ترک حشیش | بهترین روش ترک اعتیاد به حشیش
هترین روش ترک اعتیاد به حشیش چیست؟
بسیاری از افرادی که به حشیش اعتیاد دارند به دنبال روش های آسان و بدون درد برای ترک هستند، اعتیاد به حشیش و یا اعتیاد به کانابیس های دیگر یک نوع بیماری ذهنی می باشد و ذهن را بیش تر از جسم درگیر می کند، در صورتی که فرد مبتلا به حشیش قصد ترک آن را داشته باشد باید توجه کند آمادگی ذهنی برای این کار بسیار مهم می باشد.
میزان وابستگی به حشیش و اعتیاد زدایی آن نسبت به مواد دیگر از جمله شیشه بسیار کمتر می باشد به همین دلیل ترک حشیش نسبت به مواد مخدر دیگر آسان تر می باشد در ادامه این مقاله روش های ترک حشیش را بیان می کنیم.
فرآیند درمان اعتیاد به حشیش
حشیش از صمغ گیاه شاهدانه به وجود می آید و ترکیباتی مانند THC در حشیش وجود دارد که یک نوع آنتوژن به شمار می آید ، گیاه حشیش نام های دیگری مانند پنیر، بنگ و چرس را دارد، حشیش یکی از مواد توهم زا می باشد که به رنگ قهوه ای بوده و تاثیرات آن مانند گیاه گل است و به صورت کشیدنی، استنشاق و خوردن با مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
ماده حشیش بر روی مغز و یادگیری تاثیرات بسیاری می گذارد و باعث تحلیل بافت مغز و سلول های مغزی می شود و از دیگر اثرات این ماده می توان به کاهش حافظه، اختلالات روانی و توهم اشاره نمود و اثرات حشیش در بازه زمانی نیم تا یک ساعت نشان داده می شود.
برای ترک حشیش باید از مراحل خاصی عبور کرد آگاهی از این مراحل باعث می شود که بدانید علائمتان موقتی می باشد و شما در حال عبور از اعتیاد و رسیدن به ترک هستید در این مقاله در مورد این علائم توضیحات بیش تری را ارائه می دهیم تا شما با آن ها آشنا شوید.
مرحله اول ترک حشیش، بروز علائم جسمانی و فیزیکی
بعد از این که فرد اقدام به ترک حشیش می کند ۶ تا ۱۰هفته زمان برای سم زدایی بدن لازم است تا سموم آن به طور کامل از بدن خارج شود در ۱۲ روز اول احتمال این که فرد مصرف کننده به سمت حشیش برگردد بسیار زیاد است، اغلب افرادی که به سمت مصرف دوباره می روند به دلیل تحمل نکردن علائم ترک مصرف می باشد اما توجه داشته باشید که این علائم زودگذر هستند و تنها چند روز ادامه دارند و از جمله علائم جسمی مصرف حشیش می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- سردرد های مزمن
- عرق سرد
- کم اشتهایی یا پر اشتهایی
- لرزش
- تب و لرز
- دردهای شکمی
در این بازده زمانی بازدهی و عملکرد فرد نسبت به زمانی که حشیش مصرف می کرده بسیار کمتر می باشد زیرا دائما به فکر مصرف دوباره حشیش است اما با گذشت زمان دوباره به حالت عادی خود باز می گردد.
یکی دیگر از روش هایی که در زمان ترک حشیش باید به آن توجه کرد تمرکز بر روی چیزها و کسانی است که دوستشان دارید و وجود آن ها به شما انگیزه می دهد تا دوباره به سمت مواد مخدر نروید و بتوانید مدت زمان ترک را با موفقیت پشت سر بگذارید بعد از این که ۱۲ روز از فرآیند ترک گذشت، ترک وارد فاز و مرحله جدیدی می شود به همین دلیل باید اطلاعات و آگاهی خودتان را در زمینه کانابیس افزایش دهید.
مرحله دوم ترک حشیش، بروز علائم روانی
بعد از این که ۱۲ روز از ترک حشیش گذشت اثرات روانی ناشی از ترک اعتیاد به حشیش نمایان می شود علائم روانی مصرف حشیش بیش تر از علائم جسمی آن می باشد و تا حد بسیاری باعث آزار و اذیت فرد می شود از جمله علائم روانی ترک حشیش می توان به موارد زیر اشاره نمود
- احساس خستگی مزمن
- احساس خشم شدید و پرخاشگری
- تحریک پذیری و حساسیت افراطی نسبت به مسائل پیرامون
- بروز اختلالات خواب نظیر بی خوابی های شدید و دچار شدن به کابوس های شبانه
- احساس افسردگی شدید
علائم روانی برای فرد بسیار آزاردهنده است و باعث می شود فرد از مسیر ترک بازگردد در این شرایط باید فرد به روانشناس مراجعه کند تا راهکارهای عملی به خوبی ارائه شود برای کاهش این علائم از عود مجدد و تشدید اعتیاد به حشیش باید پیشگیری های لازم را انجام داد.
مرحله سوم ترک حشیش، دوران بلوغ
یکی از علائم ترک حشیش این است که فرد دچار هویت کاذب می شود و بعد از این که سه هفته از آن شرایط گذشت علائم هویت کاذب او از بین می رود و فرد دوران جدیدی را تجربه می کند در این مرحله شخص سعی دارد تا هویت اصلی خود را پیدا کند موارد زیر می تواند در پیدا کردن هویت اصلی به فرد کمک کننده باشد.
- افکار خود را در این دوران با دوران مصرف مقایسه کند
- بر روی آینده و هدف هایش تمرکز داشته باشد و فکر کردن به این که کجا هستند و به کجا می خواهند بروند.
- هنگامی که با مشکلات رو به رو می شود شیوه قدیمی خود را کنار بگذارد و به دنبال راهکارهای جدیدی باشد.
- اکنون در مرحله جدید از زندگی اش قرار دارد و هنوز در ابتدای راه است و راه درازی را در پیش دارد.
در مرحله بلوغ عواملی می تواند باعث که فرد از درمان و ترک حشیش منصرف شود و دوباره به سمت مواد مخدر برگردد، این عوامل شامل موارد زیر می شوند.
- فرد از فرایند درمانش احساس پوچی و نا امیدی می کند
- مواجه شدن با عدم بلوغ خود
- نداشتن راه حل جایگزین برای آرام کردن خود و رو به رو شدن با مشکلات
روش های درمان ترک حشیش
در بالا شرایطی که ممکن است افراد به سمت مصرف مجدد حشیش بروند را بیان کردیم این عوامل در دوران درمان و بعد از آن این حس را در فرد القا می کنند که دوباره به سمت مصرف مواد برگردند در این شرایط شما باید بر روی فکر و ذهن خود مسلط باشید و بیاموزید که چطور افکارتان را در دست بگیرید و برای تغییر سبک زندگی تان تلاش کنید در این موقعیت کمک گرفتن از مشاور و فرد متخصص تاثیر بسیاری دارد و بسیار برای شما کمک کننده خواهد بود.
برای ترک حشیش گزینه های درمانی بسیاری وجود دارد و برخی از افراد به کلینیک های روانشناسی مراجعه می کنند تا با استفاده از سم زدایی و یا تعویض خون اقداماتی را برای ترک انجام دهند توجه داشته باشید که سم زدایی به صورت تدریجی و ناگهانی اتفاق می افتد و فرد برای این که ترک موفقیت آمیزی داشته باشد باید اراده و انگیزه او برای ترک کردن قوی باشد.
روش مدیریت رفتاری
روش مدیریت رفتاری یک نوع تقویت است که برای ترک و جلوگیری از بازگشت مجدد به سمت اعتیاد مورد استفاده قرار می گیرد در این صورت زمانی که مصرف کننده حشیش ترک کرد و پاک شد می توانند از خدمات مختلفی مانند کوپن کالا استفاده کند استفاده از این روش ها برای تشویق کردن فرد معتاد و ادامه به ترک و تحمل عوارض آن مناسب می باشد.
ترک و درمان حشیش به مراقبت های روان شناختی و دریافت خدمات روان درمانی نیاز دارند که شامل مواردی مانند درمان های شناختی- رفتاری، گروه درمانی و خانواده درمانی می شود در این شرایط روانشناسان به طور کامل به بررسی ریشه های اعتیاد و شناخت دقیق آن ها می پردازند و در صورتی که به طور دقیق آن ها را حل و فصل کردند می توانند از شر اعتیاد خلاص شوند.
در صورتی که فرد بیمار دچار وسوسه مصرف شد در این حالت روانشناس از راهکارهای عملی برای مقابله با وسوسه استفاده می کند و به فرد کمک می کند تا از بازگشت و لغزش های مکرر جلوگیری نماید توجه داشته باشید که حشیش اثرات توهم زایی دارد به همین دلیل باید در مورد روش های ترک مواد توهم زا اطلاعات خود را افزایش دهید.
نکاتی برای موفقیت در ترک حشیش
در ادامه ابن مقاله راهکارهایی را پیشنهاد می دهیم تا از مصرف دوباره مواد مخدر جلوگیری شود و فرد ترک موفقیت آمیزی داشته باشد.
- سعی کنید برنامه ریزی منظم و دقیقی داشه باشید تا یک نظم جدید در زندگی روزانه و هفتگی شما ایجاد شود.
- با افراد جدید ارتباط برقرار کنید به ویژه افرادی که مشکلات شما را داشته اند و این راه را با موفقیت به پایان رسانده اند.
- با افرادی که در گذشته با آن ها در ارتباط بوده اید قطع رابطه نمایید و یا ارتباط خود را با آن ها کم و محدود نمایید.
- زمانی که با مشکلات و موقعیت های پر استرس رو به رو می شوید سعی کنید با روش های صحیح و به غیر از مصرف حشیش آرامش تان را حفظ کنید.
- سعی کنید از حضور در موقعیت ها و مکان هایی که شما را وسوسه می کند دوری کنید
- در صورتی که دوباره به سمت مصرف حشیش و مواد مخدر تمایل پیدا کردید سعی کنید علت آن را پیدا کرده و آن را از بین ببرید.
- دلایل اصلی ترک خود را هر چند وقت یک بار مرور کنید.
- تمام لوازم و مواردی که باعث استعمال مواد مخدر می شود را دور ریخته و نابود کنید.
- در صورتی که با مشکلات رو به رو شدید به روانشناس متخصص مراجعه کنید
- هرگز موادی مانند مشروبات الکلی و یا مواد مخدر دیگری را جایگزین مصرف حشیش نکنید.
سخن آخر
زمانی که ترک اعتیاد موفقیت آمیزی داشتید و آن را به خوبی پشت سر گذاشتید می توانید برای افراد دیگر مشوق برای ترک حشیش و مواد مخدر شوید با این حال زندگی یک فرد دیگر را از دامن خانمان سوز نجات می دهید و انگیزه جدیدی برای شما می شود تا دوباره به سمت مصرف مجدد مواد مخدر نروید.
هم چنین توجه داشته باشید که این ماده عوارض بسیاری دارد و افراد به راحتی راضی نمی شوند تا حشیش را ترک کنند و در این شرایط نقش و تصمیم خانواده ها بسیار پررنگ تر می شود برای این که مصرف کننده حشیش ترک راحتی داشته باشد به شما پیشنهاد می کنیم از خدمات مشاوره ای ستاره ایرانیان بهره بگیرید این مرکز از مشاورانی با تجربه تشکیل شده است و در فرایند درمان و ترک در کنار فرد مصرف کننده و خانواده او خواهند بود و در هر ساعت از شبانه روز از خدمات مشاوره ای بهره مند می شوند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
سوالات متداول
1 -