معجزه در بهبود مهارت اجتماعی در نوجوانان بدون دارو

ایجاد مهارت های اجتماعی بخش مهمی از رشد یک نوجوان است. این مهارت‌های اصلی نه تنها به نوجوانان کمک می‌کند تا دوستان، ایجاد و حفظ روابط خود را حفظ کنند، بلکه نقش مهمی در سلامت روانی و عاطفی نوجوانان دارند(منبع).

چرا یادگیری مهارت اجتماعی مهم است؟

مهارت های اجتماعی ابزارهایی هستند که کودکان برای برقراری ارتباط با دیگران، حل مشکلات و ایجاد روابط استفاده می کنند. مهارت هایی مانند به اشتراک گذاشتن، نوبت گرفتن، درک احساسات و برقراری ارتباط به کودکان کمک می کند تا تعامل مثبتی با خانواده، دوستان و همکلاسی ها داشته باشند.

با پرورش این مهارت‌ها، به فرزندتان کمک می‌کنید تا پایه‌ای برای ارتباطات مطمئن، رشد عاطفی و احساس تعلق ایجاد کند که همه برای گذر از دوران کودکی و ایجاد ارتباطات معنادار ضروری هستند(منبع).

مهارت‌های اجتماعی شامل همه چیز از درک و احترام به احساسات همسالان گرفته تا ابراز احساسات، حل و فصل مسالمت‌آمیز تعارضات و همکاری در یک تیم است. این مهارت‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند، زیرا نوجوانان در دوران نوجوانی گذر می‌کنند و با موقعیت‌های چالش برانگیز کنار می‌آیند.

توانایی برقراری ارتباط با همسالان و ایجاد روابط معنادار می تواند احساس انزوا را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. بنابراین در کنار توسعه و بهبود مهارت‌های اجتماعی، پرداختن به چالش‌های عاطفی که ممکن است جوانان با آن مواجه شوند، مانند مقابله با تنهایی نوجوانان، به همان اندازه مهم است(منبع).

رواندرمانی

با استفاده از این پنج استراتژی قدرتمند:

  • درمانی مهارت‌های اجتماعی – رفتارهای هیجانی،
  • داستان‌گویی اجتماعی،
  • بازی گفتگو،
  • بازی ساختن
  •  ایفای نقش

 کودک شما می‌تواند تعاملات اجتماعی را بهبود بخشد. این روش ها به کودکان کمک می کند حالات چهره را درک کنند و در محیطی شاد ارتباط موثر برقرار کنند.

درمانگران دریافته‌اند که این فعالیت‌های تعاملی رفتارهای اجتماعی بهتر و روابط قوی‌تر با همسالان را تقویت می‌کنند. این برنامه ها به ویژه برای کودکان اوتیستیک و دانش آموزان دبستانی مفید است و به آنها در موقعیت های چالش برانگیز و برخوردهای اجتماعی روزمره کمک می کند(منبع).

روانکاوی

توسعه مهارت های اجتماعی خوب یک فرآیند مادام العمر است که می تواند کیفیت زندگی، روابط و آینده شغلی فرد را افزایش دهد. با درک اهمیت این مهارت‌ها و تلاش فعالانه برای بهبود آنها از طریق راهبردهایی مانند گوش دادن فعال، درک نشانه‌های غیرکلامی، و مشارکت در همدلی، افراد می‌توانند به طور موثر در دنیای اجتماعی حرکت کنند و ارتباطات معناداری ایجاد کنند(منبع).

نقشه مغزی و تشخیص

الکتروانسفالوگرافی کمی یا نقشه مغزی (QEEG) در حال تبدیل شدن به یک روش رایج برای تشخیص اختلالات عصبی است و با پیروی از توصیه های آکادمی نورولوژی آمریکا (AAN) و انجمن نوروفیزیولوژی بالینی آمریکا (ACNS)، می توان از آن به عنوان یک روش مکمل در تشخیص استفاده کرد. صرع، بیماری های عروقی، زوال عقل و آنسفالوپاتی. با این حال، 

مطالعات کمی اهمیت QEEG را در تشخیص اختلالات روانی و تغییراتی که در نتیجه درمان اتفاق می‌افتد را تایید می‌کنند

 بنابراین نیاز به تحلیل هایی در این زمینه وجود دارد. هدف از این مطالعه تجزیه و تحلیل سودمندی QEEG در تشخیص افراد مبتلا به اختلالات اضطراب فراگیر است(منبع).

نوروفیدبک

نوروفیدبک برای درمان اختلالات روانشناختی و علائم فیزیولوژیکی و عصبی همراه آنها ایمن و موثر است. علاوه بر این، هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان بی خطر است.

این پروتکل ها شامل تحریک خارجی یا دارو نمی شوند. در عوض، نوروفیدبک صرفاً وسیله‌ای برای اندازه‌گیری و نمایش فعالیت امواج مغزی بیمار است تا مراجع بتواند تغییرات دلخواه سالم را ایجاد کند(منبع).

یکی از جنبه های کلیدی آموزش نوروفیدبک، توانایی آن در درگیر شدن و اصلاح کنترل هیجانی است. این به ویژه برای افراد جوان مفید است و به آنها کمک می کند تا در مناظر پیچیده اجتماعی زندگی خود حرکت کنند. تنظیم عاطفی پیشرفته به تعاملات اجتماعی بهتر، تقویت روابط مثبت و احساس سالم از خود کمک می کند(منبع).

با مرکز نوروفیدبک و لورتا تهران آشنا شوید.

تی دی سی اس

تحریک جریان مستقیم ترانس کرانیال (tDCS) ممکن است یک روش درمانی امیدوارکننده برای تقویت ایمن درمان هایی باشد که شناخت اجتماعی و مهارت های اجتماعی را هدف قرار می دهند(منبع).

tDCSیک روش تحریک عصبی غیر تهاجمی است که در آن یک جریان الکتریکی با شدت کم از طریق دو الکترود از مغز عبور می کند و باعث تغییر در تحریک پذیری قشر مغز می شود. تأثیر آن بر اختلالات روانپزشکی نتیجه القای پلاستیسیته سیناپسی است که در طی جلسات و بعد از آن رخ می دهد و نوروپلاستیسیته ناکارآمد این اختلالات را تنظیم می کند(منبع).

اختلال های روانشناختی که باعث کاهش مهارت های اجتماعی می شود:

اختلال در مهارت های اجتماعی و فقدان احساسات را می توان با شرایط مختلف از جمله اوتیسم، اسکیزوفرنی و شرایطی که باعث زوال عقل می شود مشاهده کرد. این علائم اغلب با علائم عاطفی دیگر همراه است. هر زمان که این علائم یا سایر علائم نگران کننده را تجربه کردید، از روانشناس مشورت بگیرید(منبع).

اختلال اضطراب اجتماعی یک بیماری شایع سلامت روان است که می تواند هر فردی را تحت تاثیر قرار دهد. اکثر افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند قبل از 20 سالگی علائم را تجربه می کنند. افرادی که زن در بدو تولد (AFAB) تعیین می‌شوند، نسبت به افرادی که در بدو تولد مرد هستند (AMAB) میزان اضطراب اجتماعی بالاتری را تجربه می‌کنند.

اختلال اضطراب اجتماعی غیر معمول نیست. تقریباً 5 تا 10 درصد از مردم در سراسر جهان به اختلال اضطراب اجتماعی مبتلا هستند. این سومین اختلال شایع سلامت روان پس از اختلال مصرف مواد و افسردگی است(منبع).

نشانه پایین بودن مهارت اجتماعی در نوجوانان

همه نوجوانان گاهی اوقات با مهارت های اجتماعی دست و پنجه نرم می کنند همه بزرگسالان نیز!

 اما مهم است که علائمی را بشناسید که نشان می دهد نوجوان شما با موانعی بزرگتر از حد انتظار روبرو می شود.

نوجوان شما ممکن است به طور مداوم از تماس چشمی اجتناب کند یا در درک نشانه های غیرکلامی مشکل داشته باشد. این را می توان با اضطراب اجتماعی و عصبی بودن جفت کرد. وقتی صحبت می کنند به آنها گوش دهید. آیا آنها در شروع یا ادامه مکالمات مشکل دارند؟ آیا اغلب از لحن نامناسبی استفاده می کنند؟

نشانه های دیگر عبارتند از انزوای اجتماعی، مانند اجتناب از گذراندن وقت با همسالان خود یا ایجاد روابط دوستانه نزدیک. هنگام تعامل با دیگران به آنها توجه کنید. اگر نوجوان شما نامنظم رفتار کند، این اغلب نشانه ای است که او مطمئن نیست چگونه رفتار کند(منبع).

منبع : معجزه در بهبود مهارت اجتماعی در نوجوانان بدون دارو

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.