشان و کشف علائم افسردگی در نوجوانان دختر به دست آورید. حضور در کنار شما باعث می شود که احساس کنند می توانند به شما اعتماد کنند.

منبع : علائم افسردگی در نوجوانان دختر

مشاوره افسردگی چیست؟ احساس افسردگی می کنید؟

مشاوره افسردگی فرآیندی است که آن مشاور به تشخیص و درمان فرد افسرده پرداخته و ابتدا با روش های بدون دارو شروع شده و سپس در صورت نیاز و شدت افسردگی دارو نیز تجویز می شود.

آیا افسردگی منجر به تنبل شدن شما می شود؟

فرد افسرده را نمی توانید با فرد بی احساس و تنبل مقایسه کنید. اگر فردی تنبل باشد، هیچ کاری انجام نمی دهد یا کارهای ناخوشایندی انجام می دهد، حتی زمانی که انرژی لازم برای انجام دادن کارش را داشته باشند.

افراد به دلیل افسردگی بی انگیزه می شوند، معمولا می خواهد کار کند ولی احساس می کند که چنین توانایی ندارد. آیا می دانید چرا این اتفاق رخ می دهد؟

علائم افسردگی چه مواردی می باشند؟

از نظر مشاور افسردگی : تشخیص علائم افسردگی اهمیت زیادی دارد.

متاسفانه نیمی از افرادی که افسردگی دارند، هیچ وقت شناسایی نمی شوند یا تحت درمان قرار نمی گیرند.

علائم افسردگی عبارتند از:
عدم تمرکز، یادآوری جزئیات و تصمیم گیری ها
• خستگی
• احساس گناه، بی ارزش بودن و درماندگی
• بدبینی و ناامیدی
بی خوابی، بیدار ماندن تا اوایل صبح، یا خوابیدن بیش از اندازه
• بیقراری
• تحریک پذیری
• از دست دادن علاقمندی نسبت به مواردی که قبلا لذت بخش بوده اند، همانند سکس
• خوردن بیش از حد غذا یا از دست دادن اشتها
• درد ها، ناراحتی ها، سردردها یا گرفتگی های عضلانی که خوب نمی شوند
• مشکلات گوارشی که بدون دریافت درمان بهبود نمی یابند
• ادامه داشتن احساسات غمگینی، اضطراب یا پوچ گرایی
• تفکرات یا اقدامات خود کشی

علائم افسردگی در مردان چگونه است؟

افراد مختلف علائم مختلفی از افسردگی را تجربه می کنند و همچنین علائم موجود در مردان نسبت به علائم موجود در زنان متفاوت می باشد. مردان به احتمال زیاد احساس خستگی و بی قراری می کنند، علاقه شان نسبت به کار، خانواده و یا سرگرمی ها کاهش پیدا می کند و با مشکلات خوابی مواجه می شوند.

مردها معمولا در جلسه مشاوره افسردگی علائم را بیان کرده و در بسیاری موارد بیان آن برایشان سخت است.

آیا افسردگی قابل معالجه است؟

در حالی که افسردگی قابل درمان می باشد و علائم آن قابل رفع است، ولی نمی تواند به صورت کامل معالجه شود.

در مقابل، هدف درمانگر بهبود دادن می باشد. همانند سایر شرایط مزمن، حتی در صورتی که فرض بر امکان بروز مجدد آن باشد، یک سری روش های درمانی برای کاهش شدت علائم، مدیریت شرایط و حمایت از شما وجود دارند.

چرا معجزه برای درمان افسردگی رخ می دهد؟

آیا اضطراب و افسردگی می تواند به خودی خود از بین برود؟

در اکثر موارد، اضطراب یک شرایطی می باشد که به صورت خود به خود به وجود می آید و از بین می رود. ولی در برخی مواقع، اضطراب نمی تواند بدون استفاده کردن از درمان، به صورت کامل از بین برود. این یک نکته منفی می باشد.

نکته مهم این است که شما می توانید علائم خودتان را مدیریت کنید تا آنها شرایط شما را مدیریت نکنند.

من به چه نحوی می توانم تشخیص بدهد که دچار اضطراب شده ام یا افسردگی؟

اختلال های اضطرابی از طریق علائم مختلفی مشخص می شوند. یکی از رایج ترین علامت های موجود عبارت از نگرانی افراطی یا ناگهانی می باشد که منجر به ایجاد اختلال در عملکرد روزمره می شود. سایر علائم موجود شامل بیقراری، سراسیمگی، خستگی، مشکل تمرکز، تحریک پذیری، درد عضلات و مشکلات خوابی می باشند.

۱۱ علامت و نشانه مربوط به اختلال های اضطرابی از جمله افسردگی

اکثر افراد در برخی از مراحل زندگی خودشان اضطراب را تجربه می کنند.

در واقع، اضطراب یک واکنش کاملا نرمال به اتفاقات استرس زای زندگی، همانند جابجایی، تغییر  شغل و مواجه شدن با مشکلات مالی می باشد.

با این وجود، زمانی که علائم اضطراب طولانی مدت تر از اتفاقات محرک کننده آن باشند و در زندگی شما تداخل ایجاد کنند، این موارد می تواند نشانه دهنده یک اختلال اضطرابی باشند.

اختلال های اضطرابی می توانند ناتوان کننده باشند، با این حال می توان از طریق دریافت یک کمک مناسب از یک متخصص بالینی مدیریت شوند. شناخت علائم اولین مرحله می باشد.

در ادامه ۱۱ علامت رایج مربوط به یک اختلال اضطرابی در مشاوره افسردگی و همچنین نحوه کاهش یافتن اختلال به صورت طبیعی و زمانی که به کمک یک متخصص نیاز پیدا می شود، بیان شده اند:

۱٫ نگرانی بیش از حد

یکی از رایج ترین علامت های اختلال اضطرابی، نگرانی بیش از حد می باشد.

نگرانی مربوط به اختلال اضطرابی، هیچ نوع تناسبی با اتفاقات تحریک کننده آن ندارند و معمولا در واکنش به یک موقعیت نرمال و روزانه صورت می گیرند.

به منظور اینکه یک نگرانی به عنوان علامتی از اختلال اضطراب عمومی شده در نظر گرفته شود، باید در اکثر روزها  و حداقل به مدت شش ماه ادامه داشته باشد و کنترل کردن آن سخت باشد.

نگرانی ایجاد شده باید شدید و ناگهانی باشد، منجر به ایجاد مشکل در تمرکز و انجام دادن وظایف روزمره شود.

افراد زیر ۶۵ سال با بیشترین ریسک مربوط به اختلال اضطراب عمومی شده مواجه هستند، به خصوص افرادی که مجرد هستند، یک وضعیت اقتصادی اجتماعی سطح پایینی دارند و عوامل استرس زای زیادی در زندگی آنها وجود دارد.

۲٫ احساس تهییج شدن

زمانی که یک فردی اضطراب را احساس می کند، بخشی از سیستم عصبی آنها بیش از حد فعال می شود.

این تاثیرات بر روی کل بدن تاثیر می گذارد که شامل ضربان شدید قلب، عرق ریزی کف پا و کف دست،  لرزان بودن دست ها و خشکی دهان می باشد.

دلیل صورت گرفتن این علائم، وجود داشتن این احساس در ذهن شما می باشد که یک خطری را درک کرده اند و به همین دلیل ذهنتان تلاش می کند بدن شما را آماده واکنش نشان دادن به تهدید بکند.

بدن شما جریان خونی را از سیستم گوارشی منحرف کرده و آن را به سمت عضلاتی می فرستد که شما برای دویدن یا مبارزه به آنها نیاز دارید.

همچنین این کار منجر به افزایش ضربان قلب شما می شود و احساس های شما را شدیدتر می کند.

هر چند که این احساسات در حین مواجه شدن با یک تهدید واقعی مفید می باشند، ولی در صورتی که ترس فقط در سر (ذهن) شما وجود داشته باشد، می تواند ناتوان کننده باشد.

حتی برخی از تحقیقات صورت گرفته بیانگر این است که افراد دارای اختلال های اضطرابی، نمی توانند حالت انگیختگی خودشان را همانند افراد بدون اختلال اضطرابی، سریع کاهش بدهند؛ این بدان معنا است که آنها تاثیرات اضطراب را برای یک دوره طولانی مدت تری تجربه می کنند.

می توانید از مشاوره آنلاین رایگان افسردگی بهره ببرید.

۳- بیقراری

بی قراری یکی دیگر از علائم رایج اضطراب به خصوص در کودکان و نوجوانان است.

زمانی که یک فردی بیقراری را تجربه می کند، در اغلب مواقع آن را به عنوان یک احساس حدی (جوش آوردن را متصور شوید یا سریز شدن آب) یا یک اصرار ناخوشایند برای حرکت کردن تعریف می کنند.

مطالعه صورت گرفته بر روی ۱۲۸ کودکی که در آنها اختلال های اضطرابی تشخیص داده شده بود، نشان داد که ۷۴% از آنها بی قراری را به عنوان یکی از علائم اضطراب اصلی شان توصیف می کنند.

در حالیکه بیقراری در تمامی افراد مبتلا به اضطراب صورت نمی گیرد، ولی یک معیاری می باشد که پزشکان در حین صورت دادن تشخیص، به صورت مکرر از آن استفاده می کنند.

در صورتی که شما بی قراری را در اغلب مواقع روزها و به مدت بیش از شش ماه تجربه کنید، این حالت می تواند نشان دهنده یک اختلال اضطرابی باشد.

۴- خستگی یکی از علائم بارز در جلسات مشاوره بیماران افسرده

در جلسات مشاوره احساس خستگی در بیماران افسرده بسیار دیده می شود.

به راحتی خسته شدن می تواند یک علامت بالقوه دیگری از اختلال اضطراب عمومی شده باشد.

این علامت می تواند منجر به شگفت زده شدن برخی از افراد شود، چرا که یک اضطراب معمولا با فعالیت بیش از حد یا برانگیختگی مرتبط است.

در برخی موارد، خستگی می تواند بعد از یک حمله اضطرابی صورت بگیرد، در حالیکه در مورد سایر افراد، خستگی می تواند مزمن باشد.

هنوز مشخص نمی باشد که آیا این خستگی به دلیل سایر علائم اضطراب، همانند بی خوابی یا گرفتگی عضلات، یا به خاطر تاثیرات هورمونی اضطراب مزمن ایجاد می شود.

با این وجود، نکته مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد عبارت از این نکته است که خستگی همچنین می تواند علامتی از افسردگی یا شرایط بالینی دیگری باشد؛ به همین دلیل خستگی برای تشخیص یک اختلال اضطرابی کافی نمی باشد.

۵-مشکل داشتن در تمرکز

اکثر افراد دارای اضطراب، یک سری مشکلات مربوط به تمرکز را گزارش می کنند.

یک مطالعه صورت گرفته بر روی ۱۵۷ کودک و نوجوان دارای اختلال اضطراب عمومی شده نتیجه گیری کرد که بیش از دو سوم آنها دارای مشکل تمرکز می باشند.

یک مطالعه دیگری که بر روی ۱۷۵ فرد بالغ دارای همان اختلال صورت گرفته بود، نتیجه گیری کرد که تقریبا ۹۰% از مشارکت کنندگان دارای مشکل تمرکز می باشند. زیاد بودن میزان اضطراب در این افراد، احتمال بروز مشکل را افزایش می داد.

برخی از مطالعات روانشناسی صورت گرفته نشان داده اند که اضطراب می تواند در کارکرد حافظه (در واقع حافظه ای که مسئول نگهداری اطلاعات کوتاه مدت است) تداخل ایجاد کند. به عبارت دیگر :

می تواند در باعث جلوگیری از بروز اضطراب بالا در افراد دارای سطح عملکردی پایین شود.

با این وجود، مشکلات تمرکز همچنین می تواند نشان دهنده یک شرایط بالینی دیگری، همانند اختلال کمبود توجه یا افسردگی باشد؛ به همین دلیل مشکل تمرکزی یک دلیل کافی برای وجود داشتن اختلال اضطراب نمی باشد.اختلال افسردگی دوره زایمان

۶-تحریک پذیری

اکثر افراد دارای اختلال های اضطرابی، همچنین تحریک پذیری افراطی را هم تجربه می کنند و این در جلسات مشاوره افسردگی بسیار دیده می شود.

بر اساس نتایج مربوط به یک مطالعه جدید صورت گرفته بر روی ۶۰۰۰ فرد بالغ، بیش از ۹۰% افراد دارای اختلال اضطراب عمومی شده، احساس تحریک پذیری را در زمانی گزارش کرده بودند که اختلال اضطرابی در وخیم ترین شرایط خودش قرار داشت.

بزرگسالان جوان و میانسال دارای اختلال اضطراب عمومی شده، تحریک پذیری صورت گرفته در طول زندگی روزمره را دو برابر بیشتر از نگرانی های موجود گزارش کرده بودند.

با توجه به اینکه اضطراب با سطح تهییج و نگرانی افراطی زیادی مرتبط است، تعجب آور نخواهد بود که تحریک پذیری یک علامت رایجی باشد.

۷-گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلات در بیشتر روزهای هفته، یک علامت رایج دیگری از اضطراب می باشد.

هر چند که این علائم می توانند رایج باشند، ولی ارتباط آنها با اضطراب تا به حال مشخص نشده است. ولی همچنین این امکان وجود دارد که اضطراب منجر به افزایش سفتی ماهیچه ها شود یا یک عامل سومی وجود داشته باشد که منجر به بروز هر دو اینها شود.

به صورت جالب توجهی نشان داده شده است که درمان درد عضلات با استفاده از روش درمان ریلکسیشن عضلات ،می تواند نگرانی را در افراد مبتلا به اختلال اضطراب عمومی شده کاهش دهد. حتی برخی از مطالعات نشان داده اند که این روش کارایی مشابهی با روش درمان شناختی رفتاری دارد.

می توانید از خدمات مشاوره افسردگی در سایت مشاورانه بهره ببرید.

۸-مشکل داشتن در خوابیدن یا باقی ماندن در حالت خواب

اختلالات خوابی رابطه قوی با اختلالات اضطرابی دارند. بیدار شدن در میانه های شب و مشکل داشتن در خوابیدن، دو مورد از رایج ترین مشکلات خوابی گزارش شده می باشند.

برخی از تحقیقات صورت گرفته نشان داده اند که حتی بی خوابی در طول دوران کودکی، می تواند با افزایش اضطراب در مراحل بعدی زندگی مرتبط باشد.

یک مطالعه ای که به مدت ۲۰ سال نزدیک به ۱۰۰۰ کودک را مورد مطالعه قرار داده بود، نتیجه گیری کرد که بی خوابی در کودکان، با ۶۰% ریسک افزایش یافته مربوط به ایجاد اختلال اضطراب تا سن ۲۶ سالگی مرتبط بوده است.

هر چند که بی خوابی و اضطراب ارتباط قوی با یکدیگر دارند، ولی هنوز مشخص نیست که آیا بی خوابی منجر به اضطراب می شود، یا اضطراب منجر به ایجاد بی خوابی می شود یا یک رابطه دو طرفه ای مابین آنها وجود دارد.

آنچیزی که مشخص می باشد، عبارت از این است که در حین درمان شدن یک اختلال اضطرابی، بی خوابی هم در اغلب مواقع بهبود می یابد.

۹-حملات وحشت زدگی

یکی از انواع اختلال های اضطرابی، اختلال وحشت زدگی نام دارد که با صورت گرفتن مکرر حمله های وحشت زدگی مرتبط است.

حمله های وحشت زدگی منجر به ایجاد یک احساس ترس شدید و مضمحل کننده ای می شود که می تواند ناتوان کننده باشد.

معمولا این ترس های افراطی با ضربان شدید قلبی، عرق ریزی، لرزش، تنگی نفس، کم عمق بودن تنفس، تهوع و ترس از مردن یا از دست دادن کنترل همراه می شوند.

حمله های وحشت زدگی می توانند به صورت مجزا صورت بگیرند، ولی در صورتی که به صورت مکرر و پیشبینی نشده صورت بگیرند، می توانند نشان دهنده یک اختلال وحشت زدگی باشند.

تخمین زده شده است که ۲۲% از بزرگسالان آمریکا، در برخی از مراحل زندگی خودشان وحشت زدگی را تجربه می کنند، ولی در حدود ۳% از آنها به اندازه ای حمله وحشت زدگی دارند که معیار مربوط به اختلال وحشت زدگی را تامین می کنند.

۱۰-اجتناب از موقعیت های اجتماعی

شما در صورت داشتن علائم زیر می توانید نشانه های اختلال اضطراب اجتماعی را نشان بدهید:

احساس اضطراب یا ترس در مورد موقعیت های اجتماعی پیش رو

نگران بودن نسبت به این مورد که توسط سایر افراد قضاوت شوید یا مورد بررسی قرار بگیرید

ترس داشتن نسبت به خجالت زده شدن یا استهزا شدن در برابر دیگران

اجتناب از موقعیت های اجتماعی خاص به دلیل ترس های موجود

اختلال اضطراب اجتماعی یک مورد کاملا رایجی می باشد و تقریبا بر روی زندگی ۱۲% از افراد بزرگسال آمریکایی تاثیر می گذارد.

اضطراب اجتماعی معمولا در مراحل اولیه زندگی شروع شود. در واقع، این اختلال در مابین حدود ۵۰% از افراد، قبل از سن ۱۱ سالگی تشخیص داده شده بود و در مورد ۸۰% از افراد، این اختلال قبل از سن ۲۰ سالگی تشخیص داده شد بود.

افراد دارای اضطراب اجتماعی در گروه های خودشان یا در حین ملاقات با سایر افراد، ممکن است که کاملا خجالتی و ساکت باشند. هر چند که ممکن است در ظاهر مضطرب به نظر برسند، ولی در درون خودشان یک ترس و اضطراب شدیدی خواهند داشت.

این کناره گیری در برخی مواقع می تواند باعث شود که افراد دارای اضطراب اجتماعی، پر افاده به نظر برسند، ولی این اختلال با عزت نفس پایین، خود انتقادی شدید و افسردگی همراه است.

۱۱-ترس های غیر عقلایی

ترس های شدید نسبت به موارد خاص، همانند عنکبوت ها، فضاهای بسته یا ارتفاعات، می تواند یک علامتی از فوبیا باشد.

یک فوبیا به عنوان یک اضطراب یا ترس افراطی نسبت به یک شئی یا موقعیت خاص در نظر گرفته می شود. این احساس به اندازه کافی شدید می باشد که می تواند توانایی شما برای عملکرد نرمال را دچار اختلال کند.

برخی از فوبیاهای رایج عبارتند از:

فوبیاهای مربوط به حیوانات: ترس از حیوانات یا حشرات خاص

فوبیاهای مربوط به محیط طبیعی: ترس نسبت به اتفاقات طبیعی همانند تند باد ها یا سیل ها.

فوبیای مربوط به خون – تزریق – جراحت: ترس نسبت به خون، تزریقات، سوزن ها یا جراحت ها

فوبیاهای موقعیتی: ترس نسبت به موقعیت های خاص، همانند هواپیما یا آسانسور

اگوروفوبیا Agoraphobia (ترس نسبت به مکان های باز) یک فوبیای دیگری می باشد که شامل ترس داشتن نسبت به حداقل دو مورد از موارد زیر است:

استفاده از حمل و نقل عمومی

قرار گرفتن در مکان های باز

قرار گرفتن در مکان های بسته

قرار گرفتن در صف یا در یک جای شلوغ

رفتن به بیرون از خانه به تنهایی

فوبیا بر روی بخشی از زندگی ۱۲٫۵% از آمریکایی ها تاثیر گذار می باشد. معمولا این افراد در دوران کودکی یا سال های نوجوانی دچار فوبیا می شوند و همچنین این فوبیان در زنان رایج تر از مردان می باشد.

منبع : مشاوره افسردگی چیست؟ احساس افسردگی می کنید؟

مدیریت استرس و راهکارهای مؤثر جدید

مدیریت استرس بخش مهمی از حفظ سلامت روانی و جسمانی است. در همه انسان ها استرس وجود دارد و در هر کار موفق داشتن استرس مثبت لازم می باشد.

استرس مزمن می‌تواند به سیستم ایمنی بدن آسیب برساند، خطر بیماری‌های قلبی را افزایش دهد و تأثیر منفی بر کیفیت زندگی داشته باشد. آشنایی با روش‌های مؤثر مدیریت استرس می‌تواند به افراد کمک کند تا تعادل خود را بازیابند و زندگی سالم‌تری را تجربه کنند.

در این مقاله، به بررسی روش‌های ثابت‌شده برای مدیریت استرس، همراه با معرفی درمان نوآورانه نوروفیدبک که در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان ارائه می‌شود، می‌پردازیم.

استرس چیست و چگونه بر شما تأثیر می‌گذارد؟

استرس پاسخ طبیعی بدن به چالش‌ها یا نیازها است.

در کوتاه‌مدت، استرس می‌تواند مفید باشد و به شما کمک کند تا متمرکز و هوشیار بمانید. اما استرس طولانی‌مدت می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی از جمله اضطراب، افسردگی، مشکلات گوارشی و اختلالات خواب شود.

شناسایی عوامل استرس‌زا و مدیریت مؤثر آن‌ها برای حفظ سلامت درازمدت ضروری است.

راهکارهای مؤثر برای مدیریت استرس

استرس کاری، درسی، خانوادگی و اضطراب اجتماعی می تواند زندگی شما را مختل کند.

در ادامه، به برخی از تکنیک‌های مبتنی بر شواهد برای مدیریت استرس اشاره می‌کنیم:

۱. فعالیت بدنی

ورزش منظم به آزاد شدن اندورفین‌ها که تقویت‌کننده‌های طبیعی خلق‌وخو هستند، کمک می‌کند. فعالیت‌هایی مانند یوگا، دویدن یا حتی یک پیاده‌روی سریع می‌توانند سطح کورتیزول را کاهش داده و سلامت روانی را بهبود بخشند.

۲. تمرکز حواس و مدیتیشن

تمرینات تمرکز حواس، مانند ذهن آگاهی، مدیتیشن یا تمرینات تنفس عمیق، می‌توانند با کمک به افراد در تمرکز بر لحظه حال، سطح استرس را کاهش دهند. مطالعات نشان داده‌اند که تمرین منظم تمرکز حواس باعث بهبود تنظیم احساسات و کاهش اضطراب می‌شود.

۳. انتخاب‌های سبک زندگی سالم

حفظ رژیم غذایی متعادل، نوشیدن آب کافی و داشتن خواب کافی اساس مدیریت استرس هستند. کاهش مصرف کافئین و شکر نیز می‌تواند از نوسانات خلقی و تحریک‌پذیری جلوگیری کند.

۴. مدیریت زمان

یادگیری اولویت‌بندی وظایف و تعیین اهداف واقع‌بینانه می‌تواند از احساس غرق شدن در کارها جلوگیری کند. استفاده از ابزارهایی مانند برنامه‌ریزها یا روش‌های زمان‌بندی می‌تواند به مدیریت مؤثر مسئولیت‌های روزانه کمک کند.

۵. حمایت اجتماعی

ایجاد یک شبکه حمایتی قوی برای بهزیستی عاطفی ضروری است. صحبت کردن با دوستان، خانواده یا مشاور می‌تواند دیدگاه‌های جدیدی ارائه داده و احساس انزوا را کاهش دهد.

نظارت بر استرس

فردی که توانایی های خود را می شناسد و برای رسیدن به هدف خود تلاش می کند، با حفظ کردن آرام بودن در خود و به یاد آوردن نکات مثبت در زندگی می تواند  بر استرس خود نظارت داشته باشد و

این نظارت بر استرس در فرد لازم می باشد .

کنترل استرس

اگر قادر به کنترل کردن عواملی که باعث استرس می شود نیستید باید از روش های دارو درمانی، رواندرمانی و یا نوروفیدبک (بدون دارو) استفاده کنید و برای رسیدن به هدف های خود آن را مورد استفاده قرار دهید و با مثبت فکر کردن در کنار روشهای درمانی، استرس بیش از اندازه خود را برطرف کنید.

درمان نوروفیدبک: رویکردی نوین برای مدیریت استرس

نوروفیدبک یک تکنیک پیشرفته و غیرتهاجمی است که برای آموزش مغز به عملکرد بهتر طراحی شده است. این روش با استفاده از بازخورد در زمان واقعی به افراد کمک می‌کند تا فعالیت‌های مغزی خود را تنظیم کرده و پاسخ به استرس را بهبود بخشند.

نوروفیدبک چگونه کار می‌کند؟

در طول یک جلسه نوروفیدبک، حسگرهایی روی پوست سر قرار می‌گیرند تا الگوهای امواج مغزی را نظارت کنند. این اطلاعات به‌صورت تصویری روی یک صفحه نمایش داده می‌شود و به افراد اجازه می‌دهد فعالیت مغزی خود را مشاهده کنند. با تمرین هدایت‌شده، افراد یاد می‌گیرند که این الگوها را اصلاح کرده و به حالت متعادل‌تر و آرام‌تر برسند.

مزایای نوروفیدبک برای مدیریت استرس

  • بهبود تنظیم احساسات: نوروفیدبک با تقویت حالت آرامش ذهنی به مدیریت اضطراب و افسردگی کمک می‌کند.
  • افزایش تمرکز: این روش عملکردهای شناختی را بهبود بخشیده و به افراد کمک می‌کند متمرکز و کارآمد بمانند.
  • بهبود خواب: نوروفیدبک می‌تواند اختلالات خواب ناشی از استرس را برطرف کند.

درمان نوروفیدبک در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان

در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان، درمان نوروفیدبک به‌صورت تخصصی و متناسب با نیازهای شما ارائه می‌شود. متخصصان مجرب ما از تجهیزات پیشرفته برای اطمینان از درمانی مؤثر و ایمن استفاده می‌کنند. چه با استرس مزمن، اضطراب یا سایر مشکلات روانی مواجه باشید، نوروفیدبک می‌تواند راه‌حلی تحول‌آفرین برای شما باشد.

چرا ما را انتخاب کنید؟

  • متخصصان نوروفیدبک با تجربه و مجوزهای معتبر
  • برنامه‌های درمانی شخصی‌سازی‌شده
  • محیطی حمایتی و محرمانه

برای اطلاعات بیشتر در مورد خدمات ما یا رزرو مشاوره، به وب‌سایت ما مراجعه کرده یا با ما تماس بگیرید. با کمک مرکز مشاوره ستاره ایرانیان، اولین قدم را به سوی زندگی بدون استرس بردارید.

منبع : مدیریت استرس و راهکارهای مؤثر جدید

مشاوره روانشناسی

در مشاوره روانشناسی مسائل و موارد متعددی بازگو شده و مورد واکاوی قرار می گیرند. مسائل و مشکلات متعددی از جمله موارد مربوط به ازدواج، تربیت کودکان، روانشناسی شخصیتی اعتماد به نفس، تحصیلات و مسائلی از این قبیل: صداقت در گفتار با مشاوره روانشناس سبب درک بهتر او از مشکل شما شده است

نهایتاً زمینه ساز ارائه راه حلی مطلوب و مناسب برای حل مشکل خواهد بود، پس صداقت و راستگویی با مشاوران روانشناسی حرف اول را خواهد زد. سعی کنید تمامی موارد و نکته های خواسته شده را با دقت با مشاور روانشناسی خود در میان بگذارید.

مشاوره روانشناسی: راهی برای بهبود زندگی و سلامت روان

در دنیای پرمشغله امروز، فشارهای روانی و چالش‌های زندگی می‌توانند تاثیرات منفی زیادی بر سلامت روان و کیفیت زندگی افراد داشته باشند. مشاوره روانشناسی یکی از موثرترین روش‌ها برای مقابله با این چالش‌ها و بهبود وضعیت روانی و اجتماعی افراد است. در این مقاله، به بررسی اهمیت، انواع و فواید مشاوره روانشناسی می‌پردازیم و در نهایت یکی از معتبرترین مراکز مشاوره در تهران را معرفی خواهیم کرد.

اهمیت مشاوره روانشناسی

مشاوره روانشناسی نه تنها برای افرادی که با مشکلات روانی جدی دست و پنجه نرم می‌کنند، بلکه برای همه افرادی که به دنبال بهبود کیفیت زندگی خود هستند، اهمیت دارد. در واقع، مشاوره روانشناسی به شما کمک می‌کند تا:

  • احساسات و افکار خود را بهتر درک کنید.
  • راه‌حل‌های موثرتری برای مسائل شخصی و حرفه‌ای پیدا کنید.
  • مهارت‌های ارتباطی و مدیریت استرس را تقویت کنید.
  • روابط خود را بهبود بخشید.
  • به اهداف شخصی و حرفه‌ای خود نزدیک‌تر شوید.

انواع مشاوره روانشناسی

مشاوره روانشناسی شامل شاخه‌ها و انواع مختلفی است که هر کدام به مسائل و نیازهای خاصی پرداخته و راه‌حل‌های مناسب ارائه می‌دهند. در ادامه، به برخی از انواع پرکاربرد مشاوره روانشناسی اشاره می‌کنیم:

1. مشاوره فردی

مشاوره فردی یکی از رایج‌ترین انواع مشاوره روانشناسی است که در آن فرد به طور خصوصی با روانشناس صحبت می‌کند. این نوع مشاوره به افراد کمک می‌کند تا با مسائل شخصی مانند اضطراب، افسردگی، کمبود اعتماد به نفس یا مشکلات شغلی مقابله کنند.

2. مشاوره خانواده

مشکلات خانوادگی می‌توانند تاثیر عمیقی بر سلامت روانی اعضای خانواده داشته باشند. مشاوره خانواده به منظور بهبود روابط بین اعضا، حل تعارضات و ایجاد محیطی حمایتی و مثبت برای همه اعضای خانواده انجام می‌شود.

3. مشاوره ازدواج و زوج‌درمانی

مشکلات زناشویی می‌توانند منجر به اختلافات جدی و حتی جدایی شوند. مشاوره ازدواج به زوج‌ها کمک می‌کند تا مهارت‌های ارتباطی خود را تقویت کرده و راه‌حل‌های موثری برای مشکلات خود پیدا کنند.

4. مشاوره تحصیلی و شغلی

دانشجویان و افرادی که در جستجوی مسیر شغلی مناسب هستند، می‌توانند از مشاوره تحصیلی و شغلی بهره‌مند شوند. این نوع مشاوره به افراد کمک می‌کند تا توانمندی‌ها و علایق خود را شناسایی کرده و تصمیمات بهتری بگیرند.

5. مشاوره گروهی

در این نوع مشاوره، گروهی از افراد با مشکلات مشابه تحت نظارت یک روانشناس با یکدیگر تعامل می‌کنند. این روش می‌تواند برای افرادی که از احساس انزوا یا تنهایی رنج می‌برند، بسیار مفید باشد.

فواید مشاوره روانشناسی

مشاوره روانشناسی تاثیرات مثبتی بر سلامت روانی و اجتماعی افراد دارد. برخی از مهم‌ترین فواید این روش عبارتند از:

  • بهبود سلامت روان: مشاوره روانشناسی به شما کمک می‌کند تا با اضطراب، افسردگی و دیگر اختلالات روانی مقابله کنید.
  • تقویت روابط: مهارت‌های ارتباطی شما بهبود یافته و روابط شخصی و حرفه‌ای‌تان تقویت می‌شوند.
  • افزایش اعتماد به نفس: با شناخت بهتر از خود، اعتماد به نفس شما افزایش می‌یابد.
  • مدیریت استرس: یادگیری تکنیک‌های مدیریت استرس به شما کمک می‌کند تا در برابر فشارهای روزمره مقاومت بیشتری داشته باشید.
  • حل مشکلات: مشاوره به شما کمک می‌کند تا راه‌حل‌های موثرتری برای مسائل خود پیدا کنید.

چگونه یک مشاور خوب انتخاب کنیم؟

انتخاب یک مشاور خوب نقش مهمی در موفقیت جلسات مشاوره دارد. در اینجا به چند نکته برای انتخاب مشاور مناسب اشاره می‌کنیم:

  1. تخصص و تجربه: مطمئن شوید که مشاور دارای تخصص و تجربه کافی در زمینه‌ای است که به آن نیاز دارید.
  2. مجوز حرفه‌ای: اطمینان حاصل کنید که مشاور مجوز لازم برای ارائه خدمات مشاوره را دارد.
  3. رویکرد درمانی: از روش‌های درمانی که مشاور استفاده می‌کند، آگاهی پیدا کنید.
  4. ارتباط موثر: انتخاب مشاوری که بتوانید با او ارتباط خوبی برقرار کنید، اهمیت زیادی دارد.
  5. مراجعات قبلی: نظرات و تجربیات سایر مراجعان می‌تواند به شما در انتخاب مشاور کمک کند.

انتخاب مشاوران برتر ایران به همراه سوابق تحصیلی و شغلی در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان بیابید.

مشاوره روانشناسی از طرق زیر می تواند موثر باشد:

  • شناخت ابعاد مختلف زندگی افراد اعم از  ابعاد فیزیکی ، جسمی ، اجتماعی ، عاطفی و اخلاقی
  • فهم نیازهای فرد و کوشش در جهت تامین مناسب آنها از راه های صحیح و قانونی
  • شناخت مشکلات و دغدغه های اصلی فرد
  • راهنمایی و هدایت و یاری رسانیدن به فرد برای حل مشکلات خویش
  • ارائه درکی مطلوب در جهت فهم دغدغه ها و ایجاد واقع بینی در فرد
  • ارائه اصول رفتار و برخورد صحیح و مناسب با دیگران

مشاوره روانشناسی موجبات کاهش بسیاری از مشکلات افراد در زندگی شان را فراهم خواهد کرد. تمامی افراد می توانند با حضور در مرکز مشاوره روانشناسی ما، بسیاری از راه حل های مناسب برای بهبود کیفیت زندگی خود را دریافت نموده و با مشاوره با مشاوران روانشناسی خبره و متعهد در مسیر زندگی سالم قدم بردارند.

مشاوره روانشناسی تمامی خدمات مورد نیاز افراد در سنین مختلف و گروه های اجتماعی مختلف اعم از مشکلات جنسی، روابط جنسی، مشکلات خانوادگی، مشکلات زوجین و اعتیاد و بسیاری از موارد دیگر را در بر خواهد گرفت. لذا در صورت احساس نیاز و داشتن هر گونه مشکلی می توانید با حضور در مراکز مشاوره آن ها را در اسرع وقت بر طرف نمایید.

مرکز مشاوره ستاره ایرانیان

اگر به دنبال یک مرکز مشاوره حرفه‌ای و معتبر در تهران هستید، مرکز مشاوره ستاره ایرانیان می‌تواند گزینه‌ای ایده‌آل برای شما باشد.

این مرکز با سه شعبه در شرق، غرب و شمال تهران آماده ارائه خدمات مشاوره روانشناسی به شما عزیزان است. ویژگی‌های برجسته مرکز مشاوره ستاره ایرانیان عبارتند از:

  • تیمی از مشاوران و روانشناسان مجرب و متخصص
  • ارائه خدمات متنوع شامل مشاوره فردی، خانواده، ازدواج و تحصیلی
  • محیطی آرام و امن برای مراجعان
  • استفاده از جدیدترین روش‌ها و تکنیک‌های روانشناسی
  • دستگاه های پیشرفته

تماس با مرکز مشاوره ستاره ایرانیان

مشاهده گواهینامه ها و افتخارات مرکز مشاوره ستاره ایرانیان

برای رزرو وقت یا دریافت اطلاعات بیشتر، می‌توانید با نزدیک‌ترین شعبه مرکز مشاوره ستاره ایرانیان تماس بگیرید و رزرو وقت مشاوره داشته باشد.. این مرکز با ارائه خدمات حرفه‌ای، همراه شما در مسیر بهبود سلامت روان و کیفیت زندگی خواهد بود.

منبع : مشاوره روانشناسی

شناخت شخصیت افراد

شناخت شخصیت افراد روی رفتارها، لباس پوشیدن و قرارگیری کیف چگونه است؟ شخصیت هر فردی تا حدی از عادت و برخوردهای مشخص می شود که توسعه می‌کنیم که یک تست ساده صورت دهیم که احتمالاً شما را متعجب می کند.

شناخت شخصیت افراد

  • آیا دوست دارید شخصیت دیگران را حدس بزنید؟
  • تا کنون شده در موقعیتی قرار بگیرید که متوجه رفتار دیگران نشوید؟
  • درک انواع شخصیت ها می تواند یک معما باشد، اما نترسید!

در این مقاله، عمیقاً به دنیای شگفت انگیز شخصیت ها می پردازیم و یاد می گیریم که چگونه آنها را مانند یک حرفه ای رمزگشایی کنیم.

به من اعتماد کن؛ این مهارتی است که می تواند زندگی شخصی و حرفه ای شما را بسیار روان تر کند. اما قبل از اینکه جلوتر برویم، اجازه دهید به تعریف شخصیت در روانشناسی نگاه کنیم.

شخصیت در واقع به چه معناست؟

شخصیت به مجموعه منحصربه‌فردی از ویژگی‌ها، رفتارها و ویژگی‌هایی اطلاق می‌شود که هر فرد را آن‌گونه که هست می‌سازد.

این مانند اثر انگشت است – و هیچ دو دقیقاً شبیه هم نیستند.

برخی از مردم معتقدند که شخصیت ما اساساً توسط ژن های ما (طبیعت) شکل می گیرد، در حالی که برخی دیگر معتقدند که تجربیات و محیط (پرورش) ما نقش مهم تری ایفا می کنند.

با این حال، شخصیت یک ساختار چند وجهی است که ماهیت اصلی شخصیت ما را تعریف می کند.

این شامل ترکیبی منحصر به فرد از ویژگی ها، رفتارها، افکار، احساسات و انگیزه هایی است که هویت متمایز ما را به وجود می آورد.

توصیف یک شخص مانند یک پازل پیچیده است که توسط عوامل متعددی شکل گرفته است و بر نحوه درک ما از جهان، تعامل با دیگران و واکنش به موقعیت های مختلف تأثیر می گذارد(منبع).

بنابراین چه چیزی شخصیت یک فرد را می سازد؟

درک اجزای شخصیت به ما کمک می کند تا پیچیدگی هایی را که ساختار شخصیت منحصر به فرد هر فرد را شکل می دهد، درک کنیم. در حالی که نظریه های مختلف مؤلفه های مختلفی را پیشنهاد می کنند، نوع شخص شامل عناصر زیر است:

1. صفات

ویژگی های شخصیتی آن دسته از الگوهای ثابت و تغییرناپذیر افکار، عواطف و رفتارهایی هستند که به طور مداوم یک فرد را مشخص می کنند.

ویژگی‌ها می‌توانند گسترده یا خاص باشند، مانند درونگرایی، قاطعیت، گشودگی نسبت به تجربیات جدید، یا موافق بودن.

2. الگوهای شناختی 

الگوهای شناختی به فرآیندهای ذهنی و سبک های تفکر اشاره دارد که بر نحوه پردازش اطلاعات و تصمیم گیری افراد تأثیر می گذارد. این الگوها می توانند از تفکر منطقی و تحلیلی تا تفکر شهودی و خلاق متفاوت باشند.

3. بیان عاطفی

 شخصیت همچنین بر نحوه بیان و تنظیم احساسات افراد تأثیر می گذارد. برخی از افراد ممکن است بیانگرتر و با احساسات خود بازتر باشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است محتاط تر و درون نگرتر باشند.

4. انگیزه ها

 شخصیت ما انگیزه ها و آرزوهای ما را هدایت می کند. این انگیزه ها می توانند تحت تأثیر طیف وسیعی از عوامل مانند اهداف شخصی، خواسته ها، ارزش ها و پاداش های درونی یا بیرونی قرار گیرند.

5. رفتار اجتماعی

 شخصیت بر نحوه تعامل ما با دیگران از جمله مهارت های اجتماعی، سبک ارتباطی و تمایلات ما در ایجاد روابط تأثیر می گذارد.

برخی افراد برونگراتر هستند و در محیط های اجتماعی پیشرفت می کنند، در حالی که برخی دیگر درونگراتر هستند و فعالیت های انفرادی را ترجیح می دهند.

6. مکانیسم های دفاعی

 زمانی که افراد با استرس یا موقعیت های چالش برانگیز مواجه می شوند، ممکن است از مکانیسم های دفاعی برای محافظت از خود استفاده کنند.

این مکانیسم ها می توانند آگاهانه یا ناخودآگاه باشند و به عنوان راهبردهای مقابله ای برای کاهش اضطراب یا ناراحتی عاطفی عمل کنند(منبع).

شناختن شخصیت از روی شیوه انداختن کیف

اینترنت نوعی نشان دهنده ی راز های زبان بدن می باشد فقط کافی میباشدشیوه انداختن کیف روی بدن خود را در نظر بگیرید.

1.طرز انداختن کیف به پشت

اگر شما یک کوله پشتی را مورد استفاده قرار می دهید احتمالاً همیشه برای ماجراجویی اقدام می کنید و هر لحظه آماده رفتن می باشید. این رفتن می توانند در بیشتر اوقات برای راهنمایی کردن به دیگران باشد.

شما در مورد همه چیز بسیار ملاحظه کار هستید و این ویژگی از شما انسانی می سازد که اطرافیان به آن رغبت دارند و از شما پیروی خواهند کرد.

2.گرفتن کیف در دست

اگر شما به آسانی وسیله های خود را در دست خود قرار می‌دهید کنترل کامل بر همه چیز یکی از شعارهای شما می باشد و می توانید رهبر خوبی باشید. شما مایل هستید از همه چیز آگاه شوید و همیشه نظر مستقل خود را در نظر گرفته اید.

همچنین اگر شخصی در مورد خودتان از شما سوالی کنند به آسانی و بدون پنهان کردن حقیقت برای او توضیح می‌دهید. اعتماد به نفس شما عالی می باشد.

پس تلاش کنید از این توانایی خود به خوبی استفاده کنید و اجازه ندهید که بیش از اندازه این خصوصیات فرد روشن کنند که دارای مشکل می باشد.

3.روش انداختن کیف روی شانه

اشخاصی که کیف را روی شانه خود قرار می دهند به مطالعه کردند خیلی علاقه‌مند هستند.

این حالت آنها موجب می‌شود هنگامی که محیطی برای نگه داشتن کتاب های مورد علاقه خود ندارند و تا ماهی های آکواریوم را بیرون می اندازند(وسایل غیر ضروری)! و جای مطلوب تری برای کتاب ها درست می کنند.

آنها خیلی با نظم و یا به قول بعضی ها اتو کشیده می باشد، در صورتی که اگر در زمان گفت و گو های خسته کننده با یک شخص به خواب بروند.

این کار را با چشم‌های باز انجام میدهند و هر چند دقیقه یکبار با سر تکان دادن گفت گو های طرف مقابل را مورد تایید قرار می‌دهند.

  1. شیوه انداختن کیف روی شانه مخالف

کیف خود را روی شانه مخالف خود بگذارید هیچ جنایتکاری مقدور نمی باشد که وسایل دارای ارزش شما را سرقت کنند.

شما کمی اشتیاق دارید که خود و ثروت تان را بزرگ تر از آن چیزی که موجود می باشد نشان دهید همچنین فرد محافظه کار می باشد ولی در عین حال بسیار همدارای سخاوت می باشد.

در هر حال مواظب باشید برای اینکه امکان دارد اشخاصی این خصوصیات را از شما به عنوان زن تان مورد استفاده قرار دهند.

  1. شیوه انداختن کیف بر بروی شکم

چه اتفاقی در حال بروز می باشد؟ این شخصی میباشد که کیف خود را بر روی شکم خود قرار میدهد.

بی قرار بودن و هیجان زده شدن چنین اشخاصی اغلب بیشتر از حد مجاز می باشد و این نشان دهنده ی این می باشد که ذهن آنها دارای خلاقیت و تخیل می باشد.

این اشخاص بسیار پرشور می باشند و اغلب در گروههای که توجه  آن‌ها را به خود جلب می‌کند قرار می‌گیرند. خیالپردازی از خصوصیات آشکار این گونه افراد می باشد.

شناخت شخصیت از روی لباس

لباس، مدل مو، آرایش و اکسسوری ها بر برداشت اولیه تاثیر می گذارند.

با این حال، لباس هدف به طور قابل توجهی در تئوری ها و مدل های فعلی ادراک افراد وجود ندارد.

ما سه دلیل برای این توجه حداقلی به لباس در ادراک شخصی را مورد بحث قرار می‌دهیم: پیچیدگی نظری بالا، ناسازگاری با روش‌شناسی سنتی، و درک ناچیز توسط گروه‌هایی که از لحاظ تاریخی تحقیقات را در مورد ادراک شخصی هدایت کرده‌اند.

ما یک مدل کاری از ادراک شخص را پیشنهاد می‌کنیم که لباس هدف را در کنار ویژگی‌های چهره هدف، بدن هدف، زمینه و ویژگی‌های ادراک کننده ترکیب می‌کند.

سپس، ما چهار نوع استنباط را شناسایی می‌کنیم که ادراک‌کنندگان برای آنها به لباس هدف تکیه می‌کنند: مقوله‌های اجتماعی، حالات شناختی، موقعیت و زیبایی‌شناسی(منبع).

تو همان چیزی هستی که می پوشی

دکتر بامگارتنر در «تو همان چیزی هستی که می پوشی» برخی از رایج ترین مشکلات کمد لباس و ادراک را به نمایش می گذارد.

آیا خود یا دیگران را در یکی از موارد زیر می شناسید(منبع

اگر دیگران یا شما…شما ممکن است…در نظر بگیرید:
هر تکه لباسی که تا به حال داشته اید را نگه داریداز طریق لباس می خواهید به ارزش گذشته خود بچسبید (وسواس احتکار)اتخاذ نسبت کمد طلایی: از شر 2 مورد از 3 موردی که دارید خلاص شوید، از جمله هر چیز خیلی بزرگ یا کوچک، پاره شده یا قدیمی.
فقط لباس های خنثی (تا حد زیادی بدون لوازم جانبی) بپوشیددر یک باتلاق روانی گیر کرده باشید، آنقدر راحت باشید که نمی توانید آن را تکان دهید، یا خیلی ترسیدید که توجه را به خودتان جلب کنید(اختلال اضطراب اجتماعی).تغییر این روال خود با روش‌های کوچک (مثلا چند لوازم جانبی جدید بهار یا خرید اکسسوری هایی شما را به هیجان بیاورد.)
لباس هایی بپوشید که برای اندام شما بزرگ استبدن خود را متفاوت از آنچه که دیگران می بینند، یا به عنوان بازتابی از شکلی که قبلا بوده است ببینید.یک دوست صادق را برای خرید بیاورید تا بفهمد چه چیزی برای شما عالی به نظر می رسد، سایزها را نادیده بگیرید و به پوشیدن لباس هایی که واقعا مناسب هستند عادت کنید.
به شما گفته شده که لباس نامناسب یا خیلی لختی می پوشیدلباس یکسانی را برای هر مناسبت مناسب در نظر بگیرید (مانند باشگاه و دورهمی خانوادگی)، یا به دنبال توجه اشتباه باشید (مهرطلبی) و مبارزه برای شکستن ساختار سنتی انجام می دهید.تصویری را که می‌خواهید در موقعیت‌های خاص (در محل کار، در شهر) ایجاد کنید در نظر بگیرید و لباس‌ها را بر اساس نشانه‌های اطرافیانتان انتخاب کنید.
برای سن شما خیلی جوان (یا خیلی پیر) لباس بپوشیدسعی کنید سنی را که احساس می کنید هستید بیان کنید، اما بین سن واقعی و درونی خود گیر کنیدلباس‌هایتان را در جهت اهدافتان (مانند ارتقاء شغلی، ملاقات با یک فرد مهم، سفر در سراسر جهان) به جای یک سن خاص تنظیم کنید.
همیشه با لباس کار هستنددر درجه اول از طریق کار و دستاوردهای مرتبط با کار برای خود ارزش قائل شوید (هویت شما کار شما است)شناخت استعدادهای خود در خارج از کار (هنرمندهای دیگر شما، دلسوز، سرگرم کننده برای مهمانی ها و غیره)
پوشیدن برندهافکر کنید باید ثروت خود را نشان دهید تا دیگران با شما خوب رفتار کنندسعی کنید گاهی لباس های غیر برند بپوشید تا ارزش شما به لباس های شما نباشد بلکه به ارزشمندی خودتان باشد.
فقط یک لباس را می پوشیدنیازهای خانواده را بر نیازهای خود ترجیح می دهید(طرحواره ایثار)“زمان من” را بیشتر کنید. به یاد داشته باشید: وقتی مادر خوشحال نیست، هیچ کس خوشحال نیست.

منبع : شناخت شخصیت افراد

 

برنامه ریزی نکنید. اول برنامه ریزی کردن را یاد بگیرید

برنامه ریزی برنامه درسی یکی از مهم ترین مسائل در زندگی شخصی و تحصیلی هر دانش آموز است که مطابق با اهداف آن فرد است.

بنابراین، با توجه به اهمیت این موضوع، ما باید یاد بگیریم که چگونه برای توسعه برنامه درسی مناسب و با اصول صحیح برنامه ریزی آشنا شویم.

برنامه ریزی درسی چیست؟

اصول زیر یکی از مواردی است که باید هنگام طراحی برنامه درسی مورد توجه قرار گیرد:

  • اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خود را اولویت بندی کنید.

اولا، اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مهم هستند و باید بر اساس آن ها برنامه ریزی شود.

این اهداف باید دقیق، واضح و شفاف باشد، و این باید در نظر گرفته شود که تمام اهداف کوتاه مدت و میان مدت با اهداف درازمدت مطابقت داشته باشند.

برای مثال هدف بلند مدت قبولی در یک رشته دانشگاهی دلخواه است و برای اهداف میان مدت می توانید نمرات امتحانی،برای اهداف کوتاه مدت می توانید یادگیری دروس و تست زنی هر درس را قراردهید.

  • اهداف خود را تنظیم کنید.

زمان دقیق برای هر یک از اهداف خود را تنظیم کنید.

برای مثال، تصمیم بگیرید که در پایان یک ماه (کوتاه مدت) یا در پایان یک سال(بلند مدت)، چه چیزی می خواهید  یا بعد از ۲ سال در محل تحصیلتان، به چه چیزی می خواهید برسید.

  • دروس را به صورت موازی مطالعه کنید.

بعضی از افراد از مطالعه تک تک استفاده می کنند.

به عنوان مثال، یک هفته برای یک درس مانند زیست شناسی قرار می دهند.

این روش مطالعه باعث خستگی ذهنی و کاهش یادگیری افراد می شود.

روش درست این است که روزانه لغات زبان و عربی را از طریق فلش کارت بخوانید، در زمان مشخصی دروس آموزشی همان روز را مرور کنید و

 بهترین دوره مطالعه موازی است.

در این روش، حداقل سه الی پنج درس مختلف در طول روز باید با توجه به زمان مورد نیاز برای مطالعه بر اساس برنامه روزانه مورد مطالعه قرار گیرد.

به این ترتیب می توانید از خستگی ذهنی جلوگیری کنید.

مهم نیست که چگونه دوره تحصیلات متنوع افزایش می یابد، به همان اندازه خستگی ذهنی از بین خواهد رفت.

دوره ها را با توجه به اهمیت هر یک از درس ها مطالعه کنید و در عین حال بین دوره ها هم تناسب برقرار کنید.

  • پیوستگی دروس را فراموش نکنید

مهم است که پیوستگی برنامه درسی روزانه، هفتگی و ماهانه در درس های مختلف را در نظر بگیرید.

این به این معنی است که تنوع در انتخاب دوره نیز مهم است.

از سوی دیگر، درس هایی که از اهمیت بالاتری برخوردار هستند باید زمان بیشتری را به آنها داد، و زمان کوتاه تر باید به درس های کم اهمیت تر اختصاص یابد.

از سوی دیگر، مطالعه هر درس نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

بهتر است در مطالعه فاصله بین دروس، مانند ریاضی و فیزیک در نظر گرفته شود.

  • همیشه وقت استراحت خود را در برنامه درسی روزانه خود در نظر بگیرید.

همیشه برنامه های روزانه و هفتگی برای استراحت و حتی تفریح ​​و ورزش را در نظر بگیرید.

در برنامه مطالعه روزانه، پس از هر مطالعه یک و نیم ساعته، پانزده دقیقه استراحت سبب بازسازی توان می شود و زمان مطالعه افزایش می یابد، زمان استراحت نیز پنج تا ده دقیقه افزایش می یابد.

در برنامه هفتگی، شما همچنین می توانیدهشت تا ده ساعت را صرف استراحت کنید.

توجه داشته باشید که اگر شما کل زمان خود را به یک مطالعه اختصاص دهید، کارایی مطالعات در طول زمان کاهش می یابد.

آرامش و ورزش با توجه به برنامه ریزی منظم علاوه بر بالا بردن روحیه و  تمرکز، عملکرد مغز را تقویت می کند.

برنامه ریزی درست برای امتحان

  • چند درس در روز مطالعه کنم؟
  • چگونه می توانم برنامه ریزی کنم؟
  • چه درسهایی را بیشتر یاد می گیرم؟

این ها نگرانی های مشترک و سوالات بیشتر دانش آموزان در برنامه ریزی برنامه درسی هستند.

در واقع بیشتر زمان و انرژی خود را صرف برنامه ریزی می کنند که عمدتا ناشی از عدم درک خود و یا افراط در طول ساعت مطالعه است.

با مشکلات مانند این در اجرای آن موفق نمی شوند و برای برنامه ریزی مجدد اقدام می کنند و گاهی اوقات آنها از ناتوانی شان در اجرای برنامه شان دلسرد می شوند.

مطالعه و تحصیل، هرکدام، مستلزم برنامه ریزی دقیق درسی هستند

برنامه ریزی در واقع استفاده بهینه از زمان است.

به خصوص زمانی که ما زمان زیادی را صرف کرده ایم و کار می کنیم.

به عنوان مثال، یک داوطلب کنکور مقدار معینی زمان تا روز امتحان دارد و در این زمان لازم است که یک مقدار مشخصی از موضوع را مطالعه کند.

در حال حاضر، اگر برنامه ریزی درست نداشته باشد، موفق نخواهید شد.

زیرا ممکن است در یک دوره خستگی بیش از حد، کسالت ایجاد شود و همچنان ادامه یابد یا نا امیدی با گذشت زمان  ایجاد شود.

مزایای مطالعه و درک برنامه درسی چیست؟

۱-اهداف شما واضح می شوند

هنگامی که تصمیم می گیرید که یک برنامه تحصیلی برای خودتان داشته باشید و با برنامه مطالعه کنید، درک خوبی از اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود خواهید داشت و می توانید آنها را طبقه بندی کنید

۲-جلوگیری از اتلاف وقت

همه ما می دانیم که چه مقدار وقت و زمان در یادگیری مهم است، برنامه ریزی به ما کمک می کند تا زمان زیادی صرف مطالعه نکنیم.

اهمیت این موضوع در امتحانات و مطالعه برای امتحان افزایش می یابد.

ما باید مراقب باشیم که تا آنجا که ما زمان خود را درست استفاده کنیم، ما از موفقیت و دستیابی به اهدافمان دور نخواهیم بود.

۳-مانع از از دست دادن انرژی می شود

اگر ما یک طرح استاندارد داشته باشیم، به ما کمک خواهد کرد تا از قدرت ذهنی مان بهترین استفاده را کرده و از اتلاف انرژی جلوگیری کنیم.

برای مثال، قرار دادن زمان مناسب برای استراحت بین مطالعه در فواصل زمانی استاندارد و مناسب، موجب افزایش کارایی و یادگیری می شود.

۴-انگیزه و تلاش تان را افزایش می دهد

البته هنگامی که یک دانش آموز بعد از مدتی در برنامه پیش می رود، پیشرفت اش را می بیند.

زمانی که او می بیند که تلاش هایش مؤثر و سودمند است و همه چیز با توجه به برنامه پیش می رود، تمایل او برای مطالعه و افزایش و تلاش های او دو چندان می شود.

نکته: هدف همه چیز است

برای برنامه ریزی همه چیز، ابتدا باید اهداف دقیق را مشخص کنید.

این همچنین در مورد برنامه ریزی دانشگاهی است، یعنی شما باید به طور کامل اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را شناسایی کنید.

به عنوان مثال، هدف کوتاه مدت شما می تواند بخشی از بخش یک تا سه زیست شناسی یا فیزیک باشد.

هدف بلند مدت شما گرفتن نمره خوب از امتحان و تبدیل شدن به دانشجوی خوب است.مقالات مشاوره تحصیلی

شما باید زمانی مشخص کنید که هر هدف و برنامه کوتاه مدت را انجام دهید.

به عنوان مثال، چه اتفاقی در پایان هر دوره خواهد افتاد؟

  • نکته دوم مطالعه دروس به روش هماهنگ و موازی

برای دانش آموزان بسیار مهم است که در یک دوره زمانی یک یا دو درس تمرکز کنند، مثلا تنها در یک هفته آنها را مطالعه کرده و درس های دیگر را ترک کنند.

این روش نه تنها باعث خستگی ذهنی شما می شود، بلکه باعث کاهش کیفیت مطالعه و نتایج یادگیری می شود.

برای مثال، اگر درسهایی را به طور موازی به طور موقت مطالعه کنید، درسی خاص را انتخاب کنید و بخوانید.

تنوع موضوعی که مطالعه می کنید، از خستگی ذهنی جلوگیری می کند و به این ترتیب اشتیاق و کارآیی مطالعه را افزایش می دهد.

  • نکته سوم تنوع درسی باعث تنوع پاسخگویی می شود

البته این تنوع باید متناسب باشد و انتخاب شما این است که آن درسهایی را که در یک دوره زمانی خوانده اید را در بر بگیرد و با یکدیگر تداخل نداشته باشد.

به عنوان مثال، مطالعه شیمی، فیزیک و ریاضیات در یک زمان توصیه نمی شود.

زیرا به دلیل سطح بالایی از تشابه مواد و ساختار این درس ها می تواند کارایی شما را از بین ببرد.

بهتر است ترکیبی مناسب از دوره های عمومی و تخصصی را انتخاب کنید.

  • نکته چهارم خواب مناسب و طبقه بندی اطلاعات

در یک مطالعه مداوم و زمانی که شما تمام وقت مطالعه نمی کنید علاوه بر استراحت که هر چهل و پنج دقیقه یا هفتاد و پنج دقیقه یکبار است، باید مدت زمان بیشتری را برای استراحت و ارامش هر چند ساعت در نظر بگیرید.

همچنین، شما باید در مدت زمان طولانی تر یک استراحت کوتاه داشته باشید که در پایان هفته، روحیه و انرژی شما را افزایش دهد.

خواب مناسب و به موقع یکی از عواملی است که مشاوران تحصیلی کنکور آن را عاملی مهم در یادگیری و مطالعه در نظر می گیرند.

می توانید از مشاوره تحصیلی رایگان مرکز مشاوره ما بهره بگیرید.

  • استفاده از تکنیک های بهتر درس خواندن

حتما از روش های زیر استفاده کنید تا بازدهی بیشتری داشته باشد:

۱-فلش کارت

فلش کارت ها یک تکنیک قدرتمند برای تقویت حافظه بلند مدت مفاهیم هستند زیرا این تکنیک از ترکیبی از ۶ استراتژی یادگیری موثر استفاده می کند.

حداقل، ایجاد و استفاده از فلش کارت به شما امکان می دهد تا بازیابی یا یادآوری اطلاعات را تمرین کنید. فراتر از این، می‌توانید تصاویر، مثال‌های عینی را ترکیب کنید و حفظ فاصله را تمرین کنید.

فلش کارت ها همچنین برای خرد کردن اطلاعات به قطعات کوچکتر مفید هستند تا به کاهش تقاضا برای پردازش اطلاعات و حافظه بلند مدت کمک کنند.

نکات استفاده از فکش کارت (Flashcard)

هنگام ایجاد و استفاده از فلش کارت، چند مؤلفه مهم وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:

  • اطلاعات کمتر در هر کارت بهتر است  
  • از فلش کارت ها به جلو و عقب استفاده کنید (به عنوان مثال: به تعریف اصطلاح و یادآوری نگاه کنید. به تعریف و اصطلاح یادآوری نگاه کنید) 
  • شامل تصاویر و/یا یادگاری 
  • برای تمرین یادآوری موضوعات مختلف، فلش کارت های خود را در یک دوره به هم بزنید/تصادفی کنید 

این بخش روش های مختلفی را برای ایجاد فلش کارت از جمله با استفاده از فناوری هایی مانند پاورپوینت و اکسل به شما نشان می دهد.

نحوه استفاده از فلش کارت

  • تعداد کمی از کارت ها را برای مرور در یک زمان انتخاب کنید (۵-۱۰).
  • زمان بیشتری را صرف فلش کارت هایی کنید که به خوبی نمی شناسید.
  • همانطور که مرور می کنید، فلش کارت هایی را که به خوبی می شناسید جدا کنید (یا اگر دیجیتالی هستند برچسب بزنید).
مرحلهاقدام
  
حداقل ۲ هفته یا بیشتر قبل از آزمایش شروع کنیدتمرین، تمرین، تمرین
کارت اول را بخوانیدجلو را با صدای بلند بخوانیدبا صدای بلند بخوانید
سوال جلوی کارت را بخوانیدجواب را حدس بزنیدپاسخ خود را بررسی کنید
سوال را دوباره بخوانیدجواب را حدس بزنیدپاسخ خود را بررسی کنید۳ و ۴ را تکرار کنید تا زمانی که با پاسخ احساس راحتی کنید
کارت دوم را بخوانیدجلو را با صدای بلند بخوانیدبا صدای بلند بخوانید
۳ و ۴ را تکرار کنیدخواندن و حدس زدن را تکرار کنید تا زمانی که با پاسخ احساس راحتی کنید
کارت اول را بخوانیدجلو را با صدای بلند بخوانیدجواب را حدس بزنید
کارت دوم را بخوانیدجلو را با صدای بلند بخوانیدجواب را حدس بزنید
کارت سوم را بخوانیدجلو را با صدای بلند بخوانیدبا صدای بلند بخوانید
۳ و ۴ را تکرار کنیدخواندن و حدس زدن را تکرار کنید تا زمانی که با پاسخ احساس راحتی کنید
با کارت اول تکرار کنید، سپس با کارت دوم تکرار کنیدجلو را با صدای بلند بخوانیدپاسخ ها را حدس بزنید

ممکن است متوجه شوید که در این مرحله، کارت اول را ۳ بار، کارت دوم را ۲ بار و کارت سوم را یک بار خوانده اید. هنگامی که برای کارت چهارم آماده شدید، همین کار را انجام دهید و با کارت های ۱، ۲ و ۳ تکرار کنید . تا زمانی که شمع تمام شود، ادامه دهید. بنابراین، اگر ۲۰ کارت داشته باشید، کارت اول را ۲۰ بار، کارت دوم را ۱۹ بار و غیره را خوانده اید(Resources).

۲- استفاده از دیاگرام و نمودار در درس خواندن

ارتباطات بصری به سرعت به شکل غالب ارتباط در وب تبدیل شده است و به طور فزاینده ای در داخل شبکه های شرکتی مورد استفاده قرار می گیرد.

در واقع، نمودارها هنگام ارائه انواع خاصی از اطلاعات، به ویژه اطلاعات متراکم، محبوب تر از متن هستند.

اما چرا نمودارها بسیار مفید هستند و اغلب مورد استفاده قرار می گیرند؟

دنیا غرق در اطلاعات است. همه باید بیشتر از هر زمان دیگری اطلاعات را پردازش کنند، اغلب تحت فشار زمانی شدید. زمان کافی برای خواندن صفحات طولانی متن وجود ندارد.

ما به صورت تصویری یاد می گیریم و به یاد می آوریم

مغز ما برای پردازش بصری اطلاعات طراحی شده است. ما می توانیم یک الگو را خیلی راحت تر از لیستی از اعداد ببینیم.

درک تصاویر برای مغز ما راحت تر از کلمات است. جلوه  برتری تصویر  تضمین می کند که ما اطلاعات گرافیکی را راحت تر از هر چیزی که می خوانیم به خاطر بسپاریم.

۲-۱نمودارهای جریان

نمودار جریان، همچنین به عنوان نقشه فرآیند شناخته می شود، نموداری است که مراحل یک فرآیند را از ابتدا تا انتها نشان می دهد. آنها معمولاً شامل جعبه‌های فرآیند (جزئیات آنچه در هر مرحله اتفاق می‌افتد)، خطوط جریان و فلش‌ها (که مراحل را به هم متصل می‌کنند و گاهی اوقات در چندین جهت می‌روند، در صورت وجود چندین مسیر ممکن) و سایر نمادهای بصری (مانند Clipart برای به تصویر کشیدن فرآیند) هستند. . 

در کلاس درس، معلمان می توانند از نمودارهای جریان برای آموزش دانش آموزان در مورد موارد زیر استفاده کنند:

  • بازیافت چگونه کار می کند
  • چگونه احساسات را شناسایی کنیم
  • کبد چگونه عمل می کند؟
  • فرآیند آنتالپی و آنتروپی چگونه است؟
  • همه چیز در مورد نهضت مشروطه
  • ارتباط غدد بدن با یک دیگر

نمودارها اطلاعات بیشتری را در زمان کمتری منتقل می کنند

منبع : برنامه ریزی نکنید. اول برنامه ریزی کردن را یاد بگیرید

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) علائم و تمامی روشهای درمانی

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) علائم و نحوه درمان

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) چیست؟ در زندگی روزمره ممکن است با حوادث طاقت فرسا، ترسناک و خارج از کنترل رو به رو شوید. اختلالات هیجانی که بعد از حملات و جراحت جسمانی (به خصوص تجاوز)، تصادف، حوادث طبیعی یا فقدان و سوگ ناگهانی عزیزان تجربه می کنید. به آن ها اختلال استرس پس از ضربه گفته می شود.

PTSD چیست؟

اختلال استرس پس از سانحه (PTSDمشکل سلامت روان است که در اثر یک رویداد بسیار استرس زا یا وحشتناک ایجاد می شود، علائم ممکن است شامل فرو رفتن در گذشته، کابوس، اضطراب شدید و افکار غیر قابل کنترل در مورد رویداد باشد(منبع).

البته همه افراد در این شرایط مشابه ممکن است با اختلال استرس پس از سانحه رو به رو نشوند، در صورتی که فشار روانی به وجود آمده از این اتفاقات بیش از اندازه باشد و نتوانید به خوبی با آن ها مقابله کنید این آسیب پدید می آید.

پیامدهایی که به خاطر این اختلال به وجود می آید آنقدر جدی هستند که سازگاری اجتماعی و عملکردی تان را با اختلالاتی رو به رو می کند در نتیجه تشخیص به موقع و درمان بیماری کمک می کند تا هر چه سریع تر به روند عادی زندگی تان برگردید.

در ادامه این مقاله به بررسی استرس پس از آسیب، علائم، علل و راهکارهای درمانی آن می پردازیم.

اختلال استرس پس از سانحه PTSD

در صورتی که حوادث آسیب زننده ای را تجربه می کنید احساسات ناراحت کننده عمیقی به سراغ شما می آید و در این شرایط اگر راهکاری برای رو به رو شدن با این احساسات نداشته باشید ممکن است تاثیرات منفی درازمدتی به صورت اختلال استرس پس از آسیب بر جای بگذارد.

استرس پس از سانحه یک نوع اختلال روانی می باشد که به خاطر عوامل استرس زا به وجود می آید.

گاهی ممکن است شما به خاطر بروز حادثه یا دیدن صحنه ای یک عارضه روحی دردناکی را تجربه کنید و تا مدتی دچار مشکلاتی شوید و با گذشت زمان کم کم سلامتی خودتان را به دست آورید اما در برخی از اوقات عارضه های دردناک بیش از یک ماه طول می کشد که ممکن است شما را با این اختلال رو به رو کند.

هم چنین عوامل و سوانح استرس زا به گونه های مختلفی به وجود می آید که مهم ترین آن ها عبارت اند از:

  • شخص رویداد استرس زا را به طور مستقیم تجربه می کند.
  • فرد رویداد استرس زایی که برای دیگران به وجود آمده است را به طور مستقیم مشاهده می کند.
  • شخص از رویداد آسیب زا و استرس زایی که برای یکی از اعضای خانواده یا دوستان نزدیکش ایجاد شده است آگاه می شود.
  • قربانی بارها یا به شدت در معرض جزئیات ناراحت کننده رویدادهای آسیب زا قرار می گیرد، به عنوان مثال نخستین کسانی که به محل حادثه می روند دچار این اختلال ها می شوند به عنوان مثال کسانی که جنازه ها و بقای انسانی را جمع آوری می کنند.

پیشنهاد مشاور:

علائم استرس پس از سانحه

به طور کلی علائم این اختلال به ۴ دسته تقسیم می شوند که می توان به مواردی مانند خاطرات سرزده، پرهیز از سانحه، تغییرات منفی در حالات و افکار و تغییر در واکنش های فیزیکی و احساسی اشاره نمود.

فردی که دچار آسیب استرس بعد از سانحه می شود در بسیاری از موارد علائم استرس را به صورت زیر تجربه می کند:

  • نفوذ افکار یا خاطرات تکراری، مزاحم و ناخواسته مربوط به رویداد آسیب زا
  • کابوس های تکراری و آزاردهنده که در آن ها، محتوا یا احساسات موجود در رویا با رویدادهای آسیب زا در ارتباط هستند.
  • واکنش هایی مانند فلش بک یا تجدید خاطره، که در آن ها فرد طوری احساس یا عمل می کند که انگار رویدادهای آسیب زا دوباره در حال رخ دادن هستند.
  • شخص از خاطرات، افکار یا احساساتی که به طور مستقیم و غیرمستقیم با رویدادهای آسیب زا در ارتباط هستند اجتناب می کند.
  • بیمار همیشه در حالت هیجانات منفی مانند ترس، وحشت، خشم، احساس عذاب وجدان و احساس گناه قرار دارد.
  • از علاقه فرد به کارهای مهم زندگی یا میزان مشارکتش در آن ها به شدت کاسته شده است.
  • شخص زودرنج است و ناگهان با کوچکترین تحریکی از خشم منفجر می شود.
  • بی احتیاطی، رفتارهای پر خطر و خود تخریب گر در قربانی دیده می شود.

عوارض موثر در بروز اختلال استرس پس از سانحه

اختلال استرس پس از ضربه، آسیب روانی می باشد که یک موقعیت یا اتفاق آشکار ساز برای آن وجود دارد، یعنی فرد زمانی که با مشکلی رو به رو می شود و ضربه روحی را تحمل می کند به این اختلال مبتلا می شود، برخی از افراد در شرایط مشابه سازگاری و انعطاف بیشتری دارند.

در مباحث سبب شناسی اختلال استرس پس از آسیب، مباحثی مانند زیست شناختی، اجتماعی و روان شناختی کاربرد دارد، مواردی مانند سابقه خانوادگی اضطراب باعث آسیب پذیری فرد از نظر زیست شناسی می شود.

بی ثباتی هایی که در محیط خانواده به وجود می آید این باور را در شما ایجاد می کند که دنیای جای خطرناک و غیر قابل کنترلی می باشد که باعث بروز این اختلال می شود و در به وجود آمدن این اختلال موثر است.

در سطح اجتماعی باید به دریافت حمایت اجتماعی از طرف خانواده، دوستان و دیگران ارگان های اجتماعی بپردازید و این موارد نقش عامل محافظتی هستند در نتیجه عدم دریافت حمایت کافی باعث به وجود آمدن اختلالاتی در فرد می شود.

در زمینه روان شناختی عامل فشار یا همان استرسورها می تواند نقش تعیین کننده ای داشته باشند، در کنار این مسئله پژوهشگران اعلام کرده اند که تجربیات آسیب زا می تواند تغییراتی در مغز فرد ایجاد کند و در قسمت هیپوکامپ که مسئول تحکیم بخشیدن به حافظه است این اتفاق رخ می دهد.

درمان PTSD

برای درمان استرس پس از سانحه می توان از روش های دارودرمانی و روان درمانی استفاده کرد، در این شرایط مشاوره کنترل استرس به شما کمک می کند تا بهترین روش درمانی را در پیش بگیرید، در ادامه این مقاله به توضیح رایج ترین درمان ها می پردازیم و آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

۱-حساسیت زدایی و پردازش مجدد حرکات چشم (EMDR)

درمان EMDR یک روان درمانی ساختاریافته است که در درجه اول بر درمان افرادی تمرکز دارد که رویدادهای ناراحت کننده و آسیب زا را تجربه کرده اند.

بیمارانی که تروما را تجربه کرده‌اند، اغلب به فکر رویدادهای گذشته و تجربه اختلالات هستند. این خاطرات حل نشده می توانند به شکل اضطراب، افسردگی، PTSD و سایر شرایط مرتبط با تروما ظاهر شوند(منبع).

۲-نوروفیدبک

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) یک وضعیت سلامت روان ناتوان کننده است که بر افرادی تأثیر می گذارد که حوادث آسیب زا یا تهدید کننده زندگی را تجربه کرده اند، از جمله تجربیات جنگ، تجاوز جنسی و فیزیکی، سوء استفاده و غفلت در دوران کودکی، شاهد آسیب های خشونت آمیز و بلایای طبیعی. PTSD با تجربه مجدد رویدادهای آسیب زا، اجتناب از محرک های مربوط به تروما، افزایش برانگیختگی و تغییرات منفی در خلق و خو و شناخت مشخص می شود (انجمن روانپزشکی آمریکا، )، در حالی که قرار گرفتن در معرض ترومای شدید و مزمن، همانطور که در ICD-11 توضیح داده شده است. همچنین می تواند منجر به اختلال در تنظیم، تغییر ادراک از خود و اختلالات بین فردی شود (سازمان بهداشت جهانی، ۲۰۱۹ ) همانطور که در PTSD پیچیده دیده می شود.

بر اساس یک متاآنالیز هفت کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده (RCTs)، نوروفیدبک (NFB) دارای اثرات سودمند متوسطی بر علائم PTSD و اثرات مثبت بر پیامدهای ثانویه مانند افسردگی و اضطراب است.

در ۲۰ سال گذشته، مرکز مشاورانه و کلینیک روانشناسی ستاره ایرانیان با موفقیت از نوروفیدبک برای درمان PTSD، اضطراب عمومی، اختلال هراس، افسردگی، ADHD، اوتیسم و ​​غیره استفاده کرده است.

به طور خلاصه، نوروفیدبک به بیماران کمک می کند تا از ارتباط ذهن و بدن برای رسیدن به حالت عمیق تری از آرامش و آرامش استفاده کنند. با کمک درمان نوروفیدبک، بیماران می‌توانند نشانه‌های استرس و اضطراب را تشخیص دهند و عملکرد امواج مغزی خود را به حالت سالم‌تری تغییر دهند تا علائم را کاهش دهند. درمان نوروفیدبک حتی می تواند دفعات و شدت حملات پانیک بالقوه را کاهش دهد یا از بین ببرد(منبع).

۳-دارو درمانی

گروهی از داروهای ضد افسردگی که برای درمان اختلال استرس پس از سانحه مورد استفاده قرار می گیرد شامل مهارکننده های بازجذب سروتونین (SSRlS) نظیر سرترالین و پاروکستین می باشد که به دلیل کارایی بیشتر، قابل تحمل بودن و بی خطر بودنشان مورد استفاده قرار می گیرد.

در این زمنیه می توانید از دکتر کمال آزمندیان وقت بگیرید.

۴-روان درمانی

درمانگران معتقدند که باید با آسیب خود رو به رو شوید تا بتوانید هیجان های خود را مورد پردازش قرار دهید و روش های کنار آمدن سازگارانه را تقویت نمایید، در این حالت سعی کنید موارد به وجود آمده را تجسم کنید سپس محتوای آسیب و هیجان های همراه با آن را مورد بررسی قرار دهید.

زمانی که فرد درگیر اختلال استرس پس از سانحه می شود، دچار مداخلات روان درمانی مانند رفتار درمانی، هیپنوتیزم و روان پویشی می شود، هم چنین حساسیت زدایی از طریق حرکات سریع چشم و پردازش مجدد هیجان ها برای درمان این اختلال موثر می باشد و می توان از این روش ها برای درمان این اختلال استفاده کرد.

اختلالات مرتبط با اختلال استرس پس از آسیب

اختلال استرس پس از ضربه در صورتی که مورد درمان قرار نگیرد به اختلالی مزمن تبدیل می شود که با آسیب های زیادی از جمله آسیب های روانی مانند افسردگی، اختلالات اضطرابی دیگر و سوء مصرف مواد و غیره همراه می باشد.

این اختلال شبیه اختلال استرس حاد می باشد به جز این که علائم اختلال استرس حاد زودتر از PTSD و در ظرف چهار هفته پس از واقعه پیدا می شود و به مدت ۲ روز یا چهار روز طول می کشد، در صورتی که علائم این اختلال پس از ۴ هفته طول بکشد تشخیص اختلال پس از سانحه داده می شود.

خودسرزنشی در PTSD

برخی از بیماران دچار خود سرزنشی یا احساس گناه بازماندگان می شوند. به همین دلیل باید برای تصحیح باورهای غلط، شناخت درمانی صورت گیرد و در صورتی که احساس کردید نیاز به صحبت با کسانی دارید که تجربه های مشابه دارند می توانید از گروه درمانی استفاده نمایید تا از این طریق تا حدودی با مسائل مورد نظر کنار بیایید.

در صورتی که درباره روش های مختلف درمان اختلال استرس پس از سانحه اطلاعات مناسبی را کسب کنید تا بهترین راهکار را در اختیار اطرافیان یا خودتان قرار دهید در این حالت باید از مشاوران کمک بگیرید.

در این خصوص مرکز مشاوره ستاره ایرانیان و یا مرکز مشاوره مشاورانه خدماتی را به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی ارائه می دهند. این مجموعه از جمعی مشاوران برجسته تشکیل شده اند که در زمینه اختلالات روانی خدماتی را ارائه می دهند تا در کمترین زمان به درمان مشکلات خود بپردازید.

منبع : اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) علائم و تمامی روشهای درمانی

درمان قطعی بی خوابی | تضمینی بدون عوارض

درمان قطعی بی خوابی، درمان بی خوابی با روش های علمی، درمان خانگی بی خوابی. آیا از بی خوابی رنج می برید و به دنبال راهی برای درمان آن هستید؟ آیا می خواهید خوابی راحت داشته باشید؟ آیا می خواهید شب ها بدون ترس از بیدار شدن خواب راحتی را تجربه کنید؟

در این صورت تنها نیستید افراد زیادی هستند که هر روز کم خوابی را تجربه می کنند و حتی از آن بی خبرند.

متاسفانه تاثیرات بی خوابی بیش تر از چیزی می باشد که عموم مردم تصور می کنند و نمی دانند که بی خوابی چگونه تمام زندگی آن ها را به شکل های مختلف تحت تاثیر قرار می دهد.

اگر شما هم یکی از این افراد هستید، این مقاله را از دست ندهید زیرا با نحوه درمان قطعی بی خوابی و افزایش کیفیت خواب را متوجه می شوید.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌درمان قطعی بی خوابی

راه های زیادی برای درمان بی خوابی وجود دارد، اما همه آن ها هدف مشترکی دارند که آن کاهش و درمان بی خوابی است. برای اینکه یاد بگیرید چگونه بی خوابی را درمان کنید، باید ابتدا دلایل بی خوابی خود را کشف کنید.

اگر نمی دانید دقیقاً چه چیزی شما را آزار می دهد به احتمال زیاد نمی توانید درمان مناسبی برای آن پیدا کنید. مشکل بی خوابی شما ممکن است به دلیل استرس روزانه، افسردگی، استرس، اضطراب، فوبیا یا عدم تغذیه مناسب باشد.

یکی از بهترین راه ها برای درمان قطعی بی خوابی استفاده از هیپنوتیزم است. هیپنوتیزم یک راه حل موثر برای افرادی است که به دلیل استرس یا کم خوابی قادر به خوابیدن نمی باشند.

می‌توانید روش‌های مختلفی را امتحان کنید تا زمانی که متوجه شوید کدام یک برای شما مفید است و نتایج بهتری را به دنبال دارد.

بهترین راه برای دستیابی به روش درست و مشخص و ریشه یابی اساسی مشکل مرجعه به روانشناس می باشد، روانشناس به صورت تخصصی مشکل بی خوابی شما را ریشه یابی کرده و ان را به صورت قطعی و دائمی درمان می کند.

روش‌های نوین درمان بی‌خوابی

روش‌های نوین درمان بی‌خوابی مانند نوروفیدبک، تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه‌ای (tDCS)، تحریک الکتریکی جمجمه‌ای (CES) و تحریک مغناطیسی ترانس‌کرانیال (TMS) در حال حاضر در برخی مراکز مشاوره‌ای معتبر در تهران نیز ارائه می‌شوند. از جمله مراکزی که این خدمات را با کیفیت بالا ارائه می‌دهند، مرکز مشاوره ستاره ایرانیان و مرکز مشاوره مشاورانه هستند.

درمان خواب با نوروفیدبک (Neurofeedback):

این روش با استفاده از بازخوردهای لحظه‌ای از فعالیت مغزی به افراد کمک می‌کند تا الگوهای مغزی خود را تنظیم کنند. نوروفیدبک می‌تواند به بهبود خواب، کاهش اضطراب و افسردگی کمک کند. مراکزی مانند ستاره ایرانیان و مشاورانه، با استفاده از تجهیزات پیشرفته، این خدمات را ارائه می‌دهند.

تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه‌ای (tDCS):

tDCS روشی غیرتهاجمی است که با اعمال جریان الکتریکی ضعیف به نواحی خاصی از مغز، عملکرد مغزی را بهبود می‌بخشد. این روش در درمان اختلالات خواب و کاهش استرس تأثیرگذار است. مراکز مشاوره مذکور در تهران از این روش برای کمک به مراجعان استفاده می‌کنند.

تحریک الکتریکی جمجمه‌ای (CES):

این روش با استفاده از جریان الکتریکی ملایم به تنظیم فعالیت مغزی کمک می‌کند و در درمان بی‌خوابی، اضطراب و افسردگی کاربرد دارد. مشاوران حرفه‌ای در مراکزی همچون ستاره ایرانیان و مشاورانه، با بهره‌گیری از CES، درمانی مؤثر را برای مراجعان فراهم می‌کنند.

تحریک مغناطیسی ترانس‌کرانیال (TMS):

TMS از میدان‌های مغناطیسی برای تحریک سلول‌های عصبی مغز استفاده می‌کند. این روش در درمان بی‌خوابی‌های مزمن و سایر اختلالات روانی نظیر افسردگی بسیار مفید است. مراکز مشاوره در تهران این خدمات را با رعایت استانداردهای بین‌المللی ارائه می‌دهند.

این مراکز، با بهره‌گیری از جدیدترین فناوری‌ها و متخصصان مجرب، گزینه‌ای مناسب برای کسانی هستند که به دنبال درمان‌های مؤثر برای بی‌خوابی و مشکلات مرتبط با خواب هستند(منبع).

علت بی خوابی

چه چیزی باعث بی خوابی می شود؟ بی خوابی شایع ترین اختلال خواب باشد که امروزه در بین مردم رواج زیادی دارد.

این مشکل معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که فرد با به خواب رفتن مشکل داشته یا مدام از خواب بیدار می شود. علل، اثرات و شدت بی خوابی از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

با این حال، بهترین راه کمک گرفتن از روانشناس و مشاور می باشد زیرا بی خوابی می تواند ناشی از عوامل مختلفی از استرس گرفته تا اضطراب و شرایط پزشکی متفاوت باشد. در ادامه دو دلیل اصلی بی خوابی در اکثر افراد ذکر شده است:

  • استرس و اضطراب.

دلیل اصلی استرس و اضطراب، تعهدات کاری و خانوادگی است، اما سایر مشکلات و اختلالات سلامت نیز در ایجاد استرس نقش دارند. افسردگی و اضطراب می تواند منجر به بی خوابی شود، به خصوص اگر به طور منظم رخ دهد و برای دوره های طولانی مدت ادامه داشته باشد.

در این موارد ممکن است مصرف داروهایی برای درمان این اختلالات خواب طولانی مدت توصیه شود.

  • اختلالات خواب.

همانطور که قبلا ذکر شد، موارد زیادی وجود دارد که می تواند باعث بی خوابی شود. نمونه های رایج اختلالات خواب عبارتند از اختلال حرکتی دوره ای اندام، سندرم پای بی قرار، راه رفتن در خواب، آپنه خواب و نارکولپسی.

اگرچه این شرایط اغلب خود به خود از بین می روند، اما گاهی اوقات می توانند منجر به عوارضی مانند مشکلات روحی و بیماری های جسمی نیز بشود. اگر این مشکل برای مدت طولانی درمان نشود ممکن است به نگرانی های جدی تری تبدیل گردد.

  • بیماری های جسمی (سرطان، فیبرومیالژیا، بیماری قلبی و دیابت)
  • اختلالات مغزی ( آلزایمر، پارکینسون، صرع و سکته)
  • مشکلات گوارشی ( سوء هاضمه مکرر و سندرم روده تحریک‌پذیر)
  • نوسانات هورمونی زنان ( قاعدگی زنان، یائسگی و بیماری تیروئید ( کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید ))
  • دارو ( داروهای افسردگی، آسم، فشار خون، آلرژی و سرماخوردگی)

درمان قطعی بی خوابی تضمینی بدون عوارض در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان با دستگاه های نوین، جدید و تکنیک های روانشناسی. رزرو وقت با شماره های ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲و ۰۲۱۲۲۲۴۷۱۰۰و ۰۹۰۳۵۶۷۳۰۵۰ و ۰۹۱۰۸۳۴۷۵۹۷ امکان پذیر است.

آیا کورونا باعث بی خوابی می شود؟

آیا کورونا باعث بی خوابی می شود؟ در بیشتر موارد باید گفت که پاسخ منفی می باشد. اما واکسن‌هایی که بر سیستم ایمنی تأثیر می‌گذارند احتمالاً پس از واکسن کووید باعث بی‌خوابی می‌شوند.

این علائم لزوما همراه با بی خوابی نمی باشد، با این حال، سایر علائم کورونا رسیدن به خواب طبیعی و سالم را دشوار می کند. به عنوان مثال، درد عضلانی، لرز، تب، بثورات پوستی و سردرد می تواند خواب را سخت کند.

اگر فرد پس از واکسیناسیون از هر یک از این علائم رنج ببرد، در به خواب رفتن یا ماندن در خواب دچار مشکل می شود.

علائم بی خوابی

همان طور که گغته شد بارزترین علائم بی خوابی دشواری در به خواب رفتن و به خواب ماندن است. سایر علائم بی خوابی شامل موارد زیر می باشد:

  • خواب آلودگی در طول روز
  • مشکل در بیدار ماندن
  • علائم سندرم پای بی قرار

افرادی که از بی خوابی رنج می برند، علاوه بر مشکل در به خواب رفتن و به خواب ماندن، مشکلاتی را در بیدار ماندن نیز تجربه می کنند.

این بدان معناست که آن ها به میزان کامل خواب مورد نیاز بدنشان در هر شب نمی‌رسند. این افراد می توانند کسانی باشند که از مشکل سندرم پای بی قرار نیز رنج می برند.

درمان قطعی بی خوابی

بسیاری از مردم تا زمانی که سلامتشان تحت تاثیر بی خوابی قرار نگیرد متوجه نمی شوند که این وضعیت چقدر می تواند شدید باشد.

بی خوابی می تواند کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد و نه تنها باعث ایجاد مشکل در به خواب رفتن و خواب ماندن شود، بلکه تحریک پذیری و مشکل در تمرکز را نیز افزایش می دهد.

از آنجایی که بی خوابی یک مشکل رایج است، راه های زیادی برای درمان علائم بی خوابی و همچنین علت اصلی اختلال وجود دارد. درمان هایی مانند داروهای گیاهی یا داروهای جایگزین نیز وجود دارند، اما تاثیر آن ها تاکنون مورد مطالعه قرار نگرفته است.

برخی از روش های جایگزین برای درمان علائم بی خوابی عبارتند از: طب سوزنی، رایحه درمانی، مدیتیشن، هیپنوتیزم و هومیوپاتی. درمان های طبیعی اغلب ترجیح داده می شوند زیرا عوارض جانبی داروهای معمولی را ندارند ولی از طرفی ممکن است تاثیر مطلوب را نداشته باشند.

درمان قطعی بی خوابی تضمینی بدون عوارض در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان با دستگاه های نوین، جدید و تکنیک های روانشناسی.

مدیتیشن

مطالعات متعدد نشان می دهد که مدیتیشن برای درمان قطعی بی خوابیو دستیابی به آرامش و تمرکز بسیار مفید می باشد. قبلاً تصور می شد که مدیتیشن فقط برای افرادی که استرس شدید را تجربه می کنند ضروری است.

خوشبختانه، مطالعه جدید ارتباط میان مدیتیشن برای درمان بی خوابی را تایید کرده است. علاوه بر این، مدیتیشن طولانی قبل از خواب می تواند کیفیت و کمیت خواب را افزایش دهد. بنابراین با مدیتیشن می توانید خوابی راحت و آسوده را تجربه کنید.

دارو درمانی، درمان بی خوابی ناشی از افسردگی

استفاده از برخی داروها برای درمان بی خوابی می تواند در درمان انواع مختلفی از اختلالات خواب مفید باشد. افرادی که از اختلال خواب مانند آپنه خواب رنج می برند می توانند از داروهای خاصی بهره مند شوند که به آن ها کمک می کند به خواب بروند و بخوابند.

راه‌های زیادی برای درمان بی‌خوابی وجود دارد، از مکمل‌های گیاهی گرفته تا طب سوزنی و اشکال مختلف درمان همه تاثیرات خود را دارند. البته حتما پیش از استفاده از هر دارویی با پزشک خود مشورت کرده و از عوارض جانبی آن ها آگاهی کافی را کسب کنید.

حرکات یوگا برای بی خوابی

حرکات یوگا برای بی خوابی تاثیر زیادی دارد. مهم ترین حرکت یوگا برای بی خوابی شامل یک تمرین تنفس عمیق است که برای آرام کردن شما طراحی شده است تا بتوانید بخوابید و به آن «نیدرا» می گویند که به معنای نفس است.

بنابراین نیدرا برای آرام کردن بدن و ذهن شما استفاده می شود. این حرکت یوگا برای بی خوابی مفید می باشد زیرا به اختلالاتی می پردازد که باعث خواب آلودگی می شود و باعث کاهش تنش، اضطراب، عصبانیت، استرس، نگرانی، اضطراب، خستگی و موارد مشابه دیگر می شود.

تغذیه بی خوابی برای درمان قطعی بی خوابی

تغذیه ای که دریافت می کنید می تواند تفاوت بین خواب خوب یا نداشتن خواب شبانه را ایجاد کند. دریافت مواد مغذی مناسب برای کمک به درمان بی خوابی مفید می باشد.

فعالیت فیزیکی

سعی کنید در طول روز حداقل نیم ساعت ورزش کنید این باعث می شود که شب ها راحت تر به خواب بروید و خسته تر باشید البته حتما توجه داشته باشید که بلافاصله پیش از خواب نباید ورزش کنید.

چرت زدن را متوقف کنید

اگر عادت دارید که چند بار در طول روز چرت می زنید بهتراست که این عادت را ترک کنید زیرا باعث می شود که شب ها نتوانید خواب مناسب و کافی را داشته باشید.

آیا ترک عادت موجب مرض است؟

قبل از خواب گوشی را دور کنید.

نه تنها گوشی بلکه تمام وسایل الکترونیکی را یک ساعت پیش از خواب از دسترس خود دور کنید می توانید کتاب بخوانید به موزیک آرامش بخش گوش دهید یا در سکوت با خودتان خلوت کنید اما به سمت گوشی یا تلویزیون نروید.

فاصله میان شام و خواب

حتما میان شام و خوابیدن حداقل ۳ ساعت فاصله بیندازید بسیاری از افراد بلافاصله پس از صرف شام می خوابند این باعث می شود که معده نتواند کار خود را به خوبی انجام دهد و فرد خواب کافی را نداشته باشید.

عادت خواب برای درمان بی خوابی بدون عوارض

هرکسی عادت خواب مشخصی دارد اگر دوست دارید اتاق را کامل تاریک کرده و از صداهای جانبی دوری کنید اما اگر عادت دارید می توانید از شب خواب نیز استفاده کنید تا کیفیت خواب خود را بهبود ببخشید.

ماساژ درمانی ،درمان خانگی بی خوابی

ماساژ باعث افزایش خون رسانی و بهبود خواب می شود علاوه بر این با افزایش آرامش و کاهش اضطراب و استرس می تواند روحیه فرد را بهبود ببخشد.

شناخت درمانی

شناخت درمانی کمک می کند تا باورهایی که باعث بی خوابی می شود را شناسایی و درمان کنید.

نگرانی های خود را رها کنید

برای درمان تضمینی بی خوابی افکار خود را روی کاغذ بنویسید و نگرانی های خود را پیش از خواب رها کنید این باعث می شود تا بتوانید راحت تر مشکلات روز خود را رها کرده و برای خواب آماده شوید.

درمان قطعی بی خوابی تضمینی بدون عوارض در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان با دستگاه های نوین، جدید و تکنیک های روانشناسی. رزرو وقت با شماره های ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲و ۰۲۱۲۲۲۴۷۱۰۰و ۰۹۰۳۵۶۷۳۰۵۰ و ۰۹۱۰۸۳۴۷۵۹۷ امکان پذیر است.

منبع : درمان قطعی بی خوابی | تضمینی بدون عوارض

بدبینی و شکاکیت تا اختلالات روانی

از بدبینی و شکاکیت تا اختلال پارانوئید و شخصیت مرزی

اختلال شخصیت پارانوئید( DPP) یکی از اختلالات شخصیت غیر عادی است و از جمله علائم آن، بی اعتمادی و بدگمانی به دیگران می باشد، به ویژه در زمانی که دلیلی برای مشکوک بودن وجود ندارد.

فرد بدبین به ندرت حال خوبی دارد، همیشه برای بدترین ها آماده است و شکاک پرشور است. بدبین همتا نسبتا بداخلاق است. مشکل این نوع همکار نگرش منفی اوست که به سرعت به بقیه کارمندان منتقل می شود. بنابراین بسیار مهم است که بدانیم چگونه با یک بدبین رفتار کنیم.

ویژگی های افراد بدبین

وقتی انسان بدبین است در همه چیز فقط بدی ها را می بیند. افراد بدبین تقریباً همیشه موقعیت ها را بدون استثنا در یک دید منفی می بینند.

  • وقتی رئیس درخواست صحبت می کند، فقط می تواند به معنای پایان کار باشد
  • یک کارمند جدید معرفی شد؛ خدایا! اکنون، همه چیز به سمت هرج و مرج پیش می رود
  • کار پروژه ای مبتنی بر تیم فقط می تواند به یک فاجعه ختم شود!

بدبینان به سختی تصور می کنند که یک چالش یا موقعیت روزمره می تواند مثبت باشد. آنها روی همه بدترین سناریوها تمرکز می کنند و برای آن آماده می شوند. با این حال، در واقعیت، اغلب برعکس است: بدبین ها برای تیم غنی سازی مفیدی نیستند. آنها یک جریان صاف را ترمز می کنند. هنگامی که او مشغول رنگ آمیزی همه چیز به رنگ سیاه است، فراموش می کند که روی موارد ضروری تمرکز کند – کار. مقاومت و بدبینی آنها محصول سالها کثیفی است.

با وجود اینکه فرد بدبین دارای ویژگی های آزاردهنده ای است و گاهی اوقات به سمت جنون کامل می رود، اما همیشه به نوعی موفق می شود مردم را به سمت خود بکشاند. متأسفانه خلق و خوی تاریک و دیدگاه های منفی او نسبتاً سریع تیم را آلوده می کند:

  • حال و هوای مطب بدتر و بدتر می شود
  • پیروان او به آتش می افزایند و بدبین نفوذ بیشتری پیدا می کند

بدبین در یک نگاه

  • اساسا منفی است
  • همیشه برای بدترین سناریو آماده باشید
  • با تنظیمات منفی خود ارتباط برقرار می کند (تضمین خلق و خوی بد)
  • رویدادهای مثبت نمی توانند آنها را متقاعد کنند
  • از ایده های خلاقانه جلوگیری می کند
  • تصمیم گیری مشکل است

اختلال شخصیت پارانوئید چیست؟

یکی از بیماری های اختلال شخصیتی غیر عادی (کلاسترA) است. این بیماران، رفتارهای عجیبی دارند که مشخصه اصلی آن بی اعتمادی و بدگمانی نسبت به دیگران است که از کودکی یا نوجوانی شروع می شود. این بیماری در مردان بیشتر از زنان دیده شده است.

علائم و علل شکاکیت

علت اصلی اختلال پارانوئید مشخص نیست ولی می توان گفت که این اختلال ناشی از عوامل روانی و بیولوژیکی است. این بیماری در افرادی که در فامیل و خویشاوندی سابقه اختلال هذیانی دارند، بیشتر دیده می شود. ضربه جسمی یا عاطفی در دوران کودکی نیز در این بیماری نقش زیادی دارد.

علائم اختلال شخصیت پارانوئید چیست؟

این بیماران دائما سعی در تهدید و تحقیر دیگران دارند و به همین دلیل در ارتباط با دیگران دچار مشکل می شوند و نمی توانند به راحتی ارتباط برقرار کنند.

مبتلایان به این بیماری دارای علائم زیر هستند:

  1. به تعهد، وفاداری دیگران مشکوک اند.
  2. تمایلی به اعتماد به دیگران ندارند و اطلاعات شخصی شان را به کسی بازگو نمی کنند.
  3. آدم های کینه ای بوده و اصلا انتقاد پذیر نیستند.
  4. دائما عصبانی هستند و به همسر خود مشکوک اند.
  5. اعتقاد دارند همیشه حق با آنهاست.

اختلال شخصیت پارانوئید چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک با گرفتن یک شرح حال معاینه و ارزیابی را انجام می دهد، هرچند که آزمایش خاصی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد. هنگامی که پزشک هیچ علائمی پیدا نکند، بیمار را به روانپزشک ارجاع می دهد. اختلال هذیانی با اختلال پریشی مانند اسکیزوفرنی متفاوت است، مثلا فرد مبتلا به پارانوئید صداها را نمی شنود.

مدیریت و درمان بیماری شکاکیت

فرد مبتلا به DPP به دیگران بی اعتماد است و این برای متخصصان مراقبتی مشکل ایجاد می کند؛ چون اعتماد یک اصل مهم روانی در مشاوره گرفتن می باشد، به همین دلیل افراد مبتلا به این بیماری از برنامه درمانی پیروی نمی کنند.

این بیماری داروی مخصوصی ندارد ولی برای درمان آن از داروهای ضد اضطراب و افسردگی استفاده می شود.

عوارض اختلال شخصیت پارانوئید چیست؟

فرد در ایجاد ارتباط با دیگران و وارد شدن به موقعیت های اجتماعی دچار مشکل می شود و عمدتا درگیر  مشکلات حقوقی می شوند.

آیا می توان از اختلال شخصیت پارانوئید پیشگیری کرد؟

هرچند این اختلال پیشگیری ندارد ولی ممکن است فردی که در معرض این اختلال است بتواند راه موثری برای رویارویی با این بیماری بیاموزد.

چشم انداز فرد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید چیست؟

این بیماری یک اختلال مزمن است و در طول زندگی بیمار باقی می ماند، هرچند برخی از این بیماران عملکرد خوبی دارند، ازدواج می کنند و شغلشان را گسترش می دهند و از زندگی خود لذت می برند.

اختلال شخصیت مرزی ( DPB )

این اختلال بر خلق و خو و رفتار و تفکر شما تاثیر می گذارد، که با راهنمای درمان همه چیز ناپایدار خواهد بود.

اختلال شخصیت مرزی ( DPB ) چیست؟

احساسات و روابط ناپاایداری دارند و متزلزل اند و موارد مورد علاقه شان نیز ذائما در حال تغییر است.

افراد مبتلا به این بیماری حساس هستند و زمانی که عصبانی و ناراحت هستند به سختی آرامش پیدا می کنند. این بیماران در زمان تفکر راجع یک مسئله ممکن است چیزهای آزاردهنده بگویند یا به روش نامناسب رفتار کنند.

اختلال شخصیت مرزی قابل درمان است

( DPB ) قابل درمان است و این بیماری بهتر از افسردگی و اختلال دوقطبی است، این بیماران با درمان می توانند بهتر شوند و با گذشت زمان رفتار جدیدی را انجام می دهد که باعث تعادل عاطفی فرد می شود.

شناخت اختلال شخصیت مرزی

نشانه های زیر می تواند از ویژگی های شخصی باشد که درگیر اختلال شخصیت مرزی است:

  • احساس پوچی می کنم.
  • اغلب عصبانی و مضطرب است.
  • ترس از تنهایی و ترک کردن افراد مهم زندگی اش
  • دائما کارهای خطرناک و ناسالم انجام می دهد مانند مصرف الکل و اعتیاد به مواد مخدر
  • خودآزاری انجام می دهد مثل خودکشی
  • انجام حرکات تکانشی زمانی که در رابطه احساس ناامنی می کنند.

علائم و نشانه های اختلال شخصیت مرزی

اختلال شخصیت مرزی به طریق های مختلفی ظاهر می شود، روانپزشکان علائم این اختلال را به ۶ دسته تقسیم می کنند که برای تشخیص ( DPB ) باید ۵ مورد از این علائم را داشته باشد و علائم طولانی مدت باشد.

علامت اختلال شخصیت مرزی

از جمله علائم این بیماری ترس از تنها ماندن و رها شدن است، اگر یکی از اعضای خانواده به خانه دیر برسد باعث ترس شدید برای فرد مبتلا می شود و ممکن است شروع به دعوا کند و مانع از خروج شما از خانه شود.

روابط ناپایدار

افراد مبتلا به شخصیت مرزی، تمایل به داشتن روابطی شدید و کوتاه مدت دارند

به سرعت عاشق می شوند و این باعث ضربه عاطفی می شود، با فرد جدیدی که روبه رو می شونذ به آنها سلامتی می دهد ولی به سرعت ناامید می شوند. گاهی نسبت به خود متنفر و گاهی احساس خوبی دارند و این افراد ممکن است دائما شغل، دوستان و معشوق خود را تغییر دهند.

رفتارهای تکانشی و خود ویرانگر

زمانی که ناراحت هستند یکدفعه پولی را خرج می کند که توانایی پرداختش را ندارند، علائم دیگر مثل: پرخوری، دزدی، رابطه جنسی پر خطر و زیاده روی در مصرف الکل و مواد مخدر نیز از علائم دیگر آن است.

خودآزاری در بیماران شخصیت مرزی

خودکشی، فکر به خود کشی، تهدید به خودکشی و در انتها اقدام به خودکشی و خود آزاری مانند بریدن و سوزاندن

نوسانات عاطفی شدید مانند احساسات و خلق و خوی ناپایدار رایج است، یک لحظه شاد و یک لحظه افسرده و ناامید است، این اختلال بر خلاف نوساناتی عاطفی افسردگی بسیار شدید و سریع از بین می روند.

احساس پوچی در اختلال شخصیت مرزی

افراد مبتلا به این بیماری دائما احساس پوچی می کنند، که این احساس ناراحت کننده است و در نهایت منجر می شود که این خلا و پوچی را با مواد مخدر یا روابط جنسی پر خطر پر کند.

خشم انفجاری

افراد مبتلا به این بیماری دائما عصبانی هستند و با علائمی مثل فریاد زدن و یا شکستن وسایل خشمشان را از بین می برند. همچنین این افراد دائما به همه چیز مشکوک اند و زمانی که استرس دارند ممکن است ارتباطشان را با واقعیت از دست بدهند.

اختلال مشترک رایج

اختلال شخصیت مرزی به سختی تشخیص داده می شود ولی یکسری اختلالت مشترک دارد که عبارتند از:

  • افسردگی یا اختلال دوقطبی
  • سوء مصرف مواد مخدر
  • اختلالات اشتها
  • اختلالات اضطرابی
  • علل اختلال مرزی

بسیاری از روانشناسان این اختلال را ناشی از عوامل بیولوژیکی، ارثی یا درونی و یا عوامل بیرونی مثل تجارب آسیب زایی که فرد در دوران کودکی دیده، می دانند.

تفاوت های مغزی

فرد مبتلا به DPB مغزش در حالت آماده باش قرار دارد و دائما در حال جنگ و گریز است و هنگامی که سوئیچ جنگش روشن شود قسمت مغز منطقی اش از کار می افتد. حقیقت این است که فرد با تمرین هایی که از مشاور خود می گیرد قادر خواهد بود که مغزتان را تغییر دهید، برخی از این تمرین ها مثل مدیتیشن باعث رشد مغز خواهد شد.

اختلالات شخصیت وانگ

منظور روانشناسان از شخصیت، فکر و رفتار و احساس فرد مراجعه کننده است که برای هیچ کس دقیقا یکسان نمی باشد( رفتار یکسانی ندارد)، به همین دلیل بعضی از مردم خجالتی، برون گرا، درون گرا و … هستند و این ها جزء شخصیت آن ها می باشد.

شخصیت ارتباط مستقیمی با هویت دارد. اختلال شخصیتی به معنای قضاوت کردن شخصیت نیست، بلکه در علم روانشناسی به این معناست که الگوی رفتاری فرد با هنجار متفاوت است که این امر باعث ایجاد مشکل در شغل و احساساتتان نسبت به دیگران می شود. ولی نکته قابل توجه این است که این الگوها را می توان تغییر داد .

نکات خودیاری: ۳ کلید برای مقابله با DPB

  • هیجان عاطفی خود را آرام و کنترل کنید.
  • تکانشگری را کنترل و پریشانی را تحمل کنید.
  • مهارت های بین فردی خود را بهبود بخشید.

توصیه خودیاری ۱: هیجان عاطفی خود را آرام کنید.

فرد مبتلا وقت زیادی را صرف مقابله با احساسات خود کرده ولی پذیرفتن احساستان به معنی تسلیم شدن نیست بلکه به معنای دست برداشتن از تلاش برای مقابله با آنچه حس می کنید، است. باید گذشته و آینده را رها کرده و بر لحظه حال متمرکز باشد.

تکنیک های ذهن آگاهی که در این زمینه موثر است، عبارتند از:

  • با مشاهده احساسات خود شروع کنید.
  • آنچه در زمان حال است را بپذیرید.
  • کاری را انجام دهید که یک یا چند حواس شما را تحریک کند.

حس خود را درگیر کنید که یکی از ساده ترین راه های تسکین خود می باشد. چیزی که شما را در زمان عصبانیت کنترل می کند با چیزی که شما را در زمان افسردگی آرام می کند بسیار متفاوت است. چند ایده برای شروع:

لمس کردن: آب داغ یا سرد را روی دستان خود لمس کنید، دوش آب گرم بگیرید.

طعم: اگر احساس پوچی می کنید نعناع یا آب نبات با طعم قوی بمکید یا چیزی مثل چیپس نمک و سرکه بخورید. اگر چیزی آرام بخش می خواهید چای داغ یا سوپ را امتحان کنید.

بو: گل ها را بو کنید، عطر مورد علاقه خود را بزنید، شمعی روشن کنید.

منظره: روی منظره ای عالی، گل آرایی، نقاشی یا چیزی در تخیل تان تمرکز کنید.

صدا: به موسیقی با صدای بلند گوش دهید. برای آرام شدن به موسیقی آرام بخش مثل صدای دریا، پرندگان گوش دهید.

آسیب پذیری عاطفی خود را کاهش دهید

زمانی که استرس دارید لازم است از سلامت جسمی و روحی خود مراقبت کنید. نکات زیر به شما در این امر کمک می کند:

  • داشتن یک رژیم غذایی مغذی
  • خواب کافی
  • خودداری از استفاده از داروهای تغییر خلق و خو
  • کاهش دادن استرس
  • تمرین تکنیک های عصبی

نکته ۲: یاد بگیرید که تکانشگری را کنترل کنید و پریشانی را تحمل کنید.

وقتی احساس می کنید که تحت تاثیر احساسات سخت هستید، باید رفتار و پریشانی خود را کنترل کنید. از جمله علائم این تکانشگری بریدن، بی احتیاطی، رابطه جنسی، نوشیدن الکل، رانندگی پر سرعت است.

کنترل خود را از دست می دهید؟

توانایی تحمل پریشانی به شما کمک زیادی خواهد کرد، به جای اینکه به رفتارهای خود تخریبی واکنش نشان دهید یاد می گیرید که آن ها را کنار بگذارید.

یک برنامه مثل جعبه ابزار هوش هیجانی به شما کمک می کند تا چگونه بر اساسات خود تخریبی و طاقت فرسا غلبه کنید این برنامه به شما می آموزد که:

  • چگونه با احساساتتان در تماس باشید.
  • احساس زندگی کنید. مدیریت احساسات ناخوشایند
  • حتی در موقعیت های ناراحت کننده، آرام باشید.
  • به شما طیفی از انرژی مثبت و شادی و آرامش انتقال می دهد.
  • یک تمرین زمینی برای کمک به توقف و بازیابی کنترل
  • به جای تمرکز بر افکار پر خطر خود تمرین زمینی یک راه سریع برای آرام کردن و کنترل پریشانی تان است.
  • نفس های آهسته و عمیق بکشید.
  • در مواقع اضطراری حواس خود را پرت کنید.
  • پرت کردن حواس، به شما کمک می کند و هر چیزی که توجه شما را جلب می کند می تواند موثر باشد.
  • مثلا تلویزیون تماشا کنید، اگر ناراحت هستید کمدی ببینید. کاری را که علاقه دارید انجام دهید، مثل: نقاشی، باغبانی، خواندن کتاب
  • با انجام دادن کارهای روزمره حواس خود را پرت کنید، مثل: خرید کرن، تمیز کردن خانه. انجام دادن ورزش یوگا یا پیاده روی
  • زنگ زدن به دوستان

نکته ۳: مهارت های بین فردی خود را بهبود بخشید

شناخت نقطه کور بین فردی اولین قدم است، دست از سرزنش دیگران بردارید.

فرضیات خود را بررسی کنید.

زمانی که استرس دارید یا منفی بافی می کنید فرضیات خود را بررسی کنید.

مثلا اگر شریک زندگی شما تلفنی با شما ناگهانی برخورد کرد عجولانه منفی بافی نکنید، شاید در محل کارش تحت فشار بوده است. از شخص مقابل دلیل رفتارش را نه به شکل متهم آمیز بلکه با رفتاری ملایم بگویید ممکن است اشتباه کنم اما به نظر می رسد…

فرافکنی را متوقف کنید.

منفی بافی، سرزنش کردن دیگران، انتقاد سازنده مثل یک حمله شخصی نسبت به شخص مقابل از علائم فرافکنی است. برای مبارزه با فرافکنی باید احساسات و احساسات بدنی هماهنگ باشد. علائم استرس مثل ضربان قلب سریع، تعریق، زمانی که این حالت ها را دارید چیزی نگویید مکث کنید و نفس عمیق بکشید.

مسئولیت نقش خود را به عهده بگیرید.

مسئولیت پذیر باشید، رفتار شما چه احساسی به عزیزانتان می دهد؟ خود را جای دیگران قرار دهید حق را به آ نها بدهید و حالت تدافعی خود را کاهش دهید.

تشخیص و درمان اختلال شخصیت مرزی

به تنهایی نمی توان DPB را تشخیص داد و باید به دنبال کمک حرفه ای باشیم و به یک روانشناس نیاز دارید تا شما را ارزیابی و تشخیص دقیق دهد.

اهمیت یافتن درمانگر مناسب

یک روانشناس متخصص و با تجربه تفاوت زیادی در درمان DPB ایجاد می کند و از لحاظ روانشناسان درمان این اختلال زمانی موثر است که شامل حمایت خانواده و آموزش مهارت های عاطفی باشد.

برای پیدا کردن درمانگر موثر باید وقت بگذارید، از روانشناسی که با او احساس امنیت می کنید و متعهد به دستوراتش هستید، کمک بگیرید.

روی درمان دارویی حساب نکنید.

هیچ دارویی برای درمان DPB تایید نشده و این بدین معناست که دارو برای درمان این اختلال مفید نیست.

اما پزشک در شرایط زیر ممکن است در کنار آموزش دارودرمانی را هم در نظر بگیرد:

  • شما هم DPB و هم افسردگی داشته باشید.
  • اضطراب شدید داشته باشید.
  • توهم و افکار عجیب غریب را تجربه کنید.
  • احساس خودکشی و آسیب رساندن به خود و دیگران داشته باشید.
  • نحوه برخورد با افراد بدبینبدبینی عمیقاً در شخصیت فرد ریشه دارد. اگر تغییری در شرف وقوع باشد، بدبین چیزی از آن نمی خواهد. اجازه ندهید نگرش منفی او کل تیم را آلوده کند.بهترین راه برای دستیابی به این هدف، نشان دادن آگاهانه دستاوردهای خود، انعکاس و پردازش شکست ها با هم و اطمینان از خلق و خوی خوب در محل کار است. هنگام برخورد با بدبین ها، ناآگاهی نیز راه حلی نیست. از سوی دیگر، نگرش عموماً بی اعتماد آنها، گاهی مشکلاتی را برمی انگیزد که برای خوش بینان پنهان می ماند.بنابراین، توصیه می‌شود که به اعتراض‌های افراد بدبین گوش فرا دهید و همه چیز را به‌طور قاطعانه به عنوان تاریک و ناامید تلقی نکنید. چالش این است که ایرادهای جدی را از بدبینی محض تشخیص دهیم.

منبع : بدبینی و شکاکیت تا اختلالات روانی