10 تمرین ورزشی رایگان برای مغز

10 تمرین ورزشی رایگان برای مغز

فیلم و فایل صوتی آموزشی روانشناسی رایگان و مشاوره

برای پخش فایل مرورگر خود را آپدیت کنید یا از اینجا فایل را دانلود نمایید.

کرال پای متقابل، یکی از تمرینات ورزشی برای مغز است که به هجی کردن، نوشتن، گوش دادن، خواندن و درک مطلب به وسیله ی هماهنگی در قسمت راست و چپ مغز کمک می کند.

روش اجرا:

* بایستید یا دراز بکشید. دست راستتان را در کنار بدنتان قرار دهید و و زانوی چپ تان را تا جایی که می توانید بالا بیاورید و با دست راستتان آن را لمس کنید سپس این حرکت را با دست چپ و زانوی راست انجام دهید برای دستیابی به نتیجه ی دلخواه این تمرین را به مدت 2 تا 3 دقیقه انجام دهید.

2) کلیدهای مغز: این ورزش مناسب برای مغز، جریان خون به سمت مغز را افزایش می دهد. جریان اضافی خون، آب اضافه، مغز را راه اندازی می کند، تمرکز ضروری مغز را برای یادگیری و عملکرد بهبود می بخشد.

* روش انجام این حرکت به این صورت است که یک دست به اندازه ای از هم باز کنیم که انگشت شست و انگشت اشاره مانند شکل L  انگلیسی را به وجود بیاورند.

* انگشت اشاره و شستتان را در دو طرف استخوان جناق سینه قرار دهید. و به آرامی فشار دهید.

* در همان زمان دست دیگرتان را بر روی نافتان و شکمتان بگذارید. و این قسمت ها را برای 2 دقیقه فشار دهید.

3) هشت متحرک: تمرکز بینایی و حرکت چشمی را برای خواندن بهبود می بخشد.

* بدن را در یک نقطه با سطح چشم تراز کنید، این قسمت نقطه میانی 8 انگلیسی می باشد.

* برای ترسیم هشت انگلیسی حالتی راحت را برای بدن انتخاب کنید، و عرض و ارتفاع را به میزان راحتی تان تنظیم کنید.

* با نقطه ی میانی شروع کنید و بر خلاف جهت عقربه های ساعت حرکت کنید، بالا، رو و اطراف. سپس هم جهت با عقربه های ساعت: بالا، رو، اطراف، و به نقطه ی میانی باز گردید.

* همانگونه که چشم ها 8 را دنبال می کنند، سر کمی حرکت می کند و گردن آرام و بی حرکت باقی می ماند. این حرکت را با هر کدام از دستتانتان سه بار تکرار کنید و سپس هر دو دست را با هم به حرکت در آورید.

4) حرت بازو، یکی از تمرینات ورزشی مغز برای افزایش گستره توجه.

* بازوی چپتان را به بالای سرتان برسانید، و به سمت قفسه سینه بکشید. با دست راستتان زیر آرنجتان را بگیرید.

* حالا به صورت فعالیت ایزومتریک بازوی چپتان با همان حالت قبلی به سمت بالای سرتان ببرید، و به سمت گوشهایتان برسانید. به بازوی چپتان استراحت بدهید و حرکت را با بازوی راستتان انجام دهید. حالا بایستید و بگذارید بازوهایتان با آرامش در دو طرف بدنتان آویزان شوند.

5) حرکت قلاب تمرینی است که باعث تقویت خلق  و کاهش اضطراب می شود.

* بایستید یا بنشینید و پای راستتان را از مچ بر روی پای چپتان بگذارید.

* مچ دست راستتان را بر روی مچ دست چپتان بگذارید و اجازه دهید که انگشتان به همدیگر برسند و مچ دست در بالا قرار دارد.

* آرنجتتان را خم کنید و به آرامی به سمت بدنتان بکشید و به وسط سینه تان برسانید. و نگه دارید.

* این حالت را نگه دارید سپس به صورت منظم نفس بکشید و این حالت را برای چند دقیقه حفظ کنید. شما باید بعد از انجام این حرکت احساس راحتی کنید.

6) تفکر کلاهی برای تقویت هجی کردن، حافظه ی کوتاه مدت، توانایی شنیدن و تفکر انتزاعی به شما کمک می کند.

این تمرین ورزشی برای مغز را با استفاده از انگشت شست و انگشت اشاره با کشیدن و باز شدن به سمت گوشهایتان انجام دهید، از بالای گوش شروع کنید و به آرامی به سمت نرمه ی گوش برسانید. نرمه ی گوش را به آرامی بکشید. و این حرکت را سه بار انجام دهید.

7) تمرین پمپ ماهیچه های پا باعث تقویت تمرکز، توجه، درک مطلب، تخیل و پایداری می شود.

* از فواید این تمرین ورزشی استفاده کنید با استفاده از ایستادن، بازوها را به سمت دیوار بکشید، و دستانتان را بر روی دیوار بگذارید.

* پای چپتان را به سمت عقب بکشید در این حالت جلوی پا روی زمین قرار میگیرد و پاشنه ی پایتان بالاتر از زمین است، در این حالت بدنتان با زمین زاویه ی 45 درجه را تشکیل می دهد.

* نفستان را بیرون دهید، به جلو خم شوید و پاشنه پاهایتان را بر روی زمین بگذارید. زانوها را به جلو خم کنید، در این حالت کشیدگی را در ماهیچه ی پای چپتان احساس می کنید.

در حالی که پاشنه ی چپتان را بالا می برید نفستان را بیرون دهید. این حرکت را سه بار یا بیشتر انجام دهید، با هر حرکت نفستان را داخل و خارج کنید. این حرکت را با پای دیگرتان انجام دهید و حرکت را تکرار کنید.

8) تمرین حرکت فیلی باعث تقویت همه جانبه ی ذهن و سیستم بدنی می شود و این حرکت برای کودکان با اختلال کمبود توجه بسیار توصیه می شود.

* گوش چپتان را بر روی شانه ی چپتان بگذارید بازوی چپتان را مانند خرطوم فیل بکشید و به زانو ها استراحت بدهید، در جلوی بدنتان علامت بی نهایت را تشکیل دهید. این حرکت را سه تا پنج بار انجام دهید.

9) حرکت خمیازه یکی از حرکات ورزشی مغز برای تسکین استرس ناشی از یادگیری و عملکرد است.

* ماهیچه ها را به آرامی در محل اتصال آرواره ها ماساژ دهید.

10) نقاط مثبت: در تسکین استرس و تقویت حافظه کمک کننده است.

* به آرامی بالای چشم ها میان ابرو و خط مو را با نوک انگشتانتان لمس کنید. چشمانتان را ببندید و به آرامی و عمیق برای چند ثانیه نفس بکشید. این حرکت را سه بار تکرار کنید.

منبع: مشاورکو

 

 

17 پاسخ
  1. زاهد گفته:

    وقفه انداختن در حرکت های ورزشی روزمره موجب می شود جریان خون در چندین بخش مغز از جمله ” هیپو کامپ ” افت پیدا کند.
    دکتر « جی کارسون اسمیت » نویسنده ارشد این مطالعه از دانشکده سلامت عمومی دانشگاه مریلند گفت : می دانیم هیپوکامپ نقش مهمی در یادگیری و قدرت حافظه دارد و اولین بخشی از مغز است که در مبتلایان به بیماری آلزایمر کوچک می شود.به طور معمول کوچک شدن هیپوکامپ در اواخر دوران بزرگسالی ظاهر می شود که به اختلال در حافظه و افزایش خطر زوال عقل ی منجر می شود. بررسی های پیشین حاکی از آن است که هیپوکامپ از طریق افزایش حجم به حرکت های ورزشی واکنش نشان داده و بهبود وضعیت حافظه فضایی را به دنبال دارد.
    در این بررسی تعدای ورزشکار 50 تا 80 سال که حداقل 15 سال سابقه انجام ورزش های مقاومتی دارند حضور داشتند.این افراد به طور معمول در هفته حداقل چهار ساعت تمرن های مقاومتی شدیدی انجام می دادند.محققان با استفاده از اسکن های مغزی جریان خون مغز این افراد را دوره انجام مرتب حرکت های ورزشی و نیز بازه 10 روزه خودداری از فعالیت های ورزشی ارزیابی کردند.
    به گزارش مدیکال دیلی ، محققان تاکید کردند در مدت 10 روز خودداری افراد از ورزش ، جریان خون مغزی در هشت بخش از این عضو حیاتی مغز به طور چشمگیر کاهش پیدا می کند.

    پاسخ
  2. مشاور گفته:

    سکته دوباره و بیماری عروق کرونری منجر به مرگ می شود.اما اخیرا تحقیقات ثابت کرده که ورزش به تنهایی تا حدود 20 درصد یا بیشتر می تواند کاهش مرک و میر شود.

    پاسخ
  3. مشاور گفته:

    تشنج ، صرع، سردرد های مدارم، خونریزی نغزی، عفونت مغزی، فراموشی، عقب ماندگی ذهنی، مرگ مغزی، اختلالات خلقی- روانی و اختلالات هورمونی از جمله پیامد های ضربه به سر هستند که هر یک از این عوارض می توانند تا پایان عمر همراه بیمار باقی بمانند و حتی با مصرف دارو و جراحی به طور کامل برطرف نخواهند شد.یکی از رشته های ورزشی پر طرفدار در دنیا یک عامل بسیار مهم برای نابودی سلول های مغزی ورزشکاران است.پژوهشگران دریافته اند ورزش محبوب راگبی ها در کشور ایالات متحده بسیار محبوب است سبب نابودی و پیری سلول های مغزی ورزشکاران می شود.گفتنی است محققان با مطالعه بر روی ورزشکاران دریافته اند از بین بازیکنان بازنشسته این رشته ورزشی حدود 30 درصد آنها به بیماری هایی مانند آلزایمر ، پارکینسون و سایر اختلالات مغزی دچار شده اند.بررسی ها نشان می دهند ، بروز آلزایمر حتی در سنین پایین این ورزشکاران دیده شده و دلت آمریکا در عین حال از پرداخت غرامت به بازیکنان زیر 45 سال که حداکثر 5 سال بازی کرده اند خود داری می کند.

    پاسخ
  4. مشاور گفته:

    محققان هنوز مطمئن نیستند که میزان مورد نیاز ورزش برای بهتر شدن تقویت حافظه چقدر است اما چیزی که میدانیم این است که حتی مقدار بسیار کمی ورزش و فعالیت فیزیکی می تواند به بهتر شدن تقویت حافظه شما کمک کند و این تاثیر وقتی بیشتر می شود که مرتبا و حداقل سه باز در هفته ورزش کنید.هدف نهایی شما باید ورزش به مدت 30 دقیقه در روز در بیشتر روزها هفته باشد که بهترین حالت برای قلب است.مطالعات متعدد نشان داده اند که جلسات ورزشی 30 دقیقه ای برای مغز نیز بسیار مفید است.

    پاسخ
  5. زهرا صالحی گفته:

    مطالعات مختلف نوع ورزش خاصی را مشخص نگرده اند اما محققان می گویند که برای بهره مند شدن از منابع ورزش نیازی نیست که خود را خسته و فرسوده کنید.برخی مطالعات نشان می دهند که حتی پیاده وری مرتب هم به کارکرد بهتر و تقویت مغز کمک می کند.دانشمندان ارتباطی بین قلب سالم و مغز سالم یافته اند که نشان می دهد ورزش نه تنها برای قلب بلکه برای تمام بدن مفید است، همانطور که قلب و شش ها واکنشی سریع نسبت به دویدن بر روی دستگاه دوی ثابت نشان می دهند، مغز هم به آرامی با هر قدم فعالیت می کند.برای سلامت دائمی مغز ، روزانه حداقل 30 دقیقه فعالیت جسمانی می تواند نقش شایان توجهی داشته باشد.
    همچنین یوگا و مدیتیشن استرس را تخلیه می کند.استرس قاتل حافظه است اما یوگاو مدیتیشن با کاهش استرس ، پایین آوردن فشار خون، کاهش سرعت تنفس، کاهش سرعت متابولیسم و آزاد کردن تنش از ماهیچه ها ، ذهن را تقویت می کنند.

    پاسخ
    • مشاور گفته:

      تغییرات مغزی وابسته به سن بسیار آهسته رخ می دهند.نباید پس از چند هفته ورزش کردن انتظار یک تغییر باور نکردنی را داشته باشید.اما به تدریج باید منتظر نتایج باشید.یک مطالعه نشان می دهد که در افرادی که شروع به پیاده روی کرده بودند پس از 6 ماه توانایی انجام عملکرد های چند گانه بهبود پیدا کرد.کلید به دست آوردن این گنج این است که پشتکار داشته باشید و به ورزش کردن ادامه دهید.

  6. مشاور گفته:

    ورزش جریان خون را در کل بدن افزایش می دهد و بالطبع جریان خون در مغز نیز افزایش می یابد.به نظر می رسد افزایش جریان خون در مغز فرآیند از دست رفتن بافت سلولی مغز را که در حدود 40 سالگی شروع می شود کند می کند. کریستین اندرسون مشاور تناسب اندام دانشگاه فرانسیسکو می گوید : ورزش از بسیاری جهات بر روی سیستم عصبی تاثیرگذار است از جمله تاثیرات مواد مخدر و مواد شیمیایی که احساس رضایتمندی کاذب در انسان ایجاد می کنند را از بین می برد.به عبارت دیگر اگر نمی خواهید احساس شادمانی در شما زودگذر باشد می توانید به ورزش کردن روی بیاورید.به گفته اندرسون وقتی که ورزش می کنید بهتر فکر می کنید، روحیه قوی تری دارید و کارهای روزمره تان را به نحو احسن انجام می دهید.سیستم عصبی تحریم شده و بازدهی بسیار بالایی پیدا می کند..
    اگر چه بسیاری از ما شنیده ایم که «جنگ نوعی بحران است » می توان افسردگی را هم بحران زندگی دانست که تاثیر مستقیم بر حافظه و کارهای روزمره حتی از خواب بیدار شدن، لباس پوشیدن و کارایی انسان دارد.اگر شما بتوانید کنترل بدن خود را در دست بگیرید می توانید بر همه بحرانها غلبه کنید.

    پاسخ
    • مریم گفته:

      ورزش فواید زیادی بر سلامتی دارد، مساله ای که شاید کمتر به آن پرداخته شده باشد، تاثیر ورزش بر کارایی مغز است.انجام ورزش به معنای داشتن شرایط فیزیکی سالم، قلبی سالم و ماهیچه هایی قوی است.آنچه که اطلاعات کمتری درباره آن داریم تاثیر ورزش در رساندن هوای تازه به پرده مغز است.علاوه بر احساس شادابی که ورزش ایجاد می کند،بالابردن حافظه و هوش ، جلوگیری از افسردگی و استرس از تاثیرات ورزش است.
      اگر تصمیم دارید توانایی های مغزی و کارایی شناحتی خود را بالا ببرید خود را برای ورزش کردن آماده کنید.
      دویدن تاثیرات شگفت آوری بر حافظه دارد.ورزش باعث تولید نرون های مغزی جدید می شود.مطالعاتی که در موسسه پزشکی هوارد هیوج انجام شده ، نشان داده است که موش هایی که فعالیت فیزیکی مداوم داشتند 2.5 برابر بیشتر نرون تولید می کنند.فعالیت ورزشی باعث بهتر شدن شرایط رگ های خونی در هیپوکامپ ( ناحیه مغزی ) می شود.این فعالیت باعث جلوگیری از تحلیل رفتن مغز و تغییرات سلول های خاکستری و قسمت سفید مغز می شود.به هنگام فعالیت فیزیکی جریان خون در مغز شبیه می شود . مغز بیشتر اکسیژن دریافت می کند.ورزش درمانی برای پیری مغز است.

  7. manoochehr گفته:

    ورز ش خیلی خوبه.من وقتی مدرسه میرفتم بعضی وقتها دسته جمعی ورزش میکردیم.روزایی که ورزش میکردیم واقعا هم از نشستن زیاد خسته نمیشدم.و هم حوصله و علاقه ام به درس بیشتر میشد.

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.