چرا حل اختلافات زناشویی انقدر مهم است؟+ راهکارهای اساسی

توانایی حل اختلافات زناشویی از مهم ترین مهارت های زندگی می باشد که بسیاری از زوجین آن را به درستی کسب نمی کنند، در این مقاله به بررسی این مهارت و راه های لازم برای حل اختلافات زناشویی پرداخته شده است.

زنان و مردان با هم متفاوت هستند و افرادی که با یکدیگر ازدواج می کنند هر کدام ویژگی ها و خصوصیت های منحصر به خودشان دارد و این ویژگی ها در زنان و مردان متفاوت می باشد، این تفاوت ممکن است اختلافاتی را بین آن ها به وجود آورد.

روانشناسی دعوای زن و شوهر

افراد خصوصیت ها و ویژگی هایشان را بر اساس ژنتیکشان به دست می آورند و این تفاوت های ژنتیکی در خصوصیات جسمانی آن ها دیده می شود، زیرا اگر به اثر انگشت دو نفر دقت کنید هیچ گاه یکسان نمی باشد.

همچنین خصوصیات چهره هر فرد منحصر به فرد می باشد و باعث می شود که یکدیگر را به خوبی شناسایی کنیم و سایر تفاوت هایی که بین افراد وجود دارد غیر جسمانی می باشد.

بعضی اوقات اختلافاتی وجود دارد که نمی توان با نگاه به شخص آن اختلاف ها را شناسایی کرد در حالی که آن اختلاف ها وجود دارد.

مثلا بعضی افراد درون گرا و بعضی ها برون گرا می باشند و این یک نوع تفاوت شخصیتی می باشد. تفاوت های شخصیتی نشان می دهد که فرد کارهای مهم و ضروری زندگی اش را به چه صورتی انجام می دهد.

در روانشناسی دعوای زن و شوهر ما انسان ها در مورد موضوعات مختلف شیوه های متفاوتی را برای حل آن ها در نظر می گیریم و به عبارت دیگر نسبت به موضوعات اختلاف نظر داریم. مثلا درمورد چگونگی تربیت و بزرگ کردن بچه ها، نحوه رانندگی، روش سپری کردن اوقات فراغت و جنبه های دیگر زندگی ایده و سلیقه های متفاوتی داریم و به خاطر همین تفاوت ها، اختلاف هایی بین ما به وجود می آید.

برای حل این اختلاف ها نباید راه های اشتباهی را در نظر بگیریم و هر طور شده از شر آن ها رها شویم بلکه باید یاد بگیریم تفاوت های یکدیگر را بپذیریم و با آن کنار بیایم.

هدف از ازدواج خوب چیست؟| راهکار هایی برای حل اختلاف

هدف از ازدواج خوب این است که زوج ها باید یاد بگیرند که چطور به صورت یک تیم با یکدیگر کار کنند و از اختلاف هایشان برای جرو بحث و دعوا استفاده نکنند و به جای آن سعی کنند از اختلاف ها برای خود زندگی بهتری بسازنند و در کنار یکدیگر از زندگی لذت ببرند.

حل اختلاف ها یک نوع روش کار تیمی می باشد، به طوری که تا وقتی دعوایی پیش نیاید ما نمی توانیم تشخیص دهیم که اختلافات ما چه هستند و نمی توانیم تفاوت ها را به خوبی بشناسیم.

در این جا منظورمان تفاوت سلیقه ها و اختلاف نظر های ساده نمی باشد بلکه بر اساس نظر مشاوران دعوا زمانی به وجود می آید که دو زوج احساس می کنند در مورد موضوعات متفاوت اختلاف دارند و نظرات آن ها متفاوت می باشد. این نظرات متفاوت بر روی رفتارشان تاثیر منفی می گذارد و باعث ناسازگاری و ناهماهنگی در رابطه می شود.

افرادی که با یکدیگر زندگی می کنند ممکن است در حوزه های مختلف زندگی مانند غذا خوردن، رانندگی، مسائل جنسی، پول، خویشاوندان، اعتقادات، تربیت فرزندان، گذراندن اوقات فراغت و …با یکدیگر تفاوت نظر داشته باشند به حدی که ممکن است بر سر این موضوعات دعوا کنند.

اما باید دقت داشته باشید که اختلافات همیشه بد نبوده و در هر ازدواجی اجتناب پذیر می باشد. به عبارت دیگر همه ازدواج ها اختلاف دارد و غیر ممکن است ازدواجی بدون اختلاف باشد.

همانطور که گفتیم هر فرد ویژگی و خصوصیات خاص خودش را دارد و هنگام ازدواج با فردی دیگری ازدواج می کنید باید بدانید که مانند هر انسان دیگری خصوصیات منحصر به فرد خودش را دارد.

در ازدواج باید هدف خود را از دست دادن اختلاف ها در نظر بگیرید به همین دلیل شما باید یاد بگیرید که چطور با یکدیگر مانند اعضای گروه هماهنگ شوید تا با کمک یکدیگر برای رسیدن به یک هدف مشخص اقدامات لازم را انجام دهید.


پیشگیری از ایجاد اختلاف بین زن و شوهر

در صورتی که زوجین یاد بگیرند که اختلاف هایشان را چگونه حل کنند، بهتر می توانند با یکدیگر زندگی کنند و خواهند توانست به خوبی یکدیگر را درک کرده، از یکدیگر پشتیبانی و حمایت کنند در این هنگام آن ها ازدواج موفقی خواهند داشت و پیشگیری از ایجاد اختلاف بین زن و شوهر انجام می شود.

وقتی که زوجین بتوانند از لحاظ عاطفی به خوبی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند برای زندگی در کنار یکدیگر از هماهنگی بیشتری برخوردار خواهند بود.

اگر بین زن و شوهر اختلاف به وجود آید و این اختلاف حل نشود، هماهنگی به درستی بین آن ها به وجود نخواهد آمد و زندگی آن ها به میدان نبردی تبدیل خواهد شد، رفتار نامناسبی با یکدیگر خواهند داشت و یکدیگر را با سخنان و کلمات نامناسب مورد خطاب قرار خواهند داد.

پس از درگیری و اختلافات، فاصله عاطفی آن ها به تدریج بیشتر می شود و ممکن هر کدام از این زوجین پا پس بکشند و دیگر حاضر نباشند با یکدیگر به زندگی مشترک ادامه دهند.

مثلا شوهر ممکن است بگوید ما برای هم دیگر ساخته نشده ایم و یا همسرش اتفاقات خوش اوایل زندگی را یادآوری کند و بگوید اوایل زندگی چقدر حالمان خوب بود و خوش بودیم، این حرف ها دلایل خاص خودش را دارد و به این دلیل پیش می آید که زوجین یاد نگرفته اند اختلافشان را به درستی حل کنند.

آن ها شاید هرگز نتوانسته اند این اختلاف ها و مشکلات را به درستی پیش بینی کنند، چون در اوایل ازدواج زن و شوهر اختلاف هایی که پیش می آید را به ندرت شناخته و آن ها را تشخیص می دهند و ممکن است به سختی باور کنند که زمانی ممکن است اختلافات جدی و سختی برای آن ها به وجود آید و مشکلاتی را برای آن ها ایجاد کند.

آیا زوجین می توانند اختلاف ها را حل کنند؟

بر اساس نظر مشاوران زوجین می توانند اختلاف های خود را به درستی حل کنند، به شرطی که راه حل اختلاف ها را به خوبی یاد بگیرند که چطور می توانند این مشکلات را برای خود حل کنند.

مهارت هایی که برای حل اختلاف به کار می رود به سادگی به دست نمی آید و باید در افراد تغییراتی به وجود آید این تغییرات باید در زمینه نگرش و رفتار فرد باشد.

آن ها باید گوش دادن را به خوبی یاد بگیرد تا بتواند به صحبت های طرف مقابل به خوبی گوش دهد همچنین باید با احترام با همسرش صحبت کند و رفتار محترمانه ای با او داشته باشد در این صورت به خوبی می توانند درباره راه حل ها به درستی گفت و گو کند.

مهارت هایی که افراد برای زندگی مشترک باید یاد بگیرند آسان نیست اما اگر آن ها یاد بگیرد و برای حل اختلاف های خود از آن ها استفاده کنند به نتایج موفقیت آمیزی دست خواهند یافت.

چرا حل اختلاف ها مهم است؟

زمانی که افراد اختلاف ها و تفاوت های بین خود را به درستی بشناسند، روش ها و اصول اختلاف را یاد بگیرند و به درستی از آن ها استفاده کنند به مرور زمان در زندگی آن ها تغییراتی به وجود خواهد آمد و باعث خواهد شد که ازدواج و زندگی مشترک موفق و لذت بخشی داشته باشند.

اما هنگامی که رابطه آن ها خوب باشد باید پیوسته از آن مراقبت کنند، نباید این رابطه را نادیده بگیرند و نسبت به آن بی توجه باشند. زوجین باید در هر شرایط و موقعیتی که قرار می گیرند اصول صحیح و درست را به کار ببرند تا بتوانند از بحران ها با آرامش و موفقیت عبور کنند و زندگی شادی را برای خود به وجود آورند.

به طور کلی زمانی که زوجین مهارت های حل اختلاف را به خوبی فرا بگیرند در آن صورت مفهوم ازدواج و خوشبختی را به خوبی خواهند فهمید.

زمانی که زوجین به مشکلی برخوردند برای این که اختلاف های خود را به طور اصولی و دقیق حل کنند می توانند از یک مشاور و روانشناس کمک بگیرند تا زندگی بادوامی برای خود شکل دهند.

۵ راهکار برای حل اختلافات خانوادگی

1. کمی به هم دیگر فرصت بدهید

اگر احساس می کنید تلاش زیاد شما برای باهم بودن باعث افزایش درگیری میان شما شده است بهتراست کمی از هم فاصله بگیرید و اجازه دهید تا همسرتان در تنهایی کمی به شرایط پیش آمده فکر کند. البته این فرصت به این معنی نیست که یکدیگر را کاملا رها کنید بلکه باید به یکدیگر فرصتی برای شناخت و حل مسائل پیش آمده بدهید.

2. به خواسته های همسرتان احترام بگذارید| ۵ راهکار برای حل اختلافات خانوادگی

نکته دیگری که بسیاری از زوجین به آن توجه ندارند خواسته های یکدیگر است، در ابتدا باید خواسته همسر خود را درک کنید سپس به آن احترام بگذارید و در مورد آن فکر کنید. البته این بدین معنی نیست که تمام خواسته های همسر خود را انجام دهید بلکه به او گوش دهید و در مورد خواسته هایش صحبت کنید.

3. خط قرمز های خود را مشخص کنید

سعی کنید با لحنی مشخص و بدون طنز یا شوخی به همسر خود بگویید که چه رفتاری را نمی توانید تحمل کنید، توجه کنید که نباید صدای خود را بالا ببرید یا عصبی شوید بلکه صدای شما باید آرام و گیرا باشد. اگر مشکل همسرشما ریشه ای بوده و قادر به کنترل خود نمی باشد بهتراست که از مشاور کمک بگیرید.

4. جبران گذشته| ۵ راهکار برای حل اختلافات خانوادگی

هیچ گاه نقش خود را در مشکلات فراموش نکنید، سعی کنید اشتباهات خود را جبران کنید و به همسرتان نشان دهید که دیگر آن آدم گذشته نیستید و از اشتباهات خود درس گرفته اید.

5. مدیریت افکار سمی

سعی کنید افکار سمی و منفی خود را مدیریت کنید، اگر با خود تکرار کنید که انتخاب اشتباهی داشته اید یا همسرتان مرد بی مسئولیتی می باشد به مرور آن را باور می کنید یا حتی شروع می کنید به پیدا کردن معایب بیش تر. بنابراین سعی کنید به ویژگی های مثبت همسر خود فکر کنید و افکار منفی و سمی را فراموش کنید.

منبع : چرا حل اختلافات زناشویی انقدر مهم است؟+ راهکارهای اساسی 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.