ترس از مرگ چیست؟ + ترس از مرگ در کودکان
ترس از مرگ(thanatophobia) ترس شدید از مرگ یا فرآیند مرگ است، نام دیگر این بیماری «اضطراب مرگ» می باشد. در این اختلال شما ممکن است نگران مرگ خود یا مرگ کسی باشید که به او اهمیت می دهید.
فوبیا چیست؟
فوبیا یک احساس شدید نگرانی یا وحشت در مورد فعالیت ها، اشیاء یا موقعیت های خاص می باشد. اختلال فوبیا خاص، مانند فوبیا مرگ، نوعی اختلال اضطرابی است. نمونه های دیگر اختلالات فوبیا شامل کلاستروفوبیا (ترس از فضاهای کوچک و محدود) و آئروفوبیا (ترس از پرواز) است.
آیا فوبیا مرگ طبیعی است؟
طبیعی است که در مورد مرگ احساس نگرانی کنید، از این گذشته، ترس از ناشناخته ها طبیعی است. ممکن است فکر کنید مردن ترسناک، دردناک یا تنها خواهد بود. اما اگر شما درگیر فوبیا مرگ باشید، ترس از مرگ بر زندگی روزمره شما تأثیر می گذارد. ممکن است عملکرد شما را در مدرسه، محل کار یا در موقعیت های اجتماعی دشوار کند. هنگامی که به مرگ فکر می کنید ممکن است علائم فیزیکی مانند حمله پانیک را تجربه کنید. یا ممکن است از صحبت در مورد مرگ یا روند مردن خودداری کنید.
زنان به طور کلی نسبت به مردان بیشتر به ترس از مرگ واکنش نشان دادهاند. این احتمالاً به این دلیل است که زنان بیشتر به چنین ترس هایی اعتراف می کنند و در مورد آن ها بحث می کنند.
ترس از مرگ چقدر شایع است؟| علت فكر كردن زياد به مرگ
تحقیقات نشان می دهد که اضطراب و فکر به مرگ رایج است، اگرچه مردم تمایل دارند احساسات خود را نشان ندهند، اما یک مطالعه نشان می دهد که بین 3 تا 10 درصد از مردم احساس می کنند که بیشتر از دیگران در مورد مردن عصبی هستند.
چه کسانی بیش تر در معرض خطر وسواس فکری ترس از مرگ قرار دارند؟
تاناتوفوبیا می تواند بزرگسالان و کودکان را تحت تاثیر قرار دهد اما در افرادی با ویژگی های زیر بیش تر دیده می شود:
- وضعیت سلامتی ضعیفی دارند یا با بیماری جدی درگیر هستند.
- اعتقادات مذهبی قوی ندارند.
- احساس نارضایتی از زندگی خود دارند.
- عزت نفس پایینی را تجربه می کنند.
- از فوبیا یا اختلالات دیگری مانند افسردگی یا اضطراب رنج می برند.
- داشتن والدین یا عزیزان مسن، بیمار یا در حال مرگ.
- شاهد بیماری، تروما یا خشونت باشند.
یک مطالعه نشان می دهد که افراد مسن بیشتر از روند مرگ می ترسند، در حالی که بزرگسالان جوان بیشتر از خود هراس دارند. مطالعه دیگری نشان داد که فرزندان والدین مسن در واقع سطح بالاتری از اضطراب مرگ را نسبت به والدین خود تجربه می کند که در حدود میانسالی به اوج خود می رسد.
چه چیزی باعث فوبیا مرگ می شود؟| علت فكر كردن زياد به مرگ
آیا تاکنون فکر کرده اید که احساس مرگ نشانه چیست؟
یک رویداد یا تجربه خاص ممکن است باعث تحریک فوبیا مرگ شود. به عنوان مثال، ممکن است به اضطراب مرگ مبتلا شوید اگر:
- یک تجربه آسیب زا مرتبط با مرگ یا مردن داشته باشید.
- از دست دادن یکی از والدین یا عزیزان.
- شاهد یک مرگ سخت یا دردناک باشید.
ترس از مرگ همچنین می تواند ریشه در بسیاری از فوبیاهای دیگر داشته باشد، این فوبیاها شامل موارد زیر می شوند:
- آئروفوبیا (ترس از پرواز).
- آگورافوبیا (ترس از عدم امکان فرار از یک مکان ناآشنا).
- Aquaphobia (ترس از آب).
- ترس از ناشناخته
- آراکنوفوبیا (ترس از عنکبوت).
- ترس از مجازات
- کلاستروفوبیا (ترس از فضاهای شلوغ و محدود).
- ترس از دست دادن کنترل
- ترس از درد یا بیماری
- ترس از دست دادن کنترل
علائم فوبیا مرگ چیست؟| ترس از مرگ نی نی سایت
اگر شما به ترس شدید از مرگ مبتلا باشید افکار مرگ ممکن است باعث ایجاد احساس شدید وحشت، ترس، اضطراب یا افسردگی در شما شود. این ترس ممکن است باعث شود از مکان ها یا موقعیت هایی که خطرناک به نظر می رسند اجتناب کنید.
همچنین ممکن است در مورد سلامتی خود وسواس پیدا کنید و دائماً علائم بیماری را بررسی کنید. برای افراد مبتلا به اضطراب مرگ غیرمعمول نیست که زمان زیادی را صرف جستجوی خال های غیرطبیعی، بررسی فشار خون یا تحقیق در مورد اطلاعات پزشکی کنند. آن ها می توانند دچار بیمار انگاری شوند، که اختلالی است که باعث نگرانی بیش از حد در مورد بیمار شدن می باشد.
علائم فیزیکی ترس از مرگ شامل موارد زیر می باشد:
- لرز
- سرگیجه و سبکی سر
- تعریق بیش از حد ( هیپرهیدروزیس )
- تپش قلب
- حالت تهوع
- هنگام مواجهه یا فکر به مرگ یا مردن، اضطراب شدیدی را تجربه می کنند.
- تنگی نفس
- لرزیدن
- خستگی یا بی خوابی
- ناراحتی معده یا سوء هاضمه
آیا راهی برای پیشگیری از فوبیا مرگ وجود دارد؟| وسواس فکری ترس از مرگ
هیچ راهی برای جلوگیری از وسواس فکری ترس از مرگ وجود ندارد. اما شما می توانید با راه های زیر اثرات آن را بر زندگی خود کاهش دهید:
- اجتناب از چیزهایی که می توانند اضطراب را بدتر کنند، مانند کافئین ، مواد مخدر یا الکل.
- تشکیل یک شبکه حمایتی از اعضای خانواده، دوستان و روانشناس.
- دریافت کمک به محض مشاهده علائم.
فوبیا مرگ چگونه تشخیص داده می شود؟
آزمایش مخصوصی برای تشخیص ترس مرگ وجود ندارد. روانشناس شما باید به دقت علائم شما را بررسی کند و سوالات مختلفی را در مورد ترس شما از مرگ بپرسد. آن ها سایر شرایطی را که می تواند علائم مشابهی ایجاد کنند، مانند اختلال وسواس فکری اجباری یا سایر اختلالات اضطرابی را نیز بررسی می کنند.
روانشناسان با نکات زیر می توانند فوبیا را تشخیص دهند:
- علائم به مدت شش ماه یا بیشتر طول می کشد.
- علائم به محض برخورد با موقعیت ترسناک ظاهر می شوند.
- ترس در مورد یک شی یا موقعیت خاص است، مانند مرگ.
- برای دوری از شی یا موقعیتی که از آن می ترسید، از خانه خارج نمی شود.
ترس از مرگ در کودکان
ترس کودک از مرگ می تواند برای والدین نگران کننده باشد، اما در واقع ممکن است بخشی سالم از رشد طبیعی باشد. کودکان به طور کلی فاقد مکانیسم های دفاعی و درک مرگ هستند که به بزرگسالان کمک می کند تا با آن مقابله کنند.
کمک به کودک مبتلا به فوبیا مرگ
در بیشتر کودکان، ترس از مرگ بیمارگونه نمی شود. بیشتر ترس های دوران کودکی به زودی از بین می روند زیرا بچه ها به بلوغ می رسند و تمرکز خود را به موقعیت های متفاوت تغییر می دهند. با این حال، اگر علائم و ترس کودک شما به مدت شش ماه یا بیشتر ادامه داشته باشد، و به طور قابل توجهی بر عملکرد او تأثیر بگذارد، ممکن است درگیر ترس از مرگ شده باشد.
واکنش شما بهعنوان والدین یا معلم میتواند تا حدی بر طولانیمدت و شدید بودن ترس کودک از مرگ تأثیر بگذارد. بسیاری از بزرگسالان تصور می کنند که کودکان نباید در مورد مرگ بشنوند، بنابراین از صحبت در مورد آن با فرزندان خود اجتناب می کنند. اما بچه ها زمانی که برای آن آماده هستند تمایل دارند اطلاعاتی را داشته باشند.
درمان فوبیا مرگ| ترس از مرگ نی نی سایت
اگر ترس از مرگ بر توانایی شما و عملکرد در مدرسه، محل کار یا موقعیت های اجتماعی تأثیر می گذارد، به دنبال درمان باشید. شما ممکن است با کمک روان درمانی درمورد ترس و اضطراب خود صحبت کرده و احساسات خود را بهتر درک کنید.
انواع روان درمانی عبارتند از:
- درمان شناختی رفتاری (CBT): درمان شناختی رفتاری می تواند به شما کمک کند طرز فکر خود را در مورد مرگ تغییر دهید تا آنقدر ترسناک نباشد. ممکن است لازم باشد به باورهای غیرواقعی که دارید پی ببرید، مانند احساس اینکه مرگ “ناعادلانه” است یا اینکه روند مردن همیشه دردناک است. CBT همچنین تکنیک هایی را به شما می دهد تا نحوه واکنش خود را نسبت به مرگ بهتر مدیریت کنید.
- مواجهه درمانی: این نوع درمان به تدریج شما را در معرض مکان ها، افکار یا موقعیت هایی قرار می دهد که به مرگ مربوط می شود. شما ممکن است با نوشتن در مورد چگونگی تصور مرگ خود یا مرگ یک عزیز شروع کنید. سایر تکنیک های مواجهه می تواند شامل مراجعه به بیمارستان، نوشتن وصیت نامه، خواندن آگهی ترحیم یا صحبت با فردی باشد که بیماری لاعلاجی دارد.
- دارو درمانی برای تاناتوفوبیا یا سایر اختلالات فوبیا خاص چندان موثر نیست. اما اگر مجبور باشید در یک موقعیت استرس زا یا ترسناک مانند مراسم تشییع جنازه قرار بگیرید، پزشک شما ممکن است داروهای ضد اضطراب را توصیه کند. داروهای مورد استفاده برای درمان اضطراب شامل بنزودیازاپینها، مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)، یا مسدودکنندههای بتا هستند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.